avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate kid77xxl

Activitate kid77xxl

Am un vecin de casă care are un câine de talie mare, un rotwailer Problema e ca pe la 3- 4 dimineaţa latră de trezește copii. Am încercat să vorbesc cu el,dar nu-l interesează. Știe cineva ce lege reglementează așa ceva sau ce solutie am??? Reclamație la Poliţia Locală, Poliţie???
Răspuns la discuția Refuz acordare polita RCA
De ceva vreme nu mai ai nevoie de asigurarea celui vinovat , daca vinovatia acestuia a fost constatata printr-un proces verbal. Asa cum au spus si specialisti mai sus , verifici daca a avut asigurare la data accidentului,unde(la ce firma) , apoi mergi la aceasta cu procesul verbal, sunt obligati sa deschida, dosar. O seara buna.
Buna seara,
Aceiasi problema o am si eu pe scara. Blocul este prevazut cu doua iesiri, dar iesirea din spate este blocata de 14 ani de cand am cumparat apartamentul. Aceasta iesire a fost transformata in sediul asociatie, are un program de incasare a intretineri,dar nu am vazut niciodata administratorul in acest sediu. Tot timpul trebuie sa sun la usa sau sa-l prind pe scara sa pot sa platesc intretinerea, el se invecineaza cu aceasta iesire , iar presedintele asociatiei are si el sufrageia exact deasupra scari dinspre spatele blocului. Acest spatiu este plin cu butoaie de varza, materiale de constructie, carucioare de copii, tuciuri, masina de spalat, biciclete,etc..La fel si uscatoria care este tot la parter si care este folosita doar de cei de la parter, doar ei au cheia. De foarte multe ori in sedinte ,adunari generale am cerut deblocarea usi si program la uscatorie, dar nimeni nu a facut absolut nimic. Am hotarat dupa o lunga perioada sa fac sesizare catre Presedintele asociatie, iar raspunsul acfost asa de dus cu vorba si invocand, HG 400/2003 care este abrogata.
Am facut pe 03.02.2015 o a doua sesizare vizavi de raspunsul primit, am spus ca ma adresez la I.S.U. si la Asociatiile de locatarii din cadrul primariei, ca vreau sa merg in instanta si ieri pe 05.02.2015 au pus afis cu organizarea adunari generale pentru data de 10.02.2015, lucru care nu este conform legi, deoarece este nevoie de 7 zile inainte de data convocari.
Ei tot vorbesc ca au o hotarare de adunare generala , pentru blocarea acelei cai de acces, dar eu explic ca atunci cand am cumparat blocul un criteriu a fost si ca am varianta de doua iesiri in fata si spate. Cei direct interesati nu vor sub nicio forma sa deschida usa, le tot explic ca ea este iesire de urgenta in caz de calamaitate, incendiu, dar nu inteleg. problema e ca am vecini fosti...care nu se baga sau au datorii si tin cu ursul.
Pot ei inchide usa prin hotarare de adunare generala? Sau pot bloca uscatoria cu mobila ,veche aragaz, flori si sa o foloseasca decat anumiti locatari?
LEGEA nr.203din 9 noiembrie 2012
In primul rand multumesc pentru raspunsuri.
Art. 24
(3) persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit.fpct.3 din anexa nr.1 ,in cazul in care ansamblul depaseste 3500 kg,numai ndaca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac?
Acest art mi-a aratat dl politist cand m-a oprit.
