avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate C-Danuta

Activitate C-Danuta

Revin cu o întrebare și o problemă pentru mine, pe care am mai adresat-o în urmă cu un an. Locuiesc într-un duplex construit de tatăl meu (partea noastră) și sora lui (cealaltă locuință). În 2020 am renovat partea mea de acoperiș, am schimbat țigla, lații și am întărit caferii. Vecinul , care îmi este văr, dorește să ridice mansardă pe partea lui. Va modifica acoperișul în două ape. Acum acoperișul este în patru ape, deci partea lui ar fi în două ape, a mea în patru ape. Construcția mă va afecta cel puțin din punct de vedere estetic și poate și din punct de vedere al construcției, pentru că el, deși militar de carieră, vrea să ridice singur acoperișul. Îmi cere acordul și mă amenință ca dacă nu i-l dau, mă dă în judecată și oricum va ridica mansarda pe care o dorește. Nu mi se pare corect, de ce mai are nevoie de acordul meu, dacă poate să facă ce vrea și eu consider că pe mine mă afectează? Ce ar trebui să fac? Să îî semnez pur și simplu? Să refac acoperișul după doi ani?
Locuiesc într-un duplex. Vecinul dorește să ridice mansardă pe jumătatea lui. Poate să facă asta? Nu are nevoie de consimțământul meu?
In cazul in care o femeie-cadru didactic a revenit in 2012, dupa perioada de 2 ani de ingrijire a copilului mai are dreptul la zile de concediu restante (din anul 2010 ) la care avea dreptul inainte de a intra in perioada de crestere a copilului?
Sunt asociat unic al unei firme. Am vandut un imobil apartinand firmei si in acelasi timp am depus o cerere de suspendare a activitatii acesteia. Pot plati dividende din suma incasata in urma vanzarii imobilului?
Exista vreo prevedere legala care sa interzica elevilor sa foloseasca telefonul mobil pentru a isi fotografia colegii sau profesorii in incinta scolii -in pauza sau in timpul cursurilor?
E permisa publicarea pe internet afotografiilor acestor persoane:colegi sau profesori?
Discuție Parte civila
In urma cu 6 luni, 2 adolescenti au patruns in locuinta parintilor si a mea, sustragand unele bunuri. Am sesizat politia, in scurt timp cei doi au fost prinsi, s-a procedat la reconstituirea faptei. Am recuperat telefonul mobil si un aparat foto, dar nu si bijuteriile. Am declarat in scris in fata politiei ca nu am nici o pretentie de la cei 2, ca nu sunt de acord sa ma constitui parte civila, insa sunt citata ca parte civila in proces penal . Am inteles ca trebuie sa ma prezint. Pot renunta la orice pretentii in fata instantei, in ziua cand are loc procesul? Mentionez ca cei 2 au facut mai multe furturi, insa eu apar ca singura parte civila+alte 10 parti vatamate.