avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Activitate valipopa

Activitate valipopa

"Conform prevederilor exprese ale art. 471 alin. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în cazul în care mijlocul de transport este dobândit în alt stat decât România, proprietarul acestuia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, și datorează impozit pe mijloacele de transport începând cu data de 1 ianuarie a anului următor înmatriculării sau înregistrării acestuia în România.

Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
Prin urmare momentul juridic de la care se naște obligația achitării impozitului este înmatricularea mijlocului de transport."

Deoarece textul de lege poate fi interpretat,-- inmatricularea nefiind specificata ca fiind definitiva sau provizorie fiecare parte implicata isi da cu parerea. Dpv al autoritatii fiscale, (pt, ca este in avantajul ei) si inmatricularea provizorie tot inmatriculare se numeste. Deci impozitarea se aplica de la 1 ian anul urmator eliberarii primului set de numere provizorii.
Locuiesc intr-o casa cumparata prin legea 112/95, care are o curte de 130mp care in continuare se afla in proprietatea primariei (sector1 Buc.) Pentru curte am contract de inchiriere facut in 2018 cu Romvial-ul de atunci, care se ocupa de administrarea acestor terenuri. Am platit chiria anual la fiecare institutie care s-a ocupat de administrarea acelor terenuri, (Romvial, AFI Buc. CMIB). Acum, in ian 2022 ma trezesc cu acest teren bagat la impozite si taxe locale, sub denumirea de "impozit folosinta teren" cu restante din 2018 si penalizarile de rigoare. Raspunsul telefonic primit de la Impozite si Taxe locale, este ca sumele reprezinta "Impozit pe folosinta teren!" , Si eu am de platit chirial la CMIB, si impozitul acesta la taxe locale!!
Cum se poate sa platesc impozit pe terenul altuia, concomitent cu chiria platita proprietarului ?? Exista vreo baza legala pentru aberatia asta? Pentru ca n-am auzit pana acum ca chiriasului sa i se impute si impozitului proprietarului! si culmea,, si cu restante si penalitati!
Problema care se iveste in acesta situatie, este ca autoritatea fiscala cere pentru scoaterea din evidenta, pe langa declaratia notariala, si certificatul de radiere. Acest certificat de radiere este emis (avizat) de serviciul de inmatriculari. E un fel de " ce a fost intai, oul sau gaina?" Nu de alta , dar ca sa obtii ceva de la DRPCIV e o adevarata aventura!
Cand o posta unul singur pe site-ul asta, ca a contestat executarea silita, si a castigat in instanta cheltuind mai putin decat ar fi facut amenda, o sa-ti dau dreptate. Pana atunci tind sa cred ca vorbesti din carti: poti trimite prin posta, poti sa nu te prezinti...poti sa te reprezinti singur...este reteta perfecta de a cadea de fraier! (din nou!)
Trimiti actele prin posta, cu confirmare de primire, si la prima infatisare te citeaza sa te prezinti personal, sa mai aduci niste acte la dosar...sa te vad atunci cum nu te duci, si cum pierzi procesul! Dar daca tu crezi ca le stii pe toate, macar nu mai invata si pe altii! Cu gura ta ai spus ca e parerea personala! asta nu inseamna ca e si cea corecta! In sistemul judiciar vezi prea bine ca nu intotdeauna ce-i legal e si corect! Si daca te agiti si-ti incordezi muschii luand atitudine "din gura", nu inseamna ca automat ti se va da si dreptate!
La urma urmei, tu si eu am incalcat conventiile circuland fara rovinieta! Eu recunosc ca nu am respectat regulile, (din ce motiv nu mai intereseaza pe nimeni!) nu s-au luat de noi degeaba! Daca tu ai impresia ca in culpa fiind, te duci ca o floricica la tribunal, si zbieri acolo ca ti s-a facut o nedreptate(daca te duci, ziceai ca nici asta nu e obligatoriu), chiar ai impresia ca o sa-ti dea cineva dreptate? Ma bufneste rasul!
vezi tu cristi, CNADNR-ul are o armata de avocati, (ca are cu ce sa-i plateasca), si in marea majoritate a cazurilor sunt acoperiti de litera legii! N-o sa-i prinzi niciodata pe motiv ca ar fi facut ceva ilegal! (poate imoral, dar d-aia nu mai pot ei). Marea majoritate dintre noi nu sunt obisnuiti cu limbajul "avocatesc", si cand citesc o somatie/citatie/proces verbal chiar, nu inteleg totul, ba chiar fac confuzii mari! Din cauza asta li se pare ca sunt abuzati! Majoritatea celor care aleg sa plateasca, isi fac un simplu calcul economic, si ajung la concluzia ca e mai ieftin sa platesti, decat sa te judeci cu ei! Daca esti nevoit sa faci contestatia la o judecatorie aflata la 200-300km distanta de casa, si judecatorul te citeaza de 2 ori, din start ai iesit in pierdere!
Nu multi isi permit sa arunce cu banii pe principii! Mai bine iau un covrig la copil! Nu crezi?