In timp ce conduceam auto proprietate personala 1687masa initiala/2160 kg masa totala autorizata tractand o rulota de 1160 kg masa initiala/1500 kg masa total autorizata care de fapt era fara accesorii(saltele,perdele,masa,draperii,vesela,etc),goala,ma deplasam sa-i fac o igienizare si instalatia electrica pentru baterie acumulator,am fost oprit de organele de politie rutiera cerandu-mi permisul de conducere si taloanele inmatriculare.Dupa ce am inmanat permisul conducere categoria B si cele doua taloane de inmatriculare,m-a intrebat daca am vreun document ca am absolvit curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor,ca depasesc greutatea ansamblului de 3500 Kg cu 160 kg si ca daca nu am sa dau o declaratie pe care am semnat-o.Agentul de politie mi-a transmis ca legea s-a schimbat in 2013 ,mi-a inapoiat taloanele si un document (dovada) pe care scrie fara drept de circulatie si intocmit dosar penal art 86 alin 2 oug 195/2002.mod.As dori sa stiu daca sunt cazuri similare si la ce sa ma astept,ce mi se poate intampla din punct de vedere legal, cat timp raman fara permis,MULTUMESC ANTICIPAT
Răspuns la discuția Furt la locul de munca
Tocmai asta e, acum ceva timp 3 luni maxim,a mai avut loc o spargere in acelasi mod, adica acelasi tip de spargere. Intradevar sunt canere in exterior,in interior, tot ce v-am descris eu deschidera acestui subiect a fost povestit din ce se vedea pe imagini. Data trecuta cand au spart era unul cam de 2m,dar ce pare dubios e ca si atunci ca si acum erau de servici aeiasi paznici,acelasi om la expeditie...A a spus asta sefilor ,dar care nu au luat inseama asta. Asa credem si noi,seful de la expeditie e prieten cu dl L.... si credem ca a incercat sa acopere o treaba proasta facuta de un om de la expeditie si au cautat un tap ispasitor repede. Nu puteau sa gaseasca un om asa repede decat pe unul cuminte si mai slab de inger. Ei au sperat sa-si dea demisia si sa scape, mai ales ca au investit 100 000 euro intr-un sistem de armare,care inca nu e functional. Acum asteptam ancheta politiei, dar cred ca ar trebui sa facem si noi ceva. Am vorbit cu un avocat,care ne-a cerut o suma prea mare. Eu ma gandeam sa facem o plangere penala impotriva dl L..... si o plangere la parchetul militar impotriva politistilor. Sa depunem o cerere pentru a primi o copie a inregistrarilor care stau la baza anchetei politiei. Eu cred ca nu va avea viata buna la munca, orice s-ar zice...daca vor sa scape de el 7 zile o sa faca numai pe zona de legume si 5 zile pe zona de frig si gata e bun de spital. Putem cere de la politie rezultatul anchetei? Va multumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Furt la locul de munca
Va multumesc foarte mult, de fapt va multumim foarte mult,eu, prietenul meu, totii colegi lui si ceilalti prieteni. A fost chemat luni de seful cel mare din firma, care este peste toti ceilalti, nu cunosc ierarhia lor,au o organigrama mai ciudata. La aceasta intalnire au participat un fel de directoare HR,directorul general, Seful de depozit(cred ca asta, e functia e cel care l-a amenintat), un alt sef de depozit...si prietenul meu. I-au spus ca intradevar s-a comis o greseala si ca treuie sa inteleaga situatia,ca era si domnul L..... nervos,ca intradevar poate s-a grabit putin ca s-a uitat si domnul director si ca imaginile ar incrimina jumatate din depozit, ca au vrut sa-i suspende contractul de munca ,dar ca in situatia astai nu era cazul. A vorbit cu seful lui sa-i dea 7 zile de concediu sau de libere,sa astepte ancheta politiei,dar ca dansul (dl director) crede ca 90% este nevinovat prietenul meu A. In timpul asta dl L ,tot avea ceva de comentat,ca vrea el sa-i mai puna niste intrebari si ca o sa stea el de vorba cu A,"pe cine banui?'', tot avea el ceva cu A. In perioada de cand s-a aflat de banuiala asta asupra lui A,colegi lui au fost la inaltime,au sunat sefi au vorbit pe la colturi sau mai pe fata ,toti la unison au spus ca e aproape imposibil sa fie A. Au spus cum poate fi anchetat cel mai cuminte baiat din firma ,uni chiar au crezut ca e o gluma,uni care au fost cu mai mult curaj si-au sunat sefii si au spus ca ei baga mana in foc pentru A. Unul a avut curajul sa-l sune chiar pe seful mare si a spus: ''Eu bag mainile si picioarele in foc ca nu e el,daca e el imi tai capul''. Luni cand a fost la firma pe holul birourilor era asteptat de o multime de colegii care-l incurajau si care chiar au vociferat la adresa sefilor...Vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru ajutor,nu suntem din Bucuresti,ci din Ploiesti...E cam spriat, el isi doreste sa munceasca, chiar isi facea probleme ca acum cu astea 7 zile libere are 50 ore minus in grafic. Nu stie ce sa faca inca, Iar eu si toti ceilalti nu vrem sa-l influentam, dar eu cred ca daca se intoarce la munca si nu face ceva acum o sa-i caute motiv si o sa-l dea afara,cine stie cum...Care e parerea dumneavoastra ce ar trebui sa faca? Sa faca ceva plangere impotriva firmei,a politiei...o plangere impotriva sefului care l-a amenintat si acuzat pe nedrept?
