avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate afaceriiolden

Activitate afaceriiolden

HG 2185/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 si 6 din OG 15/1996 privind intarirea disciplinei financiar-valutare, operatiunile de incasari si plati in numerar intre persoanele juridice sunt in continuare plafonate.

Platile in numerar catre persoane juridice sunt acceptate in limita unui plafon zilnic maxim de 10.000 lei.Platile catre o singura persoana juridica sunt admise in limita unui plafon de 5.000 lei.Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre furnizorii de bunuri si servicii, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 5.000 lei. Se pot achita facturile cu valori care depasesc plafonul de 5.000 lei catre furnizorii de bunuri si servicii astfel: 5.000 lei in numerar, suma care depaseste acest plafon putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar.Sunt interzise platile fragmentate in numerar catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, care functioneaza pe baza legislatiei in vigoare, pentru facturile a caror valoare este mai mare de 10.000 lei. Se pot achita facturile cu valori care depasesc plafonul de 10.000 lei catre acest tip de magazine astfel: 10.000 lei in numerar, suma care depaseste acest plafon putand fi achitata numai prin instrumente de plata fara numerar.
- Sumele acordate de persoanele juridice angajatilor proprii cu titlu de avansuri pentru aprovizionari diverse vor avea regimul platilor catre persoane juridice si se vor incadra in limita plafonului de 10.000 lei. La data platii avansurilor spre decontare, sumele aferente intra in calculul plafonului zilnic maxim.

deci incasarile zilnice in numerar nu pot depasi plafonul de 5.000 lei de la o singura persoana juridica.
Răspuns la discuția rog raspuns
intrebati la mediu, primarie oricum ei va dau aviz/autorizatia.
sa nu uitati sa depuneti si declaratiile inclusiv bilantul contabil.
Donatia este un contract gratuit, unilateral, deoarece donatarul nu-si asuma obligatii fata de donator, in afara indatoririi generale de a-i purta recunostinta. Este revocabila de drept donatia facuta de persoana care la data incheierii actului nu avea copii sau descendenti, daca, dupa aceasta data, donatorul dobandeste un copil din casatorie sau din afara casatoriei, fie chiar postum, nascut in urma mortii tatalui. Donatia este un act juridic solemn, intrucat valabilitatea ei este conditionata de exprimarea consimtamantului partilor, personal sau prin mandatar numai in forma autentica. Daca obiectul donatiei il constituie un bun imobil, pentru incheierea actului este necesara indeplinirea si a celorlalte conditii prevazute de lege pentru instrainarea de imobile. Daca se doneaza bunuri mobile, este obligatorie intocmirea unui act care sa cuprinda enumerarea si evaluarea acestora. Exista unele varietati de donatii care au anumite particularitati. Astfel sunt: donatii indirecte, in care desi libertatea nu este exprimata intr-un act de donatie ea se poate deduce neindoielnic din continutul unui alt act, de exemplu renuntarea neconditionata la un drept de creanta; deghizate, care se infatiseaza sub forma unor acte cu titlu oneros, de exemplu, sub forma unui contract de vanzre-cumparare; prin persoane interpuse, cand destinatarul bunului donat este in realitate altul decat acela care figureaza in contract. Donatiile deghizate si cele prin persoane interpuse sunt lovite de nulitate ori de cate ori prin ele se urmareste eludarea unei dispozitii legale imperative.
daca in perioada cat ati detinut calitatea de administrator conform actului constitutiv nu sunt obligatii facute de dvs. asta este dormiti linistit in rest finantele vor suporta prescrierea cum fac cu toti debitori, nu va stresati legea este de partea debitorului si daca ajungeti la sechestru le trasferati pe copil si ati rezolvat problema conform legii dar nu o sa ne nenorocim viitorul copiilor ca sa traisca avocati bine, sitemul e asa facut de PDL nu ati vazut Boureanu a pus doua firme pe boschetar si acum e in functia de ...., sa fim seriosi nu va stresati e o avalansa de a prinde fraieri in perioada asta.SANATATE!

