avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters231828

Activitate ContSters231828

Răspuns la discuția accident circulatie
Da ai dreptate ... greseala mea... nu m-am exprimat corect. Era de fapt vorba despre cazurile in care nu se acorda despagubiri daca te sustragi urmaririi penale sau in timpul comiterii unor infractiuni.... ceea ce nu este valabil in cazul de fata.
Si scuzele mele celui care a deschis topicul.... dar cred ca raspunsul la intrebare a fost dat.... pe deasupra si aceste "contracdictii" isi au rostul.... din punctul meu de vedere... astfel vazand mai multe opinii ai si mai multe raspunsuri totodata.
Am sa caut si eu topicul cu "dragostea de caini" :)
Răspuns la discuția accident circulatie
Imi para rau sa te contrazic .... in acest caz se va intocmi obligatoriu proces verbal... indiferent de motivul accidentului.... putea spune ca s-a speriat de o pasare care a venit spre parbriz :).... nu are importanta atata timp cat nu a comis o infractiune penala....
Electrica va avea copia procesului verbal iar impreuna cu cateva fotografii facute de ei.... daca le mai fac si pe acelea... si atasand devizul de reparatie ...deschid dosarul pe RCA. Personal am instrumentat zeci de astfel de dosare si nu prea ai ce comenta... de regula reparatiile se fac in aceeasi zi cel tarziu a 2-a zi ... nici macar nu apuci sa faci poze pt. ca te instiinteaza dupa. Daca obtii macar o declaratie a vinovatului bine daca nu le astepti pe cele de la politie... apoi le faci plata.

Masina poate fi reparata pe CASCO in baza aceluiasi proces verba fara probleme.

Apropo de "cine avea in paza juridica lucrul caine?" ... poate era comunitar... intradevar si fara a glumi daca se identifica proprietarul acestuia se poate face regres.... am avut un caz asemanator la un accident cu o vaca... si am avut numarul de identificare din ureche.... insa in cazul unui cal (tot un accident)... unde nu am avut nimic.... ura pierderea societatii de asigurari... ca si in cazul acesta.

floare _de_ colt a scris:

Daca asiguratorul acopera prejudiciul,foarte bine.Poate gresesc dar e important in sarcina cui s-a stabilit vinovatia.Daca soferul tanar a insistat pe faptul ca a fost de vina cainele si acest lucru reiese din procesul verbal,urmeaza "distractia".Parerea mea.
Ma refer la RCA.:)

Daca inca detineti codul RAF ca agent de asigurari este foarte simplu sa va transferati pe o societate de brokeraj. Eu personal coordonez o astfel de activitate si se pot intocmi atat asigurari generale, de sanatate, de viata, si creditari.
In cazul in care nu mai detineti codul RAF treaba se complica fiind necesar sa urmati cursurile de calificare si formare profesionala avizate de CSA... insa si aici sunt solutii...
Daca doriti mai multe detalii puteti sa ma contactati.
In mod normal in momentul in care ati deschis dosarul de dauna trebuia sa vi se inmaneze un proces verbal de constatare a daunelor. Daca doriti sa reparati auto inainte de finalizarea cercetarilor (care pot dura maxim 3 luni) puteti sa o faceti dar cel mai bine sa obtineti documente doveditoare deviz, facturi sau puteti opta ulterior pentru regie proprie unde nu mai trebuie sa prezentati nimic.
In ceea ce priveste camionul ... nu prea are importanta daca a fost reparat sau nu.... este in obligatia lui ca asigurat sa se prezinte la solicitarea societatii de asigurari si sa dea detalii cu privire la evenimentul rutier. Reparatia poate fi deasemeni dovedita cu facturi.
Problema delicata este ca legea nu prevede sanctiuni in ceea ce priveste prezentarea obligatorie a asiguratului, acesta putand foarte usor sa refuze colaborarea, dar nu va intereseaza pe dumneavoastra acest lucru... pur si simplu asteptati cele 3 luni .... apoi trebuie sa se finalizeze chiar si fara prezentarea lui.
Martor nu mai poate fi nimeni.... nici macar agentul de politie.... daca nu sunt consemnati in rubrica "martori" al constatului amiabil.... avand minimum de date pentru a putea fi indentificati, ulterior acestia nu mai pot interveni in nici-un fel.
In primul rand daca cinava v-a folosit masina si a avut accident pe dumneavoastra nu va va instiinta nimeni deoarece sunt necesare la deschiderea unui dosar doar asigurarea , copie de pe talon si actele soferului.
Deoarece vin chiar din domeniul asigurarilor si mai precis al constatarii si evaluarii daunelor auto.... nu se poate inregistra o dauna pe polita de asigurare decat daca in sistemul asiguratorului este inregistrat un dosar de dauna. Datele sunt colectate automat din sistem si transmise catre baza de date CEDAM.
Nu se poate altfel inregistra o dauna.
Mare atentie.... si scuze de intrebare.... aveti copii? Am avut nenumarate cazuri cand acestia au provocat evenimente si au solicitat incheierea de contatare amiabila pentru a nu afla parintii ulterior.
Mai exista si alta varianta..... si aici vb din experienta cazurilor intampinate.... cand un foarte bun prieten care a avut acces la datele personale a folosit aceste date pentru a incheia un proces verbal sau constatare amiabila. Este foarte simplu.... la inceput... pe constatarea amiabila unele societati nici macar nu contactau asiguratul.... sau mai ales daca se intocmeste un proces verbal..... care putea fi cu "advertisment"....
Daca societatea de asigurari recunoste ca nu ati avut daune solicitatile sa va dea in scris aceasta informatie... sunt obligati sa o faca... adica sa va aduca la cunostinta istoricul asigurarilor dumneravostra... din cate stiu eu pana la o perioada de 5 ani.....
Cu raspunsul acestora solicitati chiar dumneavoastra scoaterea din evidenta CEDAM printr-o adresa scrisa la CSA.

