Da, reclamantul a adus probe si pe culpa sotiei. Instanta a motivat ca din probele administrate la dosar a rezultat ca relatiile de casatorie sunta iremediabil afectate, neputand fi stabilita vina numai a unei singura parti.
Mentionez si faptul ca ea in cererea de apel a invocat faptul ca reclamantul nu a facut sidovada culpei lui(atata timp cat divortul a fost cerut din culpa comuna). si mai invoca faptul ca instanta de fond nu a motivat in hotararea dispusa efectiv care sunt culpele constatate niciuneia dintre parti;... daca au relevanta acestte aspecte...
Va multumesc anticipat pentru amabilitate...
Dvs trebuie sa va raportati la legea din romania deoarece aici a-ti fost obliggata la plata unei pensii de intretinere. Faptul ca nu aveti un venit, aici nu prea tine deoarece o perioada , dupa cum a-ti spus a-ti platit. Pentru neplata pensiei de intretinere mai mult de 2luni riscati sa fiti trasa la raspundere conform legii penale din romania, art. 305 din codul penal. S-ar fi putut retine o lipsa de rea intentie daca la momentul cand a-ti fost in imposibilitatea de a mai achita pensie, in urma cu mai multi ani, dupa cum am inteles eu, a-ti fi solicitat in instanta o diminuare a acesteia motivat de faptul ca nu realizati venituri, ceia ce banuiesc ca nu a-ti facut. In orice caz faptul ca nu realizati venituri nu poate constitui o cauza care sa inlature raspunderea penala, cel mult poate fi o circumstanta atenuanta. Sfatul meu este, ca sa evitati neplacerile ce le puteti suferi in cazul in care fostul sot impreuna cu fiicele ar formula o plangere penala impotriva dvs pt neplata pensiei de intretinere, sa ajungeti la o intelegere cu ei, eventual plata esalonata. copii au dreptul sa primeasca pensie de intretinere si dupa varsta de 18 ani daca sunt la facultate pana la 26 de ani( cred ca nu ma insel la varsta de 26 de ani). SUCCES.
Buna seara. Am si eu o intrebare in legatura cu un proces de divort...
Doi soti convin ca nu mai pot continua casatoria si hottarasc sa divorteze. El deschide actiune si cere divortul din culpa comuna si fara motivare, avand in vedere intelegerea dintre ei, numai ca intre timp doamna se razgandeste si la primul termen declara ca nu este decord cu divortul. Intre timp ea ii cere o suma de bani sotului (reclamant in proces) in schimbul careia se arata a fi deacord cu divortul. Aceasta se razgandeste datorita faptului ca a aflat ca el are o alta relatie si pentru ca nu-i da suma de bani ceruta urmareste astfel sa se razbune si cauta tot felul de motive ca sa taraganeze cat mai mult procesul, solicitand instantei sa respinga cererea de divort, motivand ca ea este dispusa sa reia relatia de casatorie. Tot ea aduce la instanta dovada va sotul ei (reclamantul in procesul de divort) are o alta relatie, cu o alta femeie cu care are si un copil, recunoscut, care dupa parerea mea este dovada cea mai concludenta ca relatiile matrimoniale sunt grav si iremediabil afectate. Sotul la interogatoriu a negat aceasta relatie si faptul ca va avea un copil cu o alta femeie deoarece s-a temut ca sotia sa nu obtina in final divortul din culpa lui exclusiva, aceasta urmarind obtinerea de daune daca divortul s-ar pronunta din culpa lui exclusiva. Astfel prin dovezile depuse de ea la dosar a demonstrat ca el a mintit la iterogatoriul in fata instantei prin aceeia ca nu a recunoscut faptul ca are o relatie cu o alta femeie si urmeaza sa aiba un copil cu aceasta (intre timp copilul s-a nascut).
Cu toate acestea instanta de fond admite actiunea si pronunta divortul din culpa comuna. Ea face apel solicitand anularea hotararii, din nou afirma ca este dispusa la reluarea casniciei, etc. si face alte referiri la hotararea atacata pe care le consi_econsider tehnice si nu mai are rost sa le insir aici. Instanta de apel admite ca proba din nou interogatoriul sotului care in mod sigur va fi intrebat despre relatia cu alta femeie si copilul care il are cu aceasta, el nemaiputand sa nege date fiind dovezile concludente existente la dosar.