Am primit acum 2 saptamani somatie de executare silita pentru o despagubire de 28euro de la o amenda din ianuarie 2011!! Amenda am platit-o, de despagubire n-am mai avut bani atunci, si am uitat s-o mai platesc! In instanta fara avocat n-ai nicio sansa sa castigi, chiar si asa, avocatul pe care l-am consultat, (o cunostinta), mi-a spus ca nu sunt sanse sa castigi decat foarte mici! Onorariul avocatului insa depaseste cu mult valoarea de plata! (485lei -executorul judecatoresc si despagubirea CNADNR.)
Deci?
"tovarasul" de la cnadr nu musca mana care-l hraneste..
dar ar fi trebuit sa fii atent la anumite aspecte ca: nu data PV conteaza, ci data comunicata in el ca ai savarsit contraventia! Daca ai actul de vanzare-cumparare si dovada scoaterii din evidenta dvs. fiscala a masinii, care sunt anterioare datei savarsirii contraventiei orice instanta iti va da dreptate, si va anula PV-ul! Nu poti fi sanctionat pentru fapta altuia! Din momentul vanzarii, cumparatorul are obligatia sa inscrie masina pe numele lui in termen de 30 de zile. Dar tot acest timp, in baza de date a POLITIEI!! ea ramane pe numele vanzatorului! Nu e normal, dar nimic nu e normal in tara asta si CNADNR consulta baza de date a politiei din pacate!

chestia asta am patit-o si eu anul trecut, si am castigat in instanta fara nicio problema!
Vad ca nu se face diferentierea intre sectorul bugetar si cel privat!! Au fost sanctionati cei din sectorul bugetar! Ce te faci insa cu Patronii,, care functioneaza pe principiul "asa vrea muschii mei!" Si ce te faci daca aude ca x si y au facut scandal sau sesizare... iti cauti de munca in alta parte?? absolut!
fara nicio reglementare tehnica, orice deschidere fie ea si de 1m x 1m este o "servitute de aer si lumina". Altfel la ce ne-am mai face geamuri la case? Si in mod clar aduc prejudicii,, altfel nu ar fi existat sectiunea III din codul civil!
Unul din vecinii mei, are spatele casei hotar cu terenul meu. Zilele trecute ma trezesc cu o gaura in perete si un muncitor care se uita la mine...

Conform cu

Cod civil Secţiunea III
Art. 611
Unul din vecini nu poate face, fără consimţământul celuilalt, nici într-un chip, fereastră sau deschidere într-un zid comun.
Art. 612
Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietăţii îngrădite sau neîngrădite a vecinului său, de nu va fi o distanţă de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi şi proprietatea vecină.


acea fereastra nu avea ce sa caute acolo. Vecinul a mansardat(amenajat interior) podul, casa fiind fara vedere la strada banuiesc ca nu a luat niciun fel de autorizatie. Deschiderea are cca 60x60 cm si am impresia ca acolo este ori baie ori bucatarie, fiind situata aproape de tavan. El poate invoca faptul ca e deschidere de aerisire, desi putea foarte bine sa-si puna un velux in tavan. dar daca se urca pe un scaunel,, imi zambeste frumos si sta sa asculte ce vorbesc eu la mine in curte. Am inteles ca legea..(nu stiu care!!) i-ar da dreptul sa faca deschidere de aerisire spre terenul meu!!!X-( , desi ar fi putut sa-si puna un burlan sau velux pe acoperis.

Vreau sa stiu daca exista undeva o norma de aplicare a art. 611-612 care sa stipuleze ce dimensiuni sa aibe aceste deschideri, si in ce conditii sunt acceptate. Nu vreau sa alerg aiurea pe la primarie sau sa ajung la procese si sa mi-o iau in freza pentru ca a dat spaga, si toata situatia e la interpretarea unor spagari de la primarie!


Multumesc.