Buna ziua.
Am nevoie de un sfat.
Ce demersuri sa fac pentru a inchiria pamantul unei firme de petrol ?
Sonda este de mult timp pe acest pamant, dar nu m-am gandit sa cer chirie, dar acum am aflat ca aceasta firma plateste chirie proprietarilor din alta zona, carora le foloseste pamantul.
Actul de proprietate este pe numele tatalui meu care este mort.
Trebuie sa-l trec pe numele meu ca sa pot sa-l inchiriez?
Eu as vrea sa-i dau fiicei mele, sa primeasca ea banii. Sa-l trec pe numele ei, cum sa procedez?
VA MULTUMESC.
Buna ziua.
Avem un pamant mostenire de la parintii pe care vrem sa-l vindem.
Pe acest pamant se afla o sonda de petrol, cum sa procedam sa vindem pamantul, am auzit ca nu se poate vinde, pentru ca ne trebuie aprobare, de unde, nu stiu.
Nu stiu ce acte ne trebuie sa putem vinde acest pamant.
Nu este mult pamant, dar noi fratii nu locuim in zona unde este acest pamant.
Intr-o alta zona petroliera am auzit ca un localnic a inchiriat pamantul unei firme ce se ocupa cu petrol si ii plateste o anumita suma anual.
Va rog , astept un sfat din partea dumneavoastra, ce putem face cu acest pamant pentru ca noi avem nevoie de banii si vrem sa-l vindem.
VA MULTUMESC.
Buna ziua.
Suntem 8 frati si tata a murit, a ramas in urma lui 8 pogoane de pamant.
Titul de proprietate se afla la unul din frati si este pe numele tatalui meu care este mort.
Fratele meu poate vinde pamantul fara acordul unuia din frati?
Daca nu imi da si mie partea mea, un pogon de pamant sau echivalentul in banii, ce pot sa fac sa-mi primesc partea?
Se poate vinde pamantul daca titlul de proprietate este pe numele tatalui meu mort?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
Am nevoie de un sfat.
Fiica mea este casatorita de 2 luni jumate, nu au nimic in comun decat banii castigati la nunta, banii care sunt intr-un depozit la banca, ginerele meu fiind titular si ea imputernicit.
Nu m-am asteptat ca fiica mea sa se desparta asa de repede, dar viata alaturi de sotul ei si socrii ei a devenit foarte grea pentru ea. Acum sotul ei o obliga sa-i de-a lui salariul ei sa-i administreze el banii, el avand un salariu minim pe economie si fata 1000 lei, i-a propus fetei ca sa hotarat sa plece de la parintii lui si sa se mute alaturi de noi, in casa noastra, dar sa-i dam explicatii lui pe ce cheltuim noi pensia, banii nu prea multi, sa-i dam lui banii sa-i administreze el. Ce am auzit m-a socat atat pe mine cat si pe fata mea.
Oare mai are rost sa stea langa asemenea om, desi il iubeste?
Daca divorteaza de el, mai tarziu exista riscul ca sa piarda banii din cont, sa-i i-a el, fata mea vrea sa se imparta in mod egal pentru ca si noi am cheltuit banii cu nunta, am imprumutat banii de la cunostinte, desi nu avem dovezi scrise, . El are o dovada chitanta de la restaurant in valoare de 1000 lei. Restul cheltuielilor au fost platite dupa nunta.
ei au cheltuit 3000 de lei la fel si noi.
CE SFAT IMI DATI?
BUNA ZIUA
FATA MEA ESTE IMPUTERNICIT LA UN DEPOZIT IN LEI SI VALUTA, LA BANCA, SOTUL EI ESTE TITULAR, SOTUL EI POATE SA RETRAGA BANII FARA ACORDUL EI?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Pe vremea cand aveam serviciu am facut un card de salarii la o banca , am scos 6000 ron de pe card si am platit doar dobanda la acesti banii, am iesit la pensie si nu am putut sa mai platesc, de 2 ani nu am mai dat dobanda si nici banii nu i-am pus, acum banca mi-a trimis acasa sa achit aprox 10000ron nu am acesti banii, cum sa procedez sa achit daca nu am banii, as face un efort si as da o suma lunara, am mai avut un credit de nevoi personale la aceasta banca si mi l-a vandut la o banca recuperatoare, pana in prezent am reusit sa achit lunar la aceasta banca, ce sa fac acum in acest caz, nu vreau sa las asa pentru ca se vor strange mai multi banii. Va multumesc pentru raspuns.