In conditiile in care nu am primit nici o parere simplific postul anterior si intreb: un angajator poate modifica fisa postului unui angajat fara consultarea acestuia solicitandu-i doar sa o semneze?
Buna ziua.
Am functia de informatician in cadrul unei institutii de invatamant si in urma unei sedinte a consiliului de administratie s-a hotarat sa imi dea ca sarcina realizarea orarului in conditiile in care in fisa postului nu scrie acest lucru.
Este specificat la un punct: in functie de nevoile specifice ale unitatii salariatul va indeplini si alte sarcini repartizate de angajator prin decizia directorului in conditiile legii.
In regulamentul unitatilor scolare scrie ca cei din comisia de orar sunt responsabii de acest lucru. Eu nu fac parte din aceasta comisie.
Pot baga chiar ce vor in fisa postului.
Care este suportul legal pe baza caruia se pot adauga noi sarcini?
Multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns dar este greu de calculat daca nu am acces la informatii. De unde sa stiu eu care sunt. Nivelurile impozitului/taxei, pe ranguri de localităţi
Totusi am o intrebare:
(21) În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m² prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare.
Cum adica descrescatoare. Dau un exemplu concret ca sa inteleg mecanismul:
Daca o persoana are in cadrul aceleeasi localitati doua proprietatila a adrese diferite dar incadrate in aceleasi zone.
- proprietatea A de 500m2 din care 300m2 de constructii si proprietatea B de 600m2 din care 200 de constructii.
Cand i se calculeaza impozitul se pleaca de la 1100 m2 din care 500m2 constructii (se considera ambele terenuri ca o entitate si se impoziteaza) sau se calculeaza individual pentru propeietatea A si individual pentru B?
Buna ziua.
Deoarece nu ma pricep la modul de calcul al impozitului pe cladiri si pamant luam de bun ce plateam in fiecare an.
Anul acesta am avut o supriza in ceea ce priveste suma de plata si nu stiu daca este o greseala sau nu.
Am o suprafata de pamant arabil intravilan pe care nu am nici o cladire si pe care pana anul acesta plateam 4 ron ca impozit. Acum mi-au spus ca am de platit 200RON pe aceeasi suprafata.
Surprins am intrebat cum este posibil asa ceva. Mi-au spus ca daca pe un teren nu este nici o cladire se impoziteaza din start pana la 400m2 ca si cum ar fi cu cladire.
Este posibil asa ceva sau s-a strecurat vreo greseala?
Buna seara.
Din luna martie (10 martie) pana in prezent am circulat fara rovinieta (am uitat sa o mai platesc). Pe 10 august am primit un proces verbal prin care sunt anuntat ca am fost surprins fara rovinieta pe 10 martie si sa platesc 250 RON (sau jumatate in 48 ore)
Am platit amenda si am platit si rovinieta.
Intrebarea mea este urmatoarea: ma pot astepta sa primesc mai multe amenzi pentru lipsa rovinietei in aceasta perioada (10 martie - 10 august), atat timp cat eu nu am fost instiintat de aceasta contraventie decat pe 10 august?
Multumesc.
Buna seara.
Acum cateva zile am vrut sa parchez masina pe o straduta destul de circulata si din pacate am reusit sa acrosez spoilerul uneia dintre ele. Am parasit locul faptei si nici nu am declarat in 24 de ore accidentul. Acum sunt constient de greseala pe care am facut-o, dar nu mai pot da timpul inapoi.
In conditiile in care respectivul a depus plangere care sunt sanctiunile pentru mine?
Va multumesc anticipat.
[Mesaj editat la solicitarea motivata a utilizatorului]
Hristos a Inviat!
Din cate am inteles aceasta recompensa pentru persoanele care implinesc 100 de ani este o hotarare a consiliului local, sau a fost emis intre timp si un act la nivel national?
Un sfat va rog.
Sau macar raspunedti la urmatoarea intrebare: exista vreun termen limita pana la care se poate face o reclamatie la ANPC din momentul in care consideri ca ai fost nedreptatit?
Buna ziua.
