Dupa mine faptul ca in compania la care vreti sa semnati bilantul pe langa administrator, cu acel asociat sunteti si in alte firma /firmeasociat, poate fi privit ca si conflict.
In celelalte firme nu sunt actionar ci doar semnez bilanturile in baza unui contract de prestari servicii.
Sunt expert contabil activ si actionar majoritar la o microintreprindere al carei cod CAEN nu are legatura cu activitatea de expertiza contabila. As putea semna bilantul cu a doua semnatura, pe langa cea a administratorului? Mentionez ca in afara de actionar nu mai am alta relatie cu societatea in cauza, insa la alte societati unde este actionar majoritar cel cu care detin societatea prezentata, am contract de prestari servicii contabilitate si semnez bilanturile.
Am o societate care in trimestrul I al anului 2013 a fost platitoare de TVA, iar CA din aceasta perioada este 0. Incepand cu 01.07.2013 devine neplatitoare de TVA. Care este limita CA din semestrul II pana la care pot ramane neplatitor de TVA - 110.000 lei sau 220.0000 lei?
Nu credeti ca poate fi considerata evaziune fiscala? La depasirea plafonului trebuie aplicata TVA? Scopul deschiderii a doua firme este de a nu percepe TVA pt ca vanzarea se face catre persoane fizice si nu se doreste cresterea preturilor sau scaderea profitului.
Singurele tranzactii sunt: contract comodat pt spatiu si vanzare stocuri la pretul de achizitie. Credeti ca pentru acestea este necesara intocmirea dosar ului pt pret transfer?
In urma incheierii unui contract de prestari servicii intre persoana juridica si persoana fizica salariata, al carui obiect de activitate este recrutarea pe plan local de potentiali candidati pentru cursuri de instruire la diverse cursuri, ce taxe revin in obligatia beneficiarului - persoana juridica. Mentionez ca prestatorul are studii profesionale sau medii, este salariat si realizeaza acest venit o singura data pe an.
Credeti ca acest tip de venit se incadreaza la venituri de natura profesionala? Unde este definita aceasta categori de venituri?
In cazul in care o firma presteaza servicii catre persoane fizice, mai exact cursuri de limbi straine, este obligata sa incheie contract cu fiecare client?
In alta ordine de idei, ma intereseaza care sunt conditiile ce trebuie respectate in cazul in care se doreste transferul unei parti din contravaloarea cursurilor (cursurile se platesc in mai multe transe) pe o alta entitate nou infiintata. Motivul este ca firma care s-a angajat initial sa presteze si sa incaseze contravaloarea cursurilor a depasit plafonul de 35.000 eur si a devenit platitoare de TVA, iar actionarii doresc sa nu modifice tariful si drept urmare doresc sa incaseze o parte din contravaloarea acestora pe o firma noua, neplatitoare de TVA.
Am rugamintea sa ma sfatuiti cum este posibila aceasta cesionare.
care este solutia pentru o societate care realizeaza profit, dar care nu are suficiente lichiditati care sa poate plati dividendele pana la termenul legal de 9 luni de la data aprobarii situatiilor financiare?
se poate sa lasam profitul nerepartizat (scopul final este de a face plati de dividende in momentul in care societatea are putere financiara) fara a plati impozit pentu dividende pana la finalul anului urmator celui in care s-a realizat profitul?
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii o societate poate face plati pentru colaborare pe drepturi de autor. Mai exact ce ar trebui sa am la dosar in calitate de beneficiar? Drepturile de autor sunt recunoscute doar daca lucrarea este inregistrata la ORDA?