Va multumesc din suflet in numele tuturor celor care-l iubim si ne intereseaza de soarta lui A, familie (mama sa este f.bolnava),prieteni, colegi.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajuta-ti si pe mine cu o problema care o are un prieten foarte bun al meu. Lucreaza la un depozit de alimente al unui renumit lante de magazine (german).
Saptamana trecuta marti si miercuri el a fost liber,dar marti a fost chemat la munca pentru ca pe zona unde lucra el (zona de tigari) erau foarte multe comenzi si nu mai faceau fata colegi lui. Marti la ora 15 el a terminat baxarea si a plecat de pe zona, colegul lui a plecat la o pra dupa el. Tin sa mentionez ca pe aceasta zona exista un tarc unde sunt depozitate tigarile,acest tarc se incuie dearece au mai avut loc evenimente si in trecut...La schimbul II, un coleg de al lor de la un alt departament(expeditie) a intrat in acest tarc , dar la iesire a uitat sa-l incuie. Sambata pe 21 Iulie in depozit s-a facut inventar, in urma acestui inventar s-a constatat o lipsa in zona de tigari. Conducerea a mers la paza si impreuna cu aceasta au urmarit pe inregistrarile video(tot depozitul este monitorizat cu sistem video si sistem de alarma) pana au ajuns la un eveniment filmat in noaptea de marti spre miercuri cand la ora 3 dimineata un individ, imbracat in negru, cu cagula, taie gardul de plasa, merge pe o rampa incearca o usa, nu reuseste sa intre merge la o alta usa mestereste ceva la ea (nu se vede clar pe camera), reuseste sa patrunda in depozit unde incepe sa cotrobaie, incearca tarcul de la tigari, pleaca de la el se intoarce si aici mestereste ceva la usa,aici reuseste sa patrunda in tarc de unde sustrage nu stiu cate cartuse de tigari. In urma acestor filmari directorul de depozit cu firma de paza ajung la concluzia ca "urma de umbra este de statura prietenului meu". Au chemat politia l-au retinut intr-o camera ,i-au luat telefonul,l-au amenintat ca-l baga la puscarie,ca sa recunoasca,directorul s-a dat la el sa-l bata (asa la misto a zis),politisti au spus ''da domnule asta e suta la suta", bine cand au plecat au plecat cu portbagajul plin,dar ata de prosti sunt ca i-au vazut tot depozitul,cel care a plecat sa duca sacosa la masina politiei e cel mai bun prieten al suspectului. L-au pus sa dea o declaratie cu tot ce a facut marti si miercuri,l-au dus la politia judeteana pentru amprentat si fotografiat, I-au transmis prin colegi sa evite sa mai vina la munca.
Va rog a sa-l ajuta-ti cu sfaturi.
Nu-si permite un avocat,poate o sa-l ajutam noi prieteni cu bani sa-si puna un avocat sau ce o trebui sa faca, Dar pana atunci asteptam cu interes sfaturile dumneavoastra, va multumim.
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie Sportiva

Actele se depun la judecatorie si fara a avea avocat ... este foarte simpla aceasta operatiune ... :)


Multumesc.
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie Sportiva
Va multumesc pentru informati.
Am incercat sa intru pe link, dar nu merge.
Nu vreau o asociatie mare, echipa poate evolua si fara asociatie,dar pentru a putea primi sponsorizari, m-am gandit la o asociatie. Nu vreau angajati sau rulaj pe ea. Deja am luat o cerere tot de aici de pe forum,mai am statutul,dar numergee copiat...si probabil ce mai urmeaza, mai astept sfaturi.