avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Activitate Tamaska

Activitate Tamaska

Răspuns la discuția Contract de munca cu timp partial
Multumesc foarte mult, o zi frumoasa!
Răspuns la discuția Contract de munca cu timp partial
Ok, multumesc. Este de acord, doar sa nu fie problema pentru firma, ca doar 2 angajati - unul cu 1 ora si celalalt cu 2...:)
Defapt atunci cine mai lucreaza...:">
Buna ziua. Intr-o societate comerciala sunt patru angajati. Doi au iesit in somaj, a ramas cea cu resurse umane cu contract cu timp partial ( 1 ora/zi,200 lei salariu brut), iar acum administratorul vrea ca si celuilalt sa i s schimbe contractul de munca pe 2/ ore pe zi- 300 lei salariu de baza.
Deci ar ramane cea cu 1 ora si celalalt cu 2 ore. Este posibil, corect acest lucru?
Deoarece totusi exista facturi, bonuri de combustibil etc.
Va rog sa ma clarificati, multumesc mult.
Răspuns la discuția Depunere declaratii TVA
Ordin 700/2012 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum si a modelului si continutului unor formulare
In sensul acela am scris ca ne-a blocat Tva-ul, ca nu putem deduce, tot ce am facturat tva in aceasta perioada trebuie sa -l platim, Va multumesc mult, va rog sa-mi raspundeti.
Am o problema majora, va rog sa ma ajute cineva cu o informatie.
La firma XY Srl pe 27 aprilie anul curent Anaf a blocat TVA-ul pe baza OG. 700 .Ultima declaratie 300 a fost depusa pe perioada ianuarie- martie 2013. Pe parcurs
s-au demarat procedurile de schimbare administrator etc.( din 16 decembrie) si acum ar trebui sa cerem sa ne puna inapoi ca platitor TVA. Pentru acesta trebuie sa fie depuse toate declaratiile.Pe perioada suspendarii trebuie sa intocmesc declaratie separata, pe facturile emise trebuie platit TVA-ul facturat.
Cum procedez?
1.Fac o declaratie 300 separata pe luna aprilie 2013 ?
2.Intocmesc inca o declaratie pe perioada mai- noimebrie 2013 sau cate o declaratie pe perioada mai - iulie si perioada august- octombrie?
Este foarte urgent, va multumesc foarte mult.
Discuție Somaj
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Din data de 06.01.2012. pana-n 05.03.2013 cineva a fost angajat la S.C. X S.R.L. cu
contract individual de munca pe perioada nedeterminata.Dupa desafcerea CIM cu art. 65 .1 a beneficiat de somaj . In data de 10 iunie 2013 (dupa aprox. trei luni ) s-a angajat la S.C. Y S.R.L. cu contract de munca pe perioada determinata - 28 luni. In data de 19 iulie 2013 i s-a desfacut CIM cu art. 65.1. Adresandu-se la AJOFM acolo i s-a spus ca nu mai poate beneficia de indemnizatia de somaj , ramanand in " aer". Cei de la somaj tot s-au legat de perioada determinata - 28 luni, dar eu dupa cate stiu pentru a beneficia de somaj trebuie sa ai 12 luni lucrate ( norma intreaga) in ultimele 24 luni. Nu mai inteleg nimic, va rog sa ma clarifice cineva sa vedem clar situatia. Va multumesc frumos, cu respect: T.
Răspuns la discuția Ore efectiv lucrate
Destul de trist:( Doar nu a lucrat nici o ora...Nu-i mai pot face suspendare ulterior ca fiind in "somaj tehnic"? Multumesc.
Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema: in cadrul unitatii ( profil constructii) de 2 luni de zile nu am mai putut oferi munca pentru un angajat. Nu a fost de acord sa-i suspend contractul de munca, sa nu -si piarda vechime si daca va fi cazul sa poata beneficia de somaj.
Ce urmari are daca este pontat cu 0 ore? Se poate acest lucru? Cum sa procedez in cazul acesta? Va multumesc, cu respect.

Răspuns la discuția Gestiune
Multumesc frumos.
Discuție Gestiune
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele:

1.În momentul de față se poate vinde ,conform legislației române, marfă pe datorie (" pe caiet") pt. persoane fizice și cine răspunde , dacă nu se face plata de către datornic.
2.Dacă există vreo modalitate rezonabilă de partajare și control a gestiunii între doua gestionare din moment ce acestea au în primire comună o singură gestiune. Dacă există lipsuri în gestiune se poate stabili cine anume a provocat acele lipsuri? (se lucreaza in schimburi, fara a preda stocul, doar completand raportul de gestiune)
Va multumesc, o duminica placuta.