avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate adriano451

Activitate adriano451

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!
Tatal meu a facut un accident si este vinovat si fara RCA(expirase de 4 zile).
Dauna masinii este 13000-15000 euro.Firma de CASCO a celuilalt sofer o sa apeleze la un executor.Intrebarea mea este daca o sa vrea executarea silita pentru bunurile tatalui meu,sau ar fi de acord cu rate de cateva sute de lei,maxim 500 lei pe luna timp de ... sau poprire... este neaparat sa atenteze la bunuri(teren,casa).Care este procedura?
Multumesc!
Salutari si cu mult respect!
Daca ati vrea sa ma ajutati,intrebarea mea ar fi urmatoarea:
Daca parintii mei imi vand casa si terenul aferent(adica toata gospodaria) printr-un act facut la avocat,cat de valabil si ferit de nulitate este?Din cate am inteles,dar nu stiu sigur nimic,acest act ar trebui autentificat.Ce presupune asta?Unde si cum se autentifica?
Va multumesc din suflet!!!
Va salut!Cu mult respect!
As vrea sa stiu daca pot deschide un aprozar intr-un orasel din Giurgiu,in interiorul curtii,adica latura dinspre drum sa fie gardul.Adica deschid portile si se vede marfa.Am facut o structura metalica imbracata in prelata si cu bannere gen "Legume si Fructe"...practic un aprozar adevarat.
Pot vinde in baza certificatului meu de producator,fara alte complicatii?
Ce se intampla daca vand si legume care nu sunt trecute in certificat?
Si ultima intrebare este daca am vreo problema daca expun pepenii si cartofii pe un palet la poarta?
Va multumesc enorm!!!
Buna ziua si cu deosebit respect.
Am o intrebare simpla.Soacra mea detine in urma unei sentinte judecatoresti definitive terenul de sub casa de locuit si tot terenul curtii unde se afla casa.La casa de locuit va veni in acest weekend un expert judecatoresc sa stabileasca valoarea imobilului,pentru ca fratele ei are dreptul castigat in instanta la o optime (1/8) din casa.Casa este din paianta,degradata,acoperita cu carton,lemnul de pe casa putrezit in mare parte....
Ideea este ca nu stim daca va fi nevoita sa plateasca cash sau esalonat dreptul fratelui la aceasta optime.
Care este procedura,avand in vedere ca soacra mea NU ARE VENITURI ??
Soacra mea este vaduva,cu doi copii majori care la fel nu au venituri.
Dan_Preda a scris:
Buna ziua,

Teoretic puteti, practic e mai greu.
E greu sa dovediti la un control ca o masina proprietate personala, a fost folosita exclusiv in scopul activitatilor economice, cu toate folile de parcurs pe care le completati dvs. Va vor da jos 50%, iar apoi va vor spune ca daca nu va convine, sa ii dati in judecata.
La comodat asigurarea nu o puteti deduce nici macar 50%...

Parerile sunt impartite, noi va expunem motive, dvs alegeti.

Respect,
Dan Preda.

Va multumesc dvs in special.Acum m-ati convins.O sa o inscriu pe firma.Cred ca e cel mai bine.Singura nelamurire ar fi acum,daca vreau sa ii car mobila "verisoarei",masina fiind pe firma,se leaga cineva de mine?E tot o cursa "oficiala"sa zic asa...in numele firmei?Sau pot sa imi satisfac si nevoile personale?

Cu deosebita consideratie!!!

totalcontabilitate a scris:

Buna ziua,

Daca aveti acest contract de comodat puteti deduce cheltuielile cu asigurarea, motorina, piese de schimb, etc in proportie de 50%, restul de 50% sunt nedeductibili.

Cod fiscal
ART. 21 Cheltuieli
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
n) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit art. 21 alin. (4) lit. t), la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului.

Daca pana la 01.07.2012, deductibilitatea limitat de 50% se referea doar la cea cu combustibilul, dupa 01.07.2012, se extinde la toate cheltuielile aferente acestor autoturisme.
Dar 50% sunt deductibile.

Numai bine.

Ok.Legea zice: - 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice...
Dar aceasta singura duba de care este vorba este folosita intocmai pentru activitati economice!Firma va scoate profit din transportul de marfuri facut de aceasta duba pentru terte firme si persoane.
Deci se pot deduce intregile cheltuieli in aceasta situatie,daca am contract de comodat?
Ok.pai si eu daca am contract de comodat pentru aceasta masina,pot deduce cheltuielile ce le implica o masina(motorina,piese,etc) ?
Am tot intrebat dar nu ma lamureste nimeni in totalitate...
Buna seara si cu mult respect!
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu ajutorul argumentelor cum ar fi mai avantajos pentru mine,precum si ce dezavantaje posibile as avea in urmatoarele doua cazuri.
Mi-am cumparat o duba sub 3,5 tone si mi-am facut firma ca sa transport marfa in regula.
Cum e mai bine :- Sa inmatriculez masina pe firma
-Sau sa fac contract de comodat pentru ea(proprietar fiind tot eu)
AVANTAJE......DEZAVANTAJE.......
Multumesc anticipat si multa sanatate!!!
Buna ziua si cu deosebita stima ca intotdeauna pentru intreaga comunitate Avocatnet!
Problema mea este urmatoarea: -am cumparat o duba de pana la 3,5 tone si mi-am facut o firma cu principala activitate de transport rutier de marfuri.
Am 30 de zile la dispozitie de la data cumpararii sa o inscriu.
Firma deja este gata dar masina nu are taxa platita(2500 ron de care eu nu dispun acum)
Pot face curse cu masina legal in baza contractului de vanzare-cumparare si a unui contract de comodat si a faptului ca am bagat-o la primarie...asta pana ii platesc taxa de poluare(masina este inmatriculata ro dar nu are taxa platita)
Mii de multumiri anticipate!!!
Buna ziua si cu deosebita stima ca intotdeauna pentru intreaga comunitate Avocatnet!
Problema mea este urmatoarea: -am cumparat o duba de pana la 3,5 tone si mi-am facut o firma cu principala activitate de transport rutier de marfuri.
Am 30 de zile la dispozitie de la data cumpararii sa o inscriu.
Firma deja este gata dar masina nu are taxa platita(2500 ron de care eu nu dispun acum)
Pot face curse cu masina legal in baza contractului de vanzare-cumparare si a unui contract de comodat si a faptului ca am bagat-o la primarie...asta pana ii platesc taxa de poluare(masina este inmatriculata ro dar nu are taxa platita)
Mii de multumiri anticipate!!!