Buna ziua, daca am o declaratie , angajament de plata notariala, in care e specificat ca in caz de neplata contituie titlu executoriu dusa imediat la indeplinire, fara somatie, notificare sau orice interventie a instantei de judecata. Dau prezenta declaratie spre a servi la organele competente. Asta inseamna ca se duce la un executor si se pune poprire pe salariu. Asa-i? Mentionez faptul ca e o suma de 62000lei.
Va muktumesc anticipat
Buna ziua. In cazul decesului unui nou nascut dupa 2 zile de nastere, se acorda ajutor de inmormantare din partea angajatorului?
Mentionez ca sunt angajata si acuma eram in concediu de sarcina si lauzie.
Multumesc
Angajatul lucreza ca si agent de paza,avem trei puncte de lucru si la fiecare ne trebuie doar 2.La un punct de lucru avem 3.Unul dintre ei trebuie sa fie concediat. Noi am ales pe angajatul care am considerat nepotrivit pentru pozitia asta. In preaviz trebuie motivat de ce l-am ales pe el??
In cazul in care vrem sa concediem un angajat ca se desfiinteaza postul lui, dar a trecut perioada de proba cu 15 zile, trebuie sa intocmim preaviz? Sau daca are Avertisment in scris putem sa-l trecem in preaviz? Situatia este ca nu avem nevoie de el ca se desfiinteaza postul lui? cum putem sa intocmim actele de concediere legal?
Buna ziua!
Intrebarea mea este, cat este alocatia copilului nou nascut si pana cand se acorda aceasta??Am mai auzit si de trusoul bebelusului,si asi dori sa aflu mai multe daca se poate. Cand este termenul limita pentru depunerea actelor astea si unde?
Multumesc frumos
Buna seara.
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Pot beneficia acum de somaj de la angajatorul anterior, dar imi trebuie stagiul de cotizare de la restul locurilor de munca. Am lucrat la un magazin 10 luni si firma s-a desfiintat intre timp. Intrebarea mea este daca mai pot sa fac rost de undeva de stagiul de cotizare de la firma asta sau nu? Firma nu este din RO si nu mai are nici un reprezentant cu care pot sa iau legatura. Pot sa ma duc eu la Camera de Comert sau ITM pentru a face rost de stagiul de cotizare?
Multumesc.