Astfel astept o parere avizata din experienta dvs:
In situatie de fata, daca instanta de fond a admis divortul ar fi posibil ca instanta de apel sa il respinga ? avand in vedere simpla afirmatie a doamnei ca ea este dispusa sa reia casatoria ... (lucru care evident ca nu mai este posibil)
Ar fi posibila pronuntarea divortului din culpa exclusiva a reclamantului (avand in vedere ca sunt dovezi la dosar ca el are o alta relatie si un copil cu aceasta femeie)
Va multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitate.
gresit !!! daca intervina impacarea partilor victima nu mai primeste nimik de la asigurator. impacarea partilor este o cauza care inlatura raspunderea penala. prin impacare vivtima renunta la orice pretentie sub toate laturile: materiala, civila sau penala neconditionat. sa nu faca greseala asta. poate sa se impace dar dupa ce va primi despagubirile solicitate, eventual de la conducatorul auto.
Buna seara. Am urmatoarea situatie...
Intr-un proces de diort aflat in faza de apel la prima infatisare apelantul care in fond a avut calitatea de parat trebuie sa fie prezent in fata instantei pentru a-si sustine cererea ? sau poate fi prezent doar avocatul pentru a-i sustine cererea de apel. Nu cred ca are importanta dar totusi sa precizez ca e vorba de divort fara minori, iar apelantul/parat se impotriveste divortului.
Va multumesc anticipat pentru amabilitate.
legea din Romania spune ca aprarea nu trebuie sa depaseasca limitele atacului. ganditiva daca va puteti considera in legitima aparare. daca nu s-ar putea sa suportati consecintele legii. in cel mai rau caz ve-ti avea circumstanta atenuanta ca a-ti fost provocat.
Buna seara. Am urmatoarea intrebare:
Intr-un proces de divort a fost obtinuta si depusa la dosar o proba in mod ilegal. Mai exact avocatul paratului a solicitat si obtinut invocand antetul instantei de judecata un extras dupa actul de nastere al copilului pe care reclamantul il are cu o alta femeie decat parata. Avand in vedere faptul ca aceasta proba a fost obtinuta ilegal(adica extrasul dupa actul de nastere nu a fost solicitat de catre instanta de judecata cum ar fi fost normal) as vrea sa aflu daca aceasta proba poate fi contestata sau cum ar trebui procedat ca instanta de judecata sa nu o ia in considerare.
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a ma informa.
Buna seara. Am si eu urmatoarea intrebare:
In cadrul unui proces de divort avocatul paratului poate solicita si obtine de la serviciul de stare civila un extras dupa actul de nastere al copilului reclamantului pentru al folosi ca proba impotriva reclamantului. mentionez ca in cauza este vorba despre un copil pe care reclamantul il are cu o alta femeie dupa ce a intervenit despartirea in fapt a sotilor. deasemenea precizez faptul ca instanta nu a solicitat asa ceva de la serviciul de stare civila ci avocatul paratului a facut o solicitare in acest sens in numele cabinetului sau de avocatura.
din punctul de vedere al legii privind protectia datelor cu caracter personal este legala comunicarea unor astfel de date la solicitarea cabinetului de avocatura?
va multumesc anticipat.
Buna seara!
As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, si care este termenul de introducere a caii de atac? Care este momentul de la care se calculeaza aceste termene(data pronuntarii sentintei sau data comunicarii acesteia la domiciliu)?
Va multumesc anticipat.
exact...a-ti precizat corect... egalitatea de probe...desi reclamantul a precizat clar instantei ca nu doreste reaudierea martorului sau. daca poate cineva sa ma lamureasca: ce consecinte ar putea decurge in cauza daca nu se prezinta martorul? ar putea fi sanctionat martorul cu amenda? s-ar amana procesul pentru o noua citare a acestuia?