avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate mariaanghel

Activitate mariaanghel

Buna ziua,

Am on intrebare: daca un debit din anul 2016 a fost preluat prin decizie de impunere, in luna decembrie 2022, la noul domiciliu ( nu este prescris, prescrierea intervenind la data de 13.03.2023, va rog sa ma corectati daca gresesc), executarea silita poate incepe de la data la care acest titlu de creanta devine executoriu, adica dupa ce expira termenul de plata, respectiv cele 45 de zile?

Va multumesc frumos!
Buna ziua,

Va rog, lamuriti-ma cu urmatoarea problema: din anul 2004 mi s-a schimbat incadrarea, de la secretara, la asistent director general. Eu nu gasesc acesta ocupatie,in vechiul COR. Incepand cu anul 2011, de cand s-a introdus REVISAL, aceasta ocupatie am gasit-o la codul 241924 initial si ulteior 243217 (asis.dir.gen cu studii superioare). Unde as putea verifica si la ce cod as putea gasi clasifica (raportandu-ma la anul 2004) ? Eu ma gandeam ca cel mai potrivit ar fi 241, specialist cu functii administrative si comerciale.
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua,
Intrebarea mea este legata de impunerea CASS, retroactiv pentru anii 2012-2013, impozit venituri din chirii.
Incepand cu anul 2014, platesc CASS pentru venituri din chirii. Pana in august 2013, am fost angajat si am platit CASS.
Exista OG 88/2013, care prevede plata CASS pentru venituri din chirii, incepand cu anul 2014. Am consultat codul fiscal, L571/2003, si la art. 296.21, incepand cu anul 2014, a fost introdus pct.i), persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor.
Va rog sa ma ajutati, poate exista o alta lege care prevede aceasta impunere retroactiva, si eu nu am gasit-o? Nici cei de la fisc nu m-au lamurit.
Va multumesc!

Buna ziua! va multumesc pentru raspuns! Aceasta este problema, ca nu a primit inca! decizia privind gradul de invaliditate, iar concediul medical se termina peste doua zile. A avut concediu medical 1 an si jumatate, conform legii, acordat de comisia de expertiza medicala.
Si el nu cred ca doreste incetarea contractului cu acordul partilor.
Deci, putem merge pe concediu fara plata sau concediu de odihna?
Buna ziua,

Am urmatoarea problema : am un angajat care este in concediu medical de boala, avand in ultimele 24 de luni, 547 de zile de concediu medical, cod de boala 140 (tumora maligna).. Ultima zi de concediu medical este pe 24 februarie 2017, deci peste doua zile.
Intrebarea mea este ce fac dupa ultima zi de concediu medical,. Inteleg, conform hg 257/2011, art.82, ca angajatul trebuia sa depuna o cerere la comisie cu 45 de zile inainte de expirea concediului, in vederea incadrarii in grad de invaliditate. El a fost in fiecrae luna la comisie, in ultimele 3 luni.
Pana la primirea decizie de la casa de pensii, el va fi in concediu de odihna, concediu fara plata? Stiti cumva cum se reglementeaza , nu stiu ce spune legea.

Va multumresc anticipat!
Multumesc, voiam sa fiu cat mai explicita. O zi frumoasa!
Pai trebuie sa ii suspend contractul de munca in revisal ? Uitati ce spune legea :
Suspendarea contractului individual de munca din cauza concediului medical nu se inregistreaza in ReviSal. HG 500/2011 actualizata privind ReviSal – registrul general de evidenta a salariatilor specifica expres aceasta exceptie la articolul 3, alineatul 2, litera h):

„Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
…………………..
m) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;”

Buna ziua,

Am un angajat care este in concediu medical de 1 an de zile, avand concedii medicale de la o luna la alta. Trebuia inregistrat in Revisal? In aceasta perioada i se aplica si lui majorarea salariului monim pe economie ?
Va multumesc pentru ajutor.
Discuție CASS restant
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : am avut o perioada in care nu am avut platite asigurarile sociale, respectiv august-decembrie 2013. Am fost la casa Nat de asig. Bucuresti si am achitat asigurarile sociale pentru aceasta perioada. Mi s-au calculat asigurarile la salariul minim din 2013. Doamna de la casa de asig. mi-a spus ca aceste asigurari ar fi trebuit platite la salariul de acum, din 2016. Mie nu mi se pare corect sa se calculeze la salariul de acum. Intrebarea mea este aceste asigurari trebuiesc platite la salariul din 2013 sau 2016? Exista si norme sau lege care prevede acest lucru ?
Va multumesc pentru ajutor!
Buna seara.
Va rog, poate aveti raspuns la urmatoarea problema : sunt cetatean roman si incerc sa depun documentele necesare pentru obtinerea rezidentei in Franta. Acum am pasaport, nu mai am buletin si doresc sa obtin formularul S1 din Romania.
Nu sunt angajat, am venituri din activitati independente si imi platesc asig. soc in Romania.
Cei de la casa de asig. imi spun ca daca nu am buletin (desi platesc impozite in Ro, deci in Ro sunt fiscalizat), de fapt pentru ei nu exist. Stiti cumva cum se reglemeneteaza aceasta poveste, carte de identitate versus pasaport ?

Si a doua intrebare : eu am venituri, deci platesc asig sociale dar cei de la casa de asig. tot spun ca trebuie sa fii anjagat cu contract de munca. Nu poti lua rezidenta decat daca esti angajat sau pensionar ? Nu este reglemenat si pentru independenti ? Eu nu cred acest lucru!

Multumesc mult pentru ajutor!