Am si eu o problema pe care sper sa o rezolv fara mare bataie de cap dar am nevoie de niste sfaturi de la persoane care stiu cat de cat legile in vigoare.
Am incheiat acum 10 zile un contract pentru un geam pvc, iar la tipul produsului scrie doar atat: PVC 5 camere patrat, roto 4S + Plasa
(nici tu dimensiuni , nici celelalte cerinte ale mele) - cand l-am intrebat de ce nu trece nr de canate si celelalte cerinte mi-a spus ca asa se trece si doar nu este primul contract pe care il face.
Eu cand am discutat cu persoana care a facut contractul i-am spus sa imi faca ochiurile de sticla de dimensiuni egale (este vorba de un geam in 3 canate) El a spus ca are functia de egalizare care permite acest lucru.
Evident am dat un avans si urma ca restul sa se faca la livrare.
Cand mi-a venit ieri geamul nu respecta aceasta cerinta a mea (sticla din mijloc era cu 10 cm mai mica decat cele doua. El a impartit lungimea la 3, si datorita faptului ca doar geamul din mijloc se deschide (avand astfel rama suplimentara) a iesit evident mai mic)
L-am sunat si i-am explicat, el a spus ca nu are cum sa faca egalizare pe sticle ci doar pe canate (lucru fals ca m-am interesat la fabrica care il produce) si pana la urma a spus ca el asa a inteles si ca daca nu imi place nu imi face alt geam si imi va da banii cand va vinde geamul.
Eu am scris pe PV de receptie refuz, fara sa specific motivele (eram destul de nervos si nu m-am gandit foarte bine)
Aceasta situatie este destul de neplacuta pentru mine in primul rand ca nu imi pot finaliza lucrarile de renovare si in al doilea rand ca nu voi mai primi avansul poate niciodata.
In plus in contract sunt doua puncte care spun asa:
1. In caz de neplata a sumelor de bani datorate de beneficiar in temeiul prezentului contract la termenul si cuantumul stabilit prin contract sau acte aditionale, benefeciarul datoreaza furnizorului penalitati de intarziere in cuantum de 1% pe fiecare zi de intarziere, procent aplicat la valoarea refuzata a paltii.
2. Bunurile raman in proprietatea furnizorului pana la achitarea integrala a facturii de catre beneficiar. In caz de neachiatre integrala a facturii bunurile pot fi folosite de catre furnizor in scopul recuperarii prejudiciului adus de furnior. In caz de neplata a unei sume mai mici de 300 euro datorate de beneficiar in temeiul prezentului contract acesta va plati furnizorului suma restanta cat si cu titlu de despagubiri suma de 500 de euro
3 Rezilierea prezentului contract dupa semnarea lui, din cauze independente de vointa furnizorului, implica pierderea avansului achitat si achitarea sumei de 500 euro, taxa de reziliere contract.
In aceste conditii in care pe contract nu sunt foarte multe detalii (nu sunt trecute dimensiunile, nr de canate, solicitarea mea cu cele 3 sticle egale, deci clar este prost intocmit) cum pot proceda sa nu ma trezesc ca mai platesc si vreo 500 de euro despagubiri?
Este in regula ca o firma sa incheie un contract fara nici macar niste date exacte. Pai asa el putea sa imi aduca un geam cum dorea el doar sa fie de PVC alb si 5 canate. In rest dimensiuni, etc nu pot comenta nimic ca nu sunt scrise.
Exista vreun termen limita in care se poate face o reclamatie la ANPC.
Credeti ca se poate rezolva ceva in conditiile de mai sus.
Eu inteleg ca oricine poate gresi, dar atat timp cat el mi-a spus ca nu imi face alt geam si ca imi da banii cand il va vinde, ma tem sa nu treaca prea mult timp si sa nu mai am ce face.
Sa inchei cu el un proces verbal prin care se angajeaza sa imi returneze banii (ma gandesc ca nu o fi el prost sa faca asa ceva)
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa imi recuperez banii si sa nu ma trezesc ca platesc cine stie ce despagubiri,