avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Ciprian_st

Activitate Ciprian_st

In cat timp se poate obtine in instanta dreptul de a inmatricula un auto fara sa achiti noua taxa de inmatriculare? Exista cineva care a reusit? Am inteles ca exista o Sentinta a Curtii de Apel Oradea prin care a admis o asemenea actiune.
Răspuns la discuția Amenintare noul cod penal
”Acordul de recunoaştere a vinovăţiei” constituie o procedură specială, în cadrul căreia se disting două etape: prima implică manifestarea de voinţă a inculpatului şi a procurorului, care trebuie să intervină în faza de urmărire penală, în urma căreia se încheie un acord între procuror şi inculpat. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în faţa instanţei de judecată, fără întocmirea rechizitoriului şi fără parcurgerea camerei preliminare.
Am încercat să explic cumva acelei persoane cum stau lucrurile, simplificat, fără să intru în amănunte.
Răspuns la discuția Amenintare noul cod penal
Exista posibilitatea ca un procuror sa te condamne in cazul incheierii unui acord de recunoastere a faptei, daca aceasta a adus atingere grava unor relatii sociale ocrotite de lege, in acest caz fiind vorba despre punerea in pericol a integritatii corporale a unei persoane sau a bunurilor acesteia. In celelalte cazuri, procurorul nu te poate condamna, rolul sau fiind de organ de urmarire penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider ca trebuia sa va supuneti controlului in mod civilizat. Personalul de paza a avut o suspiciune legata de comportamentul dvs., mai ales ca ati facut cumparaturi, apoi ati abandonat cosul si in cele din urma sa iesiti din magazin doar cu un produs de 5 lei. Din punctul meu de vedere trebuia sa fi lasat cosul de cumparaturi la casa, apoi sa mergeti dupa bani. Cat despre actiunile jandarmilor, mi se par la fel de justificate, avand in vedere ca au fost solicitati sa intervina, iar in situatia data se impunea efectuarea unui control corporal. Aceasta masura este perfect legala, cu precizarea ca trebuie incheiat un proces-verbal.
Pentru efectuarea controlului corporal nu este obligatorie prezenta unui avocat.
Răspuns la discuția Taxa auto
Singura solutie ”rentabila” ar fi sa primiti procura din partea proprietarului.
Răspuns la discuția Posibil litigiu comercial
am martori care au fost prezenti la incheierea tranzactiei (verbale, din pacate)
Răspuns la discuția Santaj
Sa inteleg ca sora dvs. s-a despartit de sotul ei? In primul rand cred ca ar trebui sa mergeti sa faceti o plangere penala pentru amenintare la un organ de politie sau parchet. Cat despre acel act, in mod normal, nu ar putea fi folosit in vederea obtinerii unui credit.
Buna seara. Ma confrunt cu o problema si am nevoie de un sfat. Sunt producator agricol, iar in anul 2015 am recoltat, printre altele, si samanta de lucerna. Dupa recoltare, i-am dat o cantitate de cca. 500 kg unei persoane, urmand ca ea sa mi-o plateasca la o data ulterioara. Din pacate, pana in prezent, nu am primit niciun ban, fapt pentru care am mers la acea persoana sa imi inapoieze samanta, lucru pe care l-a refuzat. Intentionez sa il dau in judecata, avand in vedere ca valoarea samantei este de aprox. 10000 lei. Intrebarea este ce sanse as avea si care ar fi temeiul legal. Va multumesc
depinde ce ati reclamat. Una e sa considerati dvs ca s- a savarsit o anume fapta si alta e sa existe si sa poata fi probata. O plangere la ordonanta de clasare puteti depune la procurorul ierarhic superior
mie mi se pare halucinant... depuneti plangere