Va rog sa ma ajutati si sa-mi dati un sfat, daca in urma cererii de restituire a terenului nu mi s-a acordat in posesie terenul ci mi s-a acordat despagubirea aberanta in puncte, desi terenul mostenit exista si a fost vandut de catre primarie chiar in timpul procedurilor mele unei societati comerciale, pot sa cer terenul direct de la aceasta societate comerciala prin instanta? Primaria desi avea cererea mea de restituire a vandut chiar terenul meu acestei societati iar eu acum sunt despagubita cu puncte!
Va multumesc!
Desi sunt fiu din prima casatorie a tatalui meu, decedat acum 22 ani , am aflat ca acum 15 ani cea de a doua sotie si fiica ei si sora mea au obtinut de la notar un certificat de mostenitor in urma decesului tatalui meu.Mentionez ca eu nu am fost citat vreodata privind aceasta mostenire, in certificatul de mostenitor nu exista decat bunuri mobile degradate fara valoare, mentiunea ca nu sunt renuntatori la mostenire.
Am introdus actiune de anulare a acestui certificat, nu vreau decat sa fiu si eu recunoscut ca mostenitor si mi s-a pus in vedere sa platesc taxa de timbru dar nu mi s-a spus ce valoare, dat fiind faptul ca nu sunt bunuri. Am cautat pe net si am vazut ceva de 50 lei pe mostenitor.Stie cineva cat trebuie sa platesc taxa de timbru?
Pe de alta parte, am fost sunat de parate si mi au spus ca sa o rezolvam amiabil dar eu nu vad cum se poate anula un act facut de notar decat in instanta, ele spun sa nu mergem la instanta? Eu am vazut dosarul in fuga la notar si am observat niste declaratii ale unor persoane ca nu a mai fost casatorit decedatul si nu are copii iar acum la dosarul instantei notarul a trimis doar certificatul si o adresa ca a dat la topit dosarul de mostenire fiindca au trecut 10 ani? Nu mi vine sa cred ? Imi poate da cineva un sfat, o parere?
Multumesc mult !
Doua persoane casatorite dar in fapt, despartite de n ani. In acest timp "Dna.sotie" naste doi copii dintr-un concubinaj, dar ii declara ca fiind ai sotului, astfel incat pe certificatul de nastere a copiilor apare ca parinti cu acelasi nume d efamilie cei doi soti X.
Peste o perioada de timp , "Dnul.sot" divorteaza de "Dna.sotie" legal la o judecatorie din nordul Moldovei declarand ca in urma casatoriei nu au existat copii, mentiune care apare si in hotararea de divort . Aceasta instanta s-a pronuntat, in lipsa sotiei, si asupra revenirii la numele de dinaintea casatoriei a acesteia.
In momentul de fata, fosta sotie, mama copiilor minori, lucreaza in strainatate dar vrea sa-si ia copiii cu ea dar nimeni nu stie ce trebuie sa faca.
Fostul sot nu este de gasit, habar nu are ca exista doi minori pe numele lui, tatal natural al copiilor idem nu e de gasit , la organele competente (pasapoarte) soc , nici ei nu stiu ce trebuie sa faca avand in vedere ca pe sentinta de divort se mentioneaza clar ca nu sunt copiii.
Ne poate ajuta cineva cu un posibil sfat?
Multumim mult...
pentru o cerere prin care solicit instantei sa platesc datoria in termen de 6 luni in functie de veniturile mele ce taxa de timbru as plati, fixa sau la valoarea datoriei pe care trebuie sa o platesc?
In cazul unui litigiu privind anularea unui contract de ipoteca cu o valoare a imobilului ipotecat de 120.000 lei si restituirea sumelor platite pana la acaesta data, sume in valoare de 60.000 lei cine este competent material sa judece litigiu judecatoria sau tribunalul?
Multumesc!