Din pacate nu cred ca voi reusi sa aduc informatii utile in privinta posibilitatii de a folosi un mediator.
Am decis sa facem o plangere la ANPC ; totodata am contactat un avocat.
Cam astea sunt optiunile pe care le iau in calcul; in plus, eu sunt destul de hotarata sa fac la un moment dat povestea publica; nu e cea mai mare teapa pe care a dat-o furnizorul asta la viata lui; dar pe mine tupeul lor ma infurie, iar suma ceruta in plus e salariul meu pe o luna.
Ca exemplu a ce au putut face - mi-au dat un istoric de consum din 2010-2015, in care 2 ani (2010, 2013 - apar cu consum 0). Asta e dovada lor ca respectivul contor era nu numai blocat, ci si defect. Din 2010 nu mai am dovezi de consum... insa din 2013 am notificarile primite pe email - in mod evident, am avut de platit facturi, lunar.
Si cred ca aveti dreptate - doar eu vad situatia ca fiind de conflict; pentru ei problema e simpla: daca suma de plata e o problema, sa cer plata esalonata. Nu se ia in calcul nicio secunda altceva.
Mai nou, sustin ca de fapt contorul era defect demult (2010). Cum? Foarte simplu..exista luni cu consum 0 in trecutul locuintei. Varianta ca nu a stat nimeni acolo nu e luata in nici un fel in calcul.
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: in luna octombrie, la o adresa din Bucuresti s-a schimbat un contor electric ; acolo nu locuia atunci nimeni, consumul lunar de curent era undeva in jur de 5-12 lei/luna de ani de zile. Din octombrie, am reinceput lucrari de santier in locatia respectiva, am incalzit casa exclusiv electric, (pentru ca era mai simplu, gazul era in curs de a fi pus) factura s-a dus, in mod firesc la 400 de lei/lunar. In luna ianuarie, ne trezim facturati cu 1300 de lei, cu titlul "alte obligatii" - pe perioada de vara de anul trecut (iulie, august, septembrie). Facem sesizare, aflam ca in acea perioada considera ei ca am avut contorul defect, contorul nu a inregistrat consumul, asa ca ei au luat ca si baza de calcul a consumului din vara , evident, consumul nostru din octombrie, noiembrie, decembrie - cel de 400 de lei/lunar.
Ghionionul face ca din 15 ianuarie noi sa locuim in locatia respectiva.
Intrebarile mele: daca furnizorul insista ca a calculat corect factura respectiva, pot angaja un mediator care sa ma reprezinte?
Ar avea acest demers vreo sansa?
Teama mea este ca: daca platesc factura, este ca si cum mi-as asuma ca am consumat curentul respectiv, ceea ce nu este adevarat - avem ani de zile de facturi infime la curent ...; daca nu platesc factura, imi este teama sa nu ajung in situatia de a fi debransata. (las la o parte timpul si nervii pe care i-am investit pana acum in discutii inutile cu diversi reprezentanti ai furnizorului respectiv).
Pe mine personal ideea ca un furnzior de care depinzi te poate factura dupa cum doreste, fara sa fie obligat sa iti prezinte vreo dovada sau sa iti dea vreo explicatie, ma inspaimanta. Pana la urma, ei puteau la fel de bine sa spuna ca am contorul defect de 2 ani, nu de 3 luni #-o. Chiar au dreptul sa faca asta??
Dat fiind faptul ca acum 2 ani, cand am dat eu concursul, erau doamne de 50-55 ani in sala, as spune cu convingere ca nu exista limita de varsta. Exista metodologie de inscriere la examen, care trebuie respectata, si care nu prevede criteriu de varsta.
De altfel si eu m-am titularizat la 37 de ani (din prima incercare, sa nu se inteleaga altceva..). Succes va doresc!
Singura problema reala pe care am avut-o a fost sa nu ma infurii foarte tare cand am vazut cantitatea si calitatea materialelor de memorat pentru acest examen. As pune pariu ca bibliografia e facuta de profesori universitari, care au lucrat in ultimiii zeci de ani exclusiv cu adulti.
Si eu am un proces in care sunt parte, proces despre care am aflat de pe internet. Tot asa, adresa de corespondenta era , evident, a celei care intiase procesul.
