avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Individual de Avocat Diac Cezar

Activitate Cabinet Individual de Avocat Diac Cezar

Subscriu colegilor
Termenul de prescriptie este cel general - de 3 ani - (Decretul-Lege nr. 167/1958).

Intampinarea se poate depune inclusiv pana la prima zi de infatisare. Prima zi de infatisare nu semnifica primul termen de judecata,acesta putand fi chiar al doilea. Prima zi de infatisare se considera ca fiind atunci cand partile legal citate pot pune concluzii. in speta dvs. Paratul a fost in termenul de depunere a intampinarii cu nici o alta consecinta juridica.
Titularul contractului de inchiriere poate beneficia de acest drept de preemtiune daca si-a executat obligatiile ce-i reveneau prin contract respectiv plata chiriei precum si altele. Nerespectarea dreptului de preemtiune atrage nulitatea relativă, astfel incat, chiriasul poate invoca acest drept in justitie, legiuitorul conferind calitatea procesuala activa chiriasului.
Orice contract incheiat cu nesocotirea dreptului de preemtiune poate fi anulat si pot fi percepute daune interese.
Nu este necesar stipulatia in mod expres a dreptului de preemtiune in contract întrucât dreptul izvoraste din lege.
Răspuns la discuția Promitent-vanzatorul a decedat
cateva Tips -uri :

1. Puteti trimite o notificare mostenitorilor (in speta mama - ascendent priviegiat si sora - colateral privilegiat) prin care le aduceti la cunostinta despre existenta promisiunii de vanzare - cumparare, face-ti dovada faptul ca a-ti achitat 90% din suma convenita si ii convocati pentru data de 10 iulie sa se prezinte la notariat pentru perfectarea contractului.
2. Sa nu mai achitati diferenta de 10 % in contul cheltuielilor la intretinere si altele de care a-ti mentionat in speta.
3. Puteti apela la instanta de judecata pentru a pronunta o hotarare ce va tine loc de act autentic, insa, incovenientul pentru aceasta procedura este dat de termenele foarte lungi.
4. Daca pe data de 10 iulie, mostenitorii refuza primirea banilor si perfectarea actelor, puteti purcede la procedura numita oferta reala urmata de consemnatiune, insa cu precizarea ca trebuie sa existe un titlu de mostenitor sau cel putin, mama respectiv sora sa accepte mostenirea in termen.

Succes !
Regula in materie de comunicare a hotararilor judecatoresti (ceea ce se intampla în practica) este ca aceasta se comunica dupa trecerea unei perioade de timp de cel putin 2 luni. Altfel spus trebuie sa te astepti ca hotararea sa iti fie comunicata dupa data de 12.04.2012. Termenul de declarare a recursului este de 15 zile si curge din momentul comunicarii hotararii pentru partile lipsa respectiv din momentul pronuntarii pentru partile prezente.