avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Activitate MoldovanRaul

Activitate MoldovanRaul

buna ziua,
Daca o persoana a cumparat o masina din romania, si a fost obligata la plata timbrului de mediu potrivit oug 9/2013, deoarece primul proprietar din tara al masinii(cel care a importat masina) si-a recuperat pe cale judecatoreasca taxa platita, urmeaza aceleasi proceduri in vederea recuperarii timbrului de mediu, ca si cand ar fi cumparat masina direct din import?
multumesc.
Solutiile date de un judecator-sindic sunt executorii. Administratorul judiciar poate sa rectifice tabelul chiar daca sentinta nu a fost comunicata.
Dat fiind faptul ca nu ati precizat nimic despre existenta unei contestatii la tabel care sa vizeze creanta dumneavoastra, trebuie sa mentionez faptul ca, judecatorul-sindic nu are in atributii exercitarea unui control cu privire la creantele inscrise(total sau prtial) sau neinscrise in tabel.
El poate dispune doar dupa ce a fost sesizat in prealabil printr-o contestatie.
Daca administratorul judiciar a rectificat tabelul iar ulterior Curtea de Apel va admite un eventual apel la Sentinta data de catre jud-sind, administratorul judiciar va fi obligat sa rectifice din nou tabelul.
Discuție Acvirarea
Buna ziua. Ce parere aveti cu privire la urmatoarea situatie:
Doua dosare..unul pe rolul judecatoriei, unul pe rolul tribunalului comercial(sub forma unei contestatii la unele masuri luate de lichidatorul judiciar). In dosarul de la tribunal, judecatorul a dispus acvirarea dosarului de la judecatorie. Dupa doua termene de la termnul in care a fost dispusa acvirarea, judecatorul de la tribunal a suspendat din oficiu judecarea cauzei, pana la solutionarea iervocabila a dosarului de la judecatorie.
Intrebare: pe perioada dintre termenul in care s-a dispus acvirarea si momentul suspendarii din oficiu a cauzei de la tribunal, dosarul de la judecatorie se considera ca fiind suspendat de drept sau judecarea cauzei se derula in modul ei firesc, chiar daca a fost acvirat la dasarul de tribunal? Temei juridic?

Multumesc.
Buna ziua.
Poate administratorul special al unei societati in reorganizare sa conteste procesul-verbal al adunarii comitetului creditorilor? Conform unor interpretari a legii, doar creditorii au acest drept, administratorul special neavand calitate procesuala, conform altor interpretari, si administratorul special are aceasta posibilitate. Ce parare aveti? Multumesc.
Răspuns la discuția Revocare
de ce ai vrea sa revoci un membru al CA al unei societati in faliment din moment de de la deschiderea falimentului societatea nu mai are peronalitate juridica decat pentru procedura de lichidare iar fostii administratori nu mai au nicio calitate, nicio putere de decizie? Este fara sens sa se incerce o revocare a unei persoane ce oricum nu mai are calitate. De aceea ei sunt denumiti "fosti administratori statutari" si li s-a ridicat dreptul de administrare. Singura persoana care poate reprezenta interesele societatii este administratorul special? Ori esti tu in confuzie si societatea nu e in faliment ci in observatie sau reorganizare si isi desfasoara activitatea sub controlul unui administrator judiciar...(la faliment se numeste lichidator judiciar).
Buna.
mai ai cumva acele intrabari?
ai facut rost de raspunsuri?
daca da, am respectuoasa rugaminte sa mi le trimiti pe mail: moldovanraul86@yahoo.com
multumesc.
Răspuns la discuția EXAMEN UNPIR 2013
Pe site-ul UNPIR exista tematica si bibliografia.

Din punctul meu de vedere, este un examen exagerat de greu.
Pentru un jurist, mi se pare extrem de greu sa invete contabilitate.
Daca ati observat exista destule intrabari pentru rezolvarea carora trebuie cunoscute conturile contabile pe de rost. Cred ca nici macar contabilii nu le cunosc pe toate. Evaluarea e ciudata iar managementul e aiuria.
Pana la urma, cum au promovat altii examenul, inseamna ca se poate. Trebuie multe cunostinte si o roaba de noroc.
Răspuns la discuția EXAMEN UNPIR 2013
Te rog sa imi trimiti si mie grilele.
e-mail : moldovanraul86@yahoo.com

Multumesc anticipat.
Nu stiu daca, comparat cu un alt utilaj de genul (este vb despre un uscator industrial de lemn) produs eventual de alta firma, valorile sunt mult mai mici....
Valorile sunt, in schimb, mult mai mici decat au fost cele comunicate, si care au determinat cumparatorii sa incheie contractul. Doar ca acest lucru nu a fost consemnat nicaieri. Nu sunt stipulate specificatiile tehnice in contract si nici nu exista vre-o anexa care sa le stabileasca (cum ar fi de ex: capacitate uscare 50 m3/24 h)
Buna ziua.
O societate cumpara un utilaj si se incheie contract de v-c. In contract nu au fost introduse specificatiile tehnice ale utilajului (mod de functionare, randament, etc), aceste aspecte fiind dezbatute doar verbal. Cumparatorul a constatat ca aparatul nu functioneaza cum ar trebui(randamentul/zi e de 3-4 ori mai mic decat cel "promis"). Poate fi modificat contractul sau chiar reziliat pe motiv ca la momentul incheierii lui, cumparatorul nu a fost destul de "luminat" incat sa solicite introducerea unei clauze cu privire specificatiile tehnice ale aparatului? Vanzatorul nu e de acord sa faca o anexa si nici nu recunoaste discutiile pre-achizitie. Insa, in felul in care a fost intocmit, contractul de v-c a fost respectat intocmai de catre vanzator. Aparatul/utilajul valoreaza 130.000 euro.
Pareri, sfaturi,etc...? Multumesc.