avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate mceline

Activitate mceline

M-am rasturnat cu masina. Pasagerii n-au patit nimic, au dat declaratii la politie, masina a fost distrusa. Aveam alcoolemie 0.2, mi s-a retinut permisul de conducere(obtinut in Italia). Mi s-a spus ca permisul e retinut pentru 3 luni, nu prea cunosc legile din Romania. Mi-am angajat avocat care sa ma ajute sa recuperez permisul, au trecut deja 6 luni. Politistul nu vrea sa dea dosarul la judecatorie si ma tot amana, avocatul ba nu raspunde la telefon, ba ma amana, acum cateva zile mi-a zis ca in sfarsit a depus cerere la politie ca sa-i dea dosarul. Ce pot sa fac pentru a-mi recupera permisul? Eu lucram ca sofer in Italia, am nevoie de el.
Am certificat de mostenitor (mostenitor al bunicilor, tatal meu fiind decedat) prin care imi revine 1/5 din mai multe parcele de teren. Cu multi ani (10-15 ani) inainte de a obtine acest certificat, un unchi de-al meu si-a construit o casa pe una din parcele. Acum vrea sa iasa din indiviziune cu acea parcela, spune el ca are nevoie de intabulare pentru a trage gaz. Vrea ca eu sa renunt la 400 mp intr-o zona excelenta, fara ca el sa-mi cedeze alti 400 mp intr-o alta zona in care mi-as putea construi o casa. Intr-un final, ca sa rada de mine, a spus ca ultima lui oferta e ca cei 400 mp de teren pe care-i vreau vor avea 1m latime si 400 m lungime. Spune ca doar el are dreptul la pamantul de langa casa pentru ca are si autorizatie de constructie si semnatura mea ar fi doar o formalitate. De vreme ce 1/5 din curtea casei sale imi apartine conform certificatului de mostenitor, e posibil ca el sa aiba autorizatie de constructie? Cum nu ma pot intelege cu el, ce pot face pentru a obtine cei 400 mp in alta zona, in care prin certificatul de mostenitor deja mi se cuvin 1000 mp?
In urma mostenirii, fiecare copil a obtinut o parte din fiecare parcela detinuta de parintii decedati. Unde trebuie sa ma duc, cum e mai ieftin si cum trebuie procedat ca sa mi se specifice exact care bucata de teren din fiecare parcela imi apartine? Vreau sa fiu sigura ca in caz de conflict cu ceilalti mostenitori nu voi avea probleme. Este obligatorie intabularea terenului?
Răspuns la discuția Micsorare salariu dupa promovare?
Deocamdata nu am primit nici un salariu dupa promovare, dar mi s-a spus ca acesta trebuie micsorat atat timp cat legea nu prevede situatia prezentata mai sus pentru personalul contractual.
Răspuns la discuția Micsorare salariu dupa promovare?
Si daca nu exista functii similare in institutie, iar salariul calculat conform legilor in vigoare este mai mic decat cel anterior promovarii?
"Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.
In situatia in care salariul de baza stabilit in noile conditii este mai mic decat cel avut anterior promovarii, functionarul public isi mentine salariul de baza avut anterior promovarii in clasa."
Pentru personalul contractual, cum se procedeaza daca salariul de baza stabilit este mai mic decat cel anterior promovarii?
Răspuns la discuția Promovare studii superioare
Dulau a scris:

Categoric, la aceasta incadrare se aplica si salarizarea corespunzatoarea functiei in care promovati! SUCCES!


Deci daca mi se da salariul noii functii, micsorat fata de cel actual, pot sa spun ca am fost retrogradata, nu promovata. Asa-i?
Lucrez la un spital. Am inteles ca voi fi promovata in functia imediat urmatoare celei de debutant, desi momentan lucrez in acelasi domeniu de aproape 5 ani, avand studii superioare de scurta durata si voi fi promovata datorita finalizarii studiilor superioare(de lunga durata). Functia urmatoare celei de debutant presupune un salariu mai mic. Mi se va micsora salariul sau ramane acelasi de pana acum?
In art.2 din legea 283/2011 se spune ca pentru promovarea personalului in functii, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din unitatea in care acesta este incadrat.
Daca in unitate nu exista functii similare, cum se face salarizarea?
Buna ziua,
Pana nu demult am fost incadrata in functia de informatician I (cu studii superioare de scurta durata) a unei unitati sanitare. Incepand cu data de 25 ianuarie 2012 am fost promovata in functia de programator cu studii superioare. Din cate am inteles, avand in vedere legile actuale, ar trebui sa ocup functia imediat urmatoare celei de debutant, adica de programator II, care presupune o vechime in informatica de doar 6 luni. Eu avand o vechime in domeniu de aproape 5 ani, nu ar trebui sa fiu promovata ca programator I pentru care vechimea necesara este de 3 ani si 6 luni? Si daca nu, cand voi putea promova din nou?
Iar salarizarea cum se face? Art. 2 din legea 283/2011 spune ca pentru promovarea personalului in functii salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din unitatea in care acesta este incadrat. Fiind singurul programator din unitate, asta presupune ca salariul meu ar trebui sa ramana neschimbat? Si daca va trebui sa fiu promovata ca programator II (care presupune un salariu mai mic decat al unui informatician I), mi se va micsora salariul?