Inteleg ca avocata este cea care a sfatuit-o sa procedeze asa.
ce vreau sa spun e ca oricine poate avea surprize in viata asta...
Multumesc frumos! Ma puteti ajuta cu costurile orientative pe car ele presupune un pfa? nU ma intereseaza neaparat infiintarea, cat mentinerea lui in viata, ca sa zic asa...am taxe de platit la norma fixa sau in functie de cat lucrez?
Buna seara,
Sunt invatatoare si am cateva solicitari de meditatii. Nu e ceva ce fac frecvent, sunt deja prinsa in ore la scoala de dimineata pana seara.
As accepta meditatiile, dar nu imi place postura in care sunt pusa, aceea de a lua bani la negru. Stiu ca se practica..dar mie nu mi se pare in regula.
Care e cea mai simpla varianta legala pe care as putea-o gasi pentru meditatii ocazionale?
Multumesc!
Legea 1/2011 a educatiei nationale
determină includerea lor în clase cu cerinţe educaţionale speciale, se sancţionează.
(2) Propunerea de reorientare se face de către cadrul didactic care a lucrat cu copilul în cauză sau de către părinţii copilului/tutorele legal instituit şi de către psihologul şcolar.Decizia de reorientare se ia de către comisia de expertiză din cadrul CJRAE/CMBRAE, cu acordul familiei sau al susţinătorului legal.
As vrea sa-l cunosc si eu pe acel cadru didactic ori psiholog dispus sa-si dea foc la valiza cu o astfel de propunere...daca citeste cu atentie finalul aliniatului 2 ...
Imi puteti spune care sunt sanctiunile legale care se pot lua intr-un caz de discriminare?
Eu as fi curioasa sa aud care sunt acele reglementari bunicele de care spuneti. Nu de alta, dar probabil ca acest caz este unul frecvent in invatamantul romanesc.
Nu sunt de meserie avocat, dar ce ii pot spune tatalui care a ridicat problema este ca probabil are foarte mare importanta ce scrie in sesizarea respectiva. Una e sa sesizati ca nu va convine ca are probleme psihice, altceva e sa sesizati ca sunteti ingrijorat pentru siguranta copiilor.
Pot sa va previn ca in invatamant exista aceeasi 2 vinovati INDIFERENT cine vine in control (cu rare exceptii):
1. directorul unitatii, ca nu a luat masuri sa nu se escaladeze situatia
2. invatatoarea, ca nu a asigurat climatul corect, procesul educativ, siguranta etc.
3. in acest caz s-ar putea si asistentul insotitor sa poata fi luat la intrebari.
Uneori persoanele respective chiar merita trase la raspundere. Tragic este, ca de cele mai multe ori, nu numai ca nu merita, dar nu au nicio vina, asa cum nu au nici ceilalti copii.
Eu as implica insa si comitetul de parinti al clasei - pentru o plangere oficiala, impreuna si eventual, daca sunt cazuri observate direct de dvs (dupa ore, inainte) nu ar fi rau sa apara in sesizare.
Incercati sa discutati cu parintii copilului cu mult calm, in cadru organizat, niciodata singur. Nu de alta, dar stiu caz de procese intre parinti, apoi, pentru calomnie.
Succes!
magicstar
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
S-ar putea sa nu fie cineva anume de vina...
Din ce spuneti copilul face fata cu greu la scoala (asta denota mediile de 5 si 6, in conditiile in care este ajutata acasa).
Nu cred ca problema este optionalul, ci mai degraba asteptarile dvs de la copil si viziunea despre el nu coincid clar cu viziunea pe care o au profesorii...
Eu inlocul dvs as cauta intai sa imi raspund la intrebarea - De ce copilul meu ia note proaste? este suprasolicitat la scoala, este dezinteresat, ii este teama, are un blocaj emotional, ce se intampla de fapt?
Si apoi as incerca sa fac pace cu profesorii de la scoala. Daca sunteti dispus la dialog si va remarcati ca un parinte care se implica in acele multe si mici activitati care ne mananca timpul noua parintilor (gen cine duce covorul la spalat, cine ia cadouri copiilor, cine cumpara hartie etc) si nu veti fi un parinte care emite doar pretentii si critica, e imposibil sa nu reusiti. In niciun caz nu as mai muta copilul.