avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate iulianna1

Activitate iulianna1

ma gandesc ca, daca atunci cand s-au pus repartitoare ,era necesar sa se incalzrasca de la CET min 80 % , iar acum situatia este alta, nu este tocmai corect ca noi cu centrale sa platim ceea ce ceilati fura. Repet, eu intr-o luna de ioarmna platesc gazul 250 ron si platesc si caldura data de tevi 110 ron in timp ce vecinul (care are 3 camere si locuiesc 5 pers- ma gandesc ca nu locuiesc intr-o camera toti) a platit 89 ron. este clar ca undeva se fura iar noi ceoilalti platim.

de fapt eu nu vreau neaparat ca vecinii sa se debranseze , ci in loc de rapartitoare , sa se foloseasca pt calcul suprafata apartamentului.
Locuiesc intr-un bloc in care, din 20 apartamente 4 au repartitoare iar restul proprietarilor centrala proprie. In iarna lui 2012 am platit la caldura ce trece prin tevile din apartamentul meu ( eu am centrala) mai mult decat a platit vecinul meu care se incalzeste de la CET si are repartitoare. Nu reusim sa-i convingem pe acesti 4 proprietari sa se debranseze( desi atunci cand s-au pus repartitoarele cerinta era ca min 80% din proprietarii din bloc sa se incalzeasca de la CET).
d-na de la asociatia de proprietari ne-a sugerat ca noi cei care avem centrale putem semna o cerere prin care solicitam inchiderea sau debransarea de la CET a intregului bloc. este legala acesta actiune?
ce alte posibilitati legale avem sa ne protejam resursele financiare impotriva vecinilor care nu sunt corecti?

va multumesc !
Răspuns la discuția teren in devalmasie
cred ca m-am exprimat gresit in primul mesaj, este vorba de o pasune a unei comune de cateva zeci de hectare ,unde d