avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters233010

Activitate ContSters233010

Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara
"voi fi?" inseamna ca nu ati fost sanctionata inca. daca nu ati fost informata cu privire la abaterea disciplinara pentru care urmeaza sa fiti sanctionata inseamna pentru mine ca nu a avut loc inca cercetarea disciplinara.
pe scurt, trebuie sa stiti ca comisia de disciplina este sesizata mai intai despre o eventuala aabatere disciplinar a unui functionar, aceasta urmand a demara o procedura de cercetare, perioada in care aduna date si intervieveaza persoanele vizate precum si alte persoane relevante cercetarii, citandu-le in prealabil. la sfarsit comisia de disciplina decide daca va propune sanctionarea si modalitatea de sanctionare, sau clasarea sesizarii, dupa caz. conducatorul institutiei va aplica sanctiunea, la propunerea comisiei.
daca toate astea au avut loc, inseamna ca stiti care a fost abaterea pentru care ati a fost sanctionata.
ati pomenit de mutarea pe un alt post. probabil va referiti la mutarea temporara pe un alt post, pe perioada cercetarii disciplinare, pentru a nu putea influenta cercetarea. deci eu inteleg ca inca nu s-a finalizat cercetarea si nu stiti inca ce va propune comisia.
cu siguranta nu faceati referire la mutarea definitiva, deoarece aceasta este o modalitate de mobilitate in functia publica care necesita acordul dvs.
normele organizarii si functionarii comisiei de disciplina sunt reglementate de HG 1344/2007, pe care v-o recomand sa o cititi.
in acest act normativ la art. 51spune ca: - Functionarul public nemultumit de sanctiunea disciplinara aplicata o poate contesta, in conditiile legii, la instanta de contencios administrativ competenta.
legislatia muncii nu reglementeaza o asemenea posibilitate decat prin completare, in cazul mamelor care alapteaza copii pana la 1 an, si in cazul persoanelor cu gradul 3 de invaliditate...in rest nu merge
Răspuns la discuția transfer functionar public
in cazul transferului in interes de serviciu este necesar acordul conducatorului institutiei de la care pleci si a celui al institutiei la care te transferi. altfel nu merge.
in cazul transferului la cerere este necesar numai acordul conducatorului institutiei la care te transferi, insa este important sa stii ca transferul la cerere se publica si are loc un concurs, daca sunt mai multi candidati.
punctul de vedere pe care l-am exprimat mai sus este cel al Agentiei. discutati de doua regimuri juridice distincte, cu reglementari legislative distincte.
si da, avem art.117 care permite completarea prevederilor legale, insa numai acolo unde nu distinge Legea 188.

ati spus: "legiuitorul a prevazut o serie de masuri deragatorii de promovare si promovare rapida, tocmai pentru a sustine noul statut dobandit, acela al functionarului public si nicidecum diminuarea drepturilor salariale".
care masuri derogatorii? nu exista asa ceva. promovarea rapida nici macar nu poate avea loc, pentru ca nu exista norme metodologice emise de ANFP.

drepturile salariale se pastreaza in anumite conditii, potrivit Legii 188, dar nu uitati ca aceasta se aplica persoanelor, numai de la data detinerii calitatii de functionar public, si nu retroactiv, pe cand erau personal contractual.

in ceea ce priveste invocarea opiniilor formale ale magistratilor nu pot comenta, acestea se aplica intocmai partilor.

ati vorbit de dreptate. parerea mea este ca legea, asa cum este ea, in teorie este dreapta, daca se aplica intocmai atunci avem parte de dreptate. daca legiuitorul imi scrie negru pe alb ca urmare a transformarii postului din contractual in functie publica, veti fi salarizati la nivelul treptei 3 din anul 2010, al gradului profesional X al unei functii publice, atunci asta este dreptatea.
va recomand sa faceti o solicitare ANFP-ului pentru a un punct de vedere oficial, pe care il puteti aduce la cunostinta si celor care au alte pareri "neintemeiate" fata de aceste aspecte
nu exista un termen, daca au absolvit studiile superioare in perioada in care detineau deja calitatea de functionar public. cand li se aproba de catre conducator (care le considera utile ori functionarul desfasoara activitati in domeniul studiilor absolvite) cererea de participare la un examen de promovare in clasa, si (cel mai important) cand se organizeaza de catre institutie, nu exista impediment.
Răspuns la discuția functionar public
concediu fara plata, incepand cu a doua zi de la incheierea suspendariipt concediu crestere copil. aveti grija ca trebuie sa faceti cererea spre a fi aprobata de conducere intr-un anumit termen. probabil inainte cu 15 zile. luati legatura cu cei de la resurse umane.
dupa ce promovati examenul de promovare in clasa, postul dvs de referent se transforma la nivel de consilier, grad profesional asistent.
nu este necesara existenta unui alt post vacant pentru a promova in clasa.
asteptati sa vedeti cum este rezolvata cererea dvs, adica daca conducatorul instititutiei o aproba, considerand ca studiile absolvite de dvs sunt utile, ori sunt in domeniul in care va desf activitatea. dupa aprobare asteptati sa se organizeze examenul de promovare in clasa l care tb sa participati, si dupa promovarea examenului va avea loc transformarea functiei de referent superior, in consilier/inspector/expert (ce o fi), cu grad profesional asistent, treapta 3 de salarizare(cea utilizata in 2010).
daca salariul de acum este mai mare, aveti dreptul la acesta, dupa promovarea in clasa.
cam atata!
Răspuns la discuția Fisa postului
nu. desemnarea in comisii de specialitate nu se consemneaza in fisa de post. fisa postului trebuie sa reflecte intreaga activitate care survine din exercitarea functiei publice X. activitatea din comisia paritara se exercita in baza unui act administrativ emis de conducatorul institutiei, prin care acesta numeste in comisia respectiva anumiti functionari publici din cadrul institutiei.
conducatorul institutiei nu are nevoie de acordul dvs nici la promovarea temporara intr-o fct de conducere nici cand va inceteaza exercitarea temporara in speta. justificarea incetarii nici ea nu este necesara. el decide pe cine vrea si pt cat timp, in conditiile legii. exercitarea temporara se realizeaza pt 6 luni cu avizul ANFP, apoi pt a da acelei persoane posibilitatea prelungirii cu inca 3 luni a exercitarii cu caracter temporar, avizul ANFP vine numai daca acel post a fost scos la concurs si nu s-a ocupat prin aceasta modalitate. insa trebuie sa va readcu aminte ca sunt mai multe modalitati de ocupare a unei functii publice de conducere, iar decizia cu privire la modalitatea in speta apartine numai conducatorului institutiei, cu respectarea legii. deci poate fi scos la concurs postul, sau nu. poate vrea sa transfere pe cineva...etc.
insa intr-un an calendaristic, dupa expirarea celor 6 luni de exercitare temporara, avizul ANFP pt a se mai exercita temporar inca 3 luni nu se acorda decat daca este scos la concurs si nu se ocupa in acest fel.
binenteles, ca unele institutii aleg sa delege unele atributiile ale functiei prin art.45 din Legea 188/1999, pt a evita sa il scoata la concurs in acel an....nu comentez asemenea modalitati.