Stie cineva unde se poate incadra plata orelor lucrate pe teritoriul Germaniei conform legii Milog? Trebuie prinsa valoarea in statul de plata la alte drepturi sau poate fi introdusa in diurna?
Soferul are incarcari / descarcari regulate intre Suedia si Germania, tip total efectiv de lucru pe teritoriul german aproximativ 10 zile per luna.
Stiu ce reprezinta avalizarea, intrebarea mea se refera la completarea BO. Pentru (asta scrie la rubrica de avalizare: pentru ..... ) cine avalizeaza Administratorul ? Pentru (in favoarea) societatii beneficiare sau pentru (in numele) societatii emitente ?
Stie cineva ce lege / articol reglementeaza completarea instrumentelor de plata? Poate gasesc acolo raspunsul.
Executorul judecatoresc cu care colaboram considera ca sunt ok ambele variante dar totusi avem un BO respins in instanta (respinge cererea ca neîntemeiată) care a fost avalizat de catre Administrator pentru societatea noastra (beneficiarul BO). Este posibil ca acesta sa fie motivul, sa nu fie corect avalizat? Am intrebat si la banca cu care lucram si au considerat ca este corect.
Vreau sa stiu care este forma corecta de avalizare a unui BO. Administatorul unei S.C. avalizeaza BO (in partea stanga sus) pentrusocietatea emitenta sau pentrubeneficiarul BO ?
Va rog sa-mi oferiti cateva informatii despre procedura de inchidere/dizolvare a unei firme suspendate pentru o perioada de 3 ani .
Ce acte sunt necesare si care este procedura ?
Poate am dat prea multe detalii si nu s-a inteles intrebarea : O firma care este inregistrata la CIP, cu interdictie bancara pana in 2014, poate sa emita Bilete la Ordin ?
Am avut mai multe file CEC cu scadenta in decembrie 2012 pe care nu le-am introdus in circuitul bancar deoarece clientul care le-a emis ne-a informat ca i-a fost poprit contul si le va achita din alta firma. Cateva dintre ele au fost platite din contul altei firme in numele sau, deci o parte din bani au fost recuperati iar CEC-urile a caror contravaloare a fost incasata le-am returnat emitentului.
Problema este ca au mai ramas 4 file CEC cu scadenta depasita (13-26 decembrie 2012) pe care nu le-a achitat asa cum a promis, deoarece nu a incasat. (am verificat si nu avea bani in cont). Noi am fost intelegatori si am acceptat sa asteptam sa ne plateasca cand incaseaza si sa nu ducem filele CEC la banca.
Problema este ca alti furnizori au introdus filele CEC si BO si acum pe langa faptul ca are contul poprit a fost inregistrat la CIP cu motiv major, care din cate stiu inseamna interdictia de a mai emite CEC-uri 1 an.
In situatia asta ce putem face? Daca introduc filele CEC vor fi refuzate dar vom avea posiiblitatea sa il actionam in instanta... dar dureaza.
I-am propus sa ne-a dea BO cu scadenta in perioada in care stie sigur ca va avea banii si a fost de acord. Este ok varianta asta? Mai are dreptul sa emita BO?
O societate poate avea 5 angajati din care doar 4 sa fie la punctul de lucru? Acest punct de lucru a functionat pana acum cu 2 angajati, iar societatea are inregistrati 3, in conditiile in care al treilea nu isi desfasoara activitatea la acest punct de lucru. Fiind sub acel prag de 5 nu a fost necesara inregistrarea cu cod fiscal distinct. Daca mai inregistrez 2 C.I.M.-uri pentru punctul de lucru va trebui sa obtinem cod fiscal? Practic doar 4 angajati din cei 5 isi desfasoara activitatea la punctul de lucru.
Va rog sa-mi recomandati un program de facturare si gestiune stocuri care sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
-sa fie usor de utilizat
-sa pot emite facturi, avize, proforme
-compatibil cu casa de marcat (Tremol Total)
-sa tina evidenta stocului
-sa tina evidenta facturilor emise si a incasarilor lor cu numerar sau prin banca
-sa tina evidenta facturilor de la furnizori si a platilor catre acestia -sa poate fi utlizat din 2 locuri diferinte (birou + depozit) in retea (online)
Pentru facturi mai vechi de 30 zile care nu depasesc 10'000 Ron pot realiza compensarea in mod direct?
"in cazul restantelor care depasesc 10000 lei si sunt mai vechi de 30 de zile" pentru oricare dintre cele doua situatii (luata individual) compensarea se realizeaza prin Serviciul de Compensare sau este suficienta numai una ca sa nu mai poata fi realizata compensarea directa intre societati?