E greu sa va recomande cineva. Din punctul de vedere al profilului dumneavoastra trebuie sa alegeti in functie de pregatire, aptitudini, sfera de interes.
Din punctul de vedere al institutiei care organizeaza cursurile, cel mai bine este sa va interesati la cei care au absolvit asemenea cursuri. Ei va pot da recomandari mai bune in functie de cat au fost de multumiti. Ce va pot spune e ca exista si societati private care ofera cursuri de calitate, cu programa actualizata si traineri pregatiti si/sau care lucreaza in domeniu. Succes!
Asa cum spune numele cursului, daca il veti urma veti deveni inspector resurse umane. Mai exact veti dobandi urmatoarele competente profesionale:
1. intocmirea si gestionarea documentelor de evidenta a personalului
2. intocmirea statului de plata pentru personalul incadrat
3. intocmirea si depunerea declaratiilor privind contributiile la bugetele de stat
4. oferirea informatiilor privind problemele de personal
5. administrarea bazei de date de evidenta a personalului utilizand pc-ul
Cereti in instanta, pe langa plata contributiilor datorate bugetului de stat si plata drepturilor salariale restante. Inteleg din mesajul dvs. ca nu v-ati primit salariile.
Inainte de incheierea perioadei contractuale trebuie sa discutati cu directiunea si colegii de catedra pentru a vedea daca exista destule ore pentru constituirea unei norme didactice pentru dumneavoastra in anul scolar urmator. In cazul in care exista suficiente ore puteti ramane in scoala respectiva pe baza de continuitate si se va incheia un nou contract de munca incepand cu data de 1 septembrie 2011 pana la 31 august 2013.
Daca nu exista ore suficiente pentru a avea norma didactica in aceeasi scoala va trebui sa va prezentati din nou la concursul de titularizare organizat in conformitate cu legea invatamantului. In urma sustinerii concursului veti putea obtine un post de profesor titular sau unul de profesor suplinitor.
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate nu este obligatoriu. Atata timp cat au avut loc negocieri colective societatea angajatoare este in legalitate. In speta, neexistand contract colectiv de munca la nivel de unitate si nici la nivel de ramura nu beneficiati de salarii compensatorii.
Din pacate va pot concedia pentru desfiintarea postului cu conditia sa fie o desfiintare reala si sa aiba o cauza serioasa. In cazul in care veti fi concediata in baza art. 65 (1) CM, aveti dreptul la preaviz si ulterior la somaj.
Poate va raspunde un angajator.:)
Buna ziua,
Ar trebui sa consultati si Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate- aplicabil in cazul societatii la care sunteti angajata. Este posibil sa fie mentionata acolo aceasta conditie.
Totusi, in mod normal nu ar trebui ca acel contract de munca sa conditioneze acordarea salariilor compensatorii de catre angajatorul care va concediaza.
Nu este obligatoriu sa fie neintrerupte. Important e sa aveti 12 luni stagiu de cotizare din ultimele 24 de luni. Intrebati la AJOFM ce acte sunt necesare pentru dosarul de somaj.
In acest caz vorbim de o concediere si nu de o demisie. Daca aveti 12 luni lucrate din ultimele 24 aveti dreptul sa beneficiati de somaj
Pentru a putea contesta in instanta decizia de concediere trebuie ca aceasta decizie sa existe si sa va fi fost comunicata. Termenul curge de la data la care aceasta decizie v-a fost adusa la cunostinta. Termenul de contestare este de 45 de zile.