TRAIAN78 a scris:

de imprumutat masina n-am imprumutat-o nimanui, in plus, societatea recunoaste ca nu am avut daune, dar nu doreste (alta explicatie n-ar fi) sa opereze modificarea in baza CEDAM.
Ma tot duc cu vorba ca ei (sucursala locala) nu pot face nimic, ca doar cei din Bucuresti (sediul central) pot face midificari, etc...una peste alta, eu tot cu dauna apar, si pretul la asigurare e majorat cu circa 60% pe nedrept....
Si oricum, chiar daca altcineva ar fi condus masina si (ipotetic) ar face un accident, asigurarea masinii e tot pe numele meu, dar eu nu am niciun dosar de dauna deschis, nici nu am fost informat despre asa ceva....

Atentie la termenul de recurs. Inca o data daca avocatul dumneavoastra a facut o "intelegere" cu partea adversa are tot interesul sa traga de timp ca sa nu mai puteti contesta nimic.
Răspuns la discuția probleme cu un asigurator
Intrebarea este daca ati mai avut o alta dauna pe aceasi polita inainte si la ce suma s-a ridicat aceasta.
Calculul este destul de simplu:
Auto asigurat la 10000 euro (sa spunem)
Prima dauna 3000 euro
Nu se reintregeste suma asigurata si nici nu se opreste din dauna o prima aferenta reintregirii.
Continuati sa aveti asigurare valabila iar auto ramane asigurat la 7000 euro
Daca aveti apoi o dauna pana in 7000 nu platiti nimic
Daca aveti o dauna peste 7000 atunci achitati ce depaseste.
Se pare ca avocatul dumneavoastra a ajuns deja la o "intelegere" cu partea vinovata.... se practica des aceste lucruri deoarece atat dauna pentru autoturism cat si daunele morale vor fi intr-un final achitate de catre societatea de asigurari care va fi chemata in garantie de catre vinovat. De regula consilierii juridici ai societatii de asigurari, impreuna cu vinovatul, incearca sa ajunga la un consens cat mai repede si in general nu prea costisitor pentru ei daca presimt ca vor ajunge sa despagubeasca nuste sume considerabile.
Daca totul este in regula in ceea ce priveste documentatia dosarului atunci orice avocat stapan pe situatie v-ar putea ajuta in schimbul unui procent din suma castigata ca daune morale si asta dupa finalizarea procesului.
Daca doriti va pot recomanda o firma specializata care poate cere cu mult mai mult decat doleantele avocatului dumneavoastra.
Răspuns la discuția ANEXA 2 CASCO
Pot face cercetari conform legii in termen maxim de 3 luni de la data evenimentului pe dosarele RCA dar pe casco pana la ultimul document solicitat in scris necesar la dosar iar raspunsul la intrebarea dumneavoastra este ca nu aveti alta obligatie fata de cei de la asigurari. Daca intradevar vor sa vada si rezultatul alcooltestului trebuie sa solicite in scris aceasta catre sectia de politie si vor primi raspuns in termen de 30 zile.
O mare dilema ar fi de ce ati completat Anexa 2 pe casco deoarece se solicita dovada de reparatie direct la asiguratorul facultativ.... asta daca nu cumva sunteti vinovat de un accident rutier iar dumneavoastra va reparati masina pe polita facultativa.
Problema dumneavoastra este des intalnita.... societatile de asigurari mizeaza pe acest lucru pentru a "fraieri" pagubitii.
In cazul in care cel vinovat de producerea accidentului nu este de acord cu despagubirea, aceste mentiuni trebuies sa fie scrise in clar in procesul verbal. Daca nu a facut mentiuni in procesul verbal nu poate face nimic ulterior. Insa daca a facut mentiuni acesta trebuie sa conteste procesul verbal iar dumneavoastra sa asteptati rezultatul actiunii. Daca nu a depus contestatie (asta se poate verifica) atunci firma de asigurari este obligata sa va plateasca dauna.
Chiar si in cazul in care contesta procesul verbal se poate rezolva printr-un angajament scris al dumneavoastra ca restituiti integral despagubirea acordata intr-un anumit termen de la solutionarea contestatiei in cazul in care se intoarce vinovatia asupra dumneavoastra.

Apropo de declaratia "primului proprietar".... aceasta este cumva ilegala deoarece a instrainat cu buna stiinta masina celui care v-a lovit .... si chiar daca acesta ar declara ca a furat masina sau a luat-o fara stirea lui.... conform prevederilor Ord. 5 al CSA-ului trebuie sa fiti despagubit. Ulterior societatea de asigurari poate face regres catre un eventual infractor sau cum considera ei ca se numeste.....
Pe langa aceasta nu are importanta daca pe asigurare este trecut vechiul proprietar daca la data accidentului asigurarea era valabila si masina nu a fost inca inmatriculata pe noul proprietar conform actului de vanzare-cumparare si conform legii in 30 zile.... asta este raspunderea celui care circula asa cu masina... era insa o problema daca asigurarea era in vederea inmatricularii si se depasea termenul inscrierii dar atunci trebuia sa figureze noul proprietar in asigurare....