avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate mitrush

Activitate mitrush

Buna seara!Doresc sa ma lamuriti cu o problema.In anul 2012 am obtinut in instanta ,in urma unei hotariri definitive,suspendarea unei decizii de eliberare din functie,Din motive pe care nu are rost sa le expun aici ,aceasta suspendare nu a fost pusa in aplicare decat anul acesta ,mai exact din aprilie,tot in urma unei hotariri judecatoresti.Totodata instanta a dispus si platirea salariilor care mi se cuveneau daca prima hotarire ar fi fost pusa in aplicare inca de anul trecut.Zilele acestea am avut surpriza sa aflu ca imi vor plati acesti bani in 5 ani conform OUG din 2009.Deci s-ar spune ca acesti bani mi se cuveneau de anul trecut din aprilie 2012 pina anul acesta in aprilie,dar surpriza,ei imi dau acesti bani pe bucatele ca si cum ar fi fost vina mea ca ei nu m-au primit sa muncesc.In cazul in care nu ajung la niciun rezultat favorabil cu institutia ,ce sanse am sa-mi recuperez banii cu ajutorul unui executor judecatoresc?.Inteleg ca art 274 din codul de pr civila nu este abrogat??!!
Discuție reintegrare
in luna ianuarie am fost reintegrat in urma unei hotariri judecatoresti.La momentul acela am fost declarat apt medical.Dupa alt proces de suspendare dupa aproximativ trei luni urma ca institutia sa ma reintegreze din nou,dar de data aceasta avizul psihologic de port arma nu l-am trecut.Din luna mai decizia instantei nu a fost pusa in aplicare pentru acest aviz negativ.Acum intreb:institutia nu avea obligatia sa ma reintegreze indiferent de avizul psihologic?Puteam sa-mi desfasor activitatea fara arma asa cum si alti colegi care sunt declarati inapt port arma temporar nu stau acasa fara bani!!!Incotro s-o iau si unde sa mai intreb ??/#-o
Am obtinut in instanta suspendarea unei decizii de eliberare din functie.Directorul institutiei nu binevoieste sa ma primeasca deoarece am fost declarat inapt portarma temporar.Urmatoarea reexaminare o pot da peste o luna jumate ,doua.Este obligat sa ma primeasca chiar daca nu am inca acel aviz psihologic?Asta in conditiile in care colegi care nu au primit la prima examinare aviz favorabil au executat serviciul fara arma pana la urmatoarea reexaminare.Se poate duce la indeplinire hotararea instantei cu ajutorul unui executor judecatoresc?
Este posibil sa fii angajat doar o luna si doar pentru a "respecta"decizia unei instante?Ma gandesc ca daca institutia, prin reprezentantul ei,au afirmat ca aceasta functie nu exista ,de unde au existat bani ca eu sa fiu platit pentru aceasta luna?Si totusi eu am cerut sa muncesc in luna respectiva !Ei s-au facut ca ploua!Daca functia respectiva nu exista inseamna ca nu exista deloc nu doar pentru o luna!
S#-ount intr-o situatie dificila ,ca sa nu zic disperata.In urma unei decizii a curtii de apel am fost reangajat sau reintegrat in functia publica detinuta anterior pentru ca dupa o zi sa fiu din nou dat afara.Am formulat cerere de suspendare care mi-a fost respinsa.Pe 20 martie se judeca cererea de revizuire la decizia curtii de apel.Acum astept sa formulez recurs la incheierea de la cererea de suspendare care e posibil sa se judece cam in aceeasi perioada cu revizuirea.Intrebarea mea este:daca se respinge cererea de revizuire formulata de institutia din care am fost dat afara si in acelasi timp se respinge si recursul la suspendare mai pot fi #-o#-oreintegrat in functia publica detinuta anterior? reintegrarea este acelasi lucru cu reangajarea?Multumesc frumos!#-0
In luna ianuarie a.c. am fost reintegrat in urma unei decizii a Curtii de Apel ,in functia publica detinuta anterior.Am fost angajat o luna pentru ca in aceeasi zi mi-au dat decizie de eliberare din functie.Am facut cerere de suspendare pe care mi-a fost respinsa ca fiind nefondata ,in conditiile in care am depus acte care demonstreaza ca exista un pericol iminent,ca nu pot beneficia de indemnizatie de somaj ,etc.Mai pot face recurs la aceasta sentinta?Ce sanse mai am ?Mentionez faptul ca la decizia de reintegrare parata a facut cerere de revizuire la care am termen la data de 20 martie
este posibil ca hotarirea unei instante,irevocabila ,sa fie anulata de o ordonanta de urgenta?#-o
nu o sa va vina sa credeti,dar azi am crezut ca imi pierd mintile.Pe scurt,in anul 2010 octombrie,sotul meu a fost diponibilizat dupa niste criterii numai de ei stiute,de la politia locala.Dupa un proces care a durat un an si citeva luni ,sotul meu a cistigat in urma recursului dreptul de a fi reintegrat in functia publica detinuta anterior .Ieri,16 ianuarie s-a prezentat la institutie dupa ce in prealabil a fost pus de acestia sa-si faca dosar de angajare cu fisa medicala pe care a platit-o,cu absolut toate actele.Ieri a ramas 8 ore la serviciu pentru protectia muncii,astazi din nou a ramas 8 ore ,iar cind a plecat i s-au dat doua hirtii,una in care se decide angajarea lui cu data de ieri si tot cu data de ieri eliberarea din functie cu preaviz pe motiv ca nu s-a identificat nicio functie pentru el.Dumneavoastra mai intelegeti ceva? Deci e posibil ca in aceeasi sa fii reintegrat si dat afara? Va rog lamuriti-ma!