avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate eugen_2

Activitate eugen_2

Am facut contestatie impotriva procesului verbal prin care am fost amendat si mi s-a suspendat permisul 30 zile. Astazi este a 15-a zi, ultima zi de valabilitate a dovezii de circulatie. Momentan nu as avea nevoie de permis, daca am facut contestatie mai e valabila suspendarea permisului?
Mai exact, daca trec cele 30 zile fara ridicarea permisului de la politie, iar procesul se termina peste 3 luni cu respingerea contestatiei, perioada de suspendare va incepe abia dupa sentinta definitiva?
Mi-a fost retinut permisul de catre politie pentru ca as fi trecut pe rosu la semafor, insa eu stiu sigur ca am trecut pe galben si nu pe rosu.
Din pacate nu amnicio proba sau martor in favoarea mea, totusi citind diverse pareri, unii spun ca daca as contesta contraventia nu eu sunt cel care trebuie sa-mi probez nevinovatia, ci politia trebuie sa probeze in instanta, conform sarcinii probei, ca eu am trecut pe rosu.

Care e adevarul de fapt cu aceasta sarcina a probei? Merita sau nu sa fac contestatie?
Am inteles, mersi pentru informatie.


trandafir2 a scris:

Ce spune textul de mai sus? „dacă nu se opun motive întemeiate” . Nimic nu este o regula absoluta, in instanta totul este de la caz la caz. Si oricum, pentru a fi numit tutore, trebuie indeplinite anumite conditii. Dvs va veti sustine punctul de vedere, asa cum este el, adica intemeiat.
Insa, numirea unui tutore din cadrul autoritatii locale vine la pachet si cu gestionarea situatiei patrimoniale si a anumitor bunuri ale celui ocrotit. De aici mai departe, analizati dvs daca exista chestiuni care sa va afecteze, in consiliul de familie.



trandafir2 a scris:

În lipsa unui tutore desemnat, instanța de tutelă numește cu prioritate în această calitate, dacă nu se opun motive întemeiate, soțul, părintele, o rudă sau un afin, un prieten sau o persoană care locuiește cu cel ocrotit dacă aceasta din urmă are legături strânse și stabile cu ocrotitul, în stare să îndeplinească această sarcină, ținând seama, după caz, de legăturile de afecțiune, de relațiile personale, de condițiile materiale, de garanțiile morale pe care le prezintă cel chemat să fie numit tutore, precum și de apropierea domiciliilor sau reședințelor.

În cazul în care persoana cu handicap nu are rude ori persoane care să accepte tutela, instanța judecătorească va putea numi ca tutore autoritatea administrației publice locale sau, după caz, persoana juridică privată care asigură protecția și îngrijirea persoanei cu handicap.


Sa inteleg ca cel numit poate sa refuze tutela?
In cazul cererii de punere sub interdictie a unei persoane cu dementa, cel ce este numit ca tutore poate refuza sau este obligat sa indeplineasca acest rol? Copiii acestei persoanecu dementa pot refuza acest rol de tutore?

Tatal meu are dementa, l-am gasit azi cu ajutorul politiei in alt oras. Nu mai stie sa ajunga acasa, dar pleaca non stop pe drumuri.

Vreau sa fac o cerere de punere sub interdictie, dar ma astept ca instanta sa ma puna pe mine tutore, rol pe care nu il pot indeplini, avand si eu familia mea cu probleme.
Multumesc pentru raspuns.
Dar totusi asiguratorul, inainte de a imi trimite scrisoarea, nu trebuiau sa trimita un inspector la mine la usa pentru a vedea daca apartanentul meu este inundat sau nu, pentru a ma putea acuza de inundatie?
Probabil s-au bazat pe banuielile si supozitiile unor vecini binevoitori si conducerea asociatiei de locatari ce dorea sa scape de raspundere.

ynocentta a scris:

1-Instalatia verticala reprezinta parte comuna a carei stare tehnica intra in raspunderea exclusiva a asociatiei de proprietari
2-Daca exista expertiza tehnica sau document inlocuitor care atesta factorul si statutul instalatiei care a generat inundatia ,dv sunteti exonerat de raspundere

Locuiesc la etajul 3 ap unui bloc si am primit o scrisoare de la asiguratorul celui de la etajul 1 de pe palier pe motiv ca l-as fi inundat, si ca ar vrea daune din partea mea.
Nu prea stau acasa si nici macar nu folosesc baia astfel incat sa poat provoca daune vecinilor de sub mine. Problema a fost de fapt ca teul de colectare a scurgerilor de la cel de deaupra mea era fisurat, si cand cel de deasupra mea tragea apa, se scurgea pe magistrala de colectare fisurata, infiltrandu-se prin tronson catre cei de sub mine.
Intrebarile mele sunt:
1. Conducta verticala de colectare a apei uzate nu e bun comun pe care asociatia trebuie sa o schimbe?
2. Mi se poate imputa mie de catre asigurator ceva, si care ar putea fi vina mea?

Multumesc
Buna ziua,
Sotia mea a redobandit cetatenia romana si trebuie sa isi faca carte de identitate. Pentru cartea de identitate standard e nevoie ca certificatul de nastere strain sa fie transcris la Starea Civila din judetul meu Galati, insa programarea online e peste 10 luni.
Ne-am gandit la o carte de identitate provizorie, aceasta scriind in lege ca o poti face atunci cand iti lipsesc acte precum certificatul de nastere.
Totusi am fost refuzati la evidenta populatiei Galati pe motiv ca nu avem certificat de nastere romanesc.

Intrebarile mele sunt:

1. Atata timp cat poti demonstra identitatea si cetatenia romana, de ce nu poti face o carte de identitate provizorie? Nu cumva cei de la Evidentq Populatiei Galati nu cunosc legea?
2. Exista alt mod de a obtine un act de identitate?
Mai am o intrebare, vad ca domnul Vela spune ca nu e nevoie de declaratie in momentul in care te plimbi in jurul casei. Care e distanta maxima de la domiciliu?

In cazul tatalui meu, distanta de la domiciliu pana la locul amenzii e de aproximativ 200 metri.
Buna ziua,

Am si eu o speta pentru care va cer cu respect cateva sfaturi.
Tatal meu este bolnav psihic, nici macar nu intelege ce se intampla in jurul lui. De la implementarea ordonantei militare pentru Covid 19 a luat deja 4 amenzi de la politia locala pentru nerespectarea izolarii la domiciliu.
Am sunat la salvare si a fost internat 3 zile la spitalul de psihiatrie, nu l-au putut tine mai mult pentru ca spitalul se pregateste pentru primirea bolnavilor cu coronavirus. In miletul de externare i-a fost trecut ca diagnostic principal: "Alte tulburari organice de personalitate si de comportament datorate unei boli, vatamari si disfunctii cerebrale. Diagnositc secundar: Epilepsie generalizata idiopatica si sindroame epileptice , fara epilepsie intractabila.
Stiu ca nu exista responsabilitate contraventionala sau penala a bolnavilor psihici, amenzile fiind nule.

Am la dumneavoastra urmatoarele intrebari:
1. Am sanse cu acest diagnostic de boala mintala sa contest cele 4 amenzi, sau eliminarea responsabilitatii contraventionale e valabila doar in anumite diagnosticuri de boli psihice?
2. Plangerea contraventionala si taxa de timbru trebuie facuta pentru fiecare proces verbal de amenda in parte, ori se pot face la comun?
3. Pot anula amenzile la politia locala fara a mai merge in instanta ?

Multumesc