"boschetar" nu are nimic pe numele lui, statul pierde ne invata politica noi sa punem in practica.
faptul ca aveti pe rol un dosar penal nu apare inca in cazier, LINISTIT puteti sa va infiintati un PFA.LEGEA trebuie sa va permita fiscalizarea veniturilor daca DEBITORI nu sunt inchisi de ce cei care vor sa munceasca si sa fiscalizeze venitul sunt ! Trebuie modificata legea si sa permita infiintarea de PFA oricui nu sa fi obligatoriu.
cga43 a scris:

Probabil ca va referiti la unul din serviciile oferite de CertSign.ro. "Certsing" e din alt film, adica un typo.
Nu folosesc serviciul respectiv, insa avand experiente similare cu alti furnizori de certificate digitale, va pot spune ca nu este posibila finalizarea unei astfel de sesiuni cu Firefox, chiar daca Dvs aveti senzatia ca pana la un punct functioneaza.

In ce priveste esecul pe care l-ati avut cu Internet Explorer, acesta poate fi determinat de mai multi factori:
- versiunea sistemului de operare Windows
- versiunea pachetului de revizii instalat (service pack)
- versiunea browserului Internet Explorer
- anumite setari avansate din optiunile browserului

Daca sistemul de operare este licentiat (adica daca pe PC este instalata o copie legitima), primul pas pe care trebuie sa-l faceti este o vizita la windowsupdate.microsoft.com (linkul este outdated dar se face redirectionare automat catre URL-ul actualizat) si sa va asigurati ca instalati absolut toate actualizarile evidentiate pt. versiunea Dvs de SO (Windows).

Nota: Daca sistemul de operare nu este licentiat, ignorati acest sfat.

Daca ati realizat actualizarile incercati din nou. Daca nu reusiti nici asa, folositi cu incredere serviciul de suport tehnic al furnizorului.

In general vorbind, pentru a solicita cu succes "pareri specializate", trebuie sa postati Dvs insiva o descriere specializata a problemei. Altfel e doar un fel de taifas amical.


Reînnoire certificate persoană juridică
Cu 30 de zile înainte ca certificatul să expire, un reprezentant certSIGN trimite un email titularului, pe adresa menţionată în certificat, care conţine instrucţiunile de reînnoire și documentele care trebuie completate:
Termeni si Condiţii Generale.pdf, care:
- se semnează electronic de către titular folosind certificatul si token-ul,
- în document se încarcă o copie a actului de identitate al titularului folosind Browse,
- se transmite pe email reprezentantului certSIGN,
Contractul de Prestări Servicii
- se semnează olograf şi se ştampilează (în două exemplare),
- se depune, împreună cu dovada plăţii (OP sau Foaie de Vărsământ) la partenerul certSIGN sau se transmite prin curier direct către certSIGN.
Cu 15 zile înainte ca certificatul să expire, certSIGN îl contactează pe titular telefonic pentru asistenţă doar dacă titularul a furnizat numărul de telefon în documentele depuse la emiterea certificatului digital sau dacă numărul este menţionat în certificat.
După primirea și verificarea documentelor, certSIGN transmite clientului pe email codul pentru reînnoire și Ghidul de reînnoire. Pe baza lor, clientul își reînnoiește personal certificatul digital.
Clientul primește de la certSIGN un exemplar din Contract și factura aferentă OP-ului achitat.

pe mine nu m a contactat nimeni telefonic pentru ASISTENTA!!!
am licenta wista pe factura am facut actualizare dar nu mi a cerut cod de licenta :in toate programele am dat all programs si WINDOWS donload actualizare WINDOWS si tot asa internet explore deschide ma intreaba parola tochen si gata imi da eroare ??
am instalat internet explorer la cererea lor, eu folosesc mozila asa m am obisnuit si atentie surpriza INTERNET EXPLORER nu mi recunoaste TOCHEN nu mi cere parola am pierdut 12 ore ca sa constat avand un alt laptop care foloseste si mozila si internet explorer ca deschizand linlul lui CERTSING de prelungire cu MOZILA ma intreaba parola la TOKEN, dar cu internet explorer nu in acest caz am pierdut TERMENUL de prelungire? CINE a mai facut prelungire ii recomnad sa o cafa si cu 10 zile mai dvrema sa nu aiba surprize, ce ciudata INTERNET EXPLORE nu recunoaste TOKENUL si MOZILA da !
Răspuns la discuția anulare decizie inactivitate
rational daca aveti act in mana ca este o eroare reveniti la data constatarii erorii nu mai devreme. NORMAL ati depus declaratii NU ! in perioada in care ati fost declarat inactiv ati fost neplatitor de tva dar ati depus declaratiile OBLIGATORII in caz de agent declarat INACTIV.