In primul rand daca cinava v-a folosit masina si a avut accident pe dumneavoastra nu va va instiinta nimeni deoarece sunt necesare la deschiderea unui dosar doar asigurarea , copie de pe talon si actele soferului.
Deoarece vin chiar din domeniul asigurarilor si mai precis al constatarii si evaluarii daunelor auto.... nu se poate inregistra o dauna pe polita de asigurare decat daca in sistemul asiguratorului este inregistrat un dosar de dauna. Datele sunt colectate automat din sistem si transmise catre baza de date CEDAM.
Nu se poate altfel inregistra o dauna.
Mare atentie.... si scuze de intrebare.... aveti copii? Am avut nenumarate cazuri cand acestia au provocat evenimente si au solicitat incheierea de contatare amiabila pentru a nu afla parintii ulterior.
Mai exista si alta varianta..... si aici vb din experienta cazurilor intampinate.... cand un foarte bun prieten care a avut acces la datele personale a folosit aceste date pentru a incheia un proces verbal sau constatare amiabila. Este foarte simplu.... la inceput... pe constatarea amiabila unele societati nici macar nu contactau asiguratul.... sau mai ales daca se intocmeste un proces verbal..... care putea fi cu "advertisment"....
Daca societatea de asigurari recunoste ca nu ati avut daune solicitatile sa va dea in scris aceasta informatie... sunt obligati sa o faca... adica sa va aduca la cunostinta istoricul asigurarilor dumneravostra... din cate stiu eu pana la o perioada de 5 ani.....
Cu raspunsul acestora solicitati chiar dumneavoastra scoaterea din evidenta CEDAM printr-o adresa scrisa la CSA.
TRAIAN78 a scris:
de imprumutat masina n-am imprumutat-o nimanui, in plus, societatea recunoaste ca nu am avut daune, dar nu doreste (alta explicatie n-ar fi) sa opereze modificarea in baza CEDAM.
Ma tot duc cu vorba ca ei (sucursala locala) nu pot face nimic, ca doar cei din Bucuresti (sediul central) pot face midificari, etc...una peste alta, eu tot cu dauna apar, si pretul la asigurare e majorat cu circa 60% pe nedrept....
Si oricum, chiar daca altcineva ar fi condus masina si (ipotetic) ar face un accident, asigurarea masinii e tot pe numele meu, dar eu nu am niciun dosar de dauna deschis, nici nu am fost informat despre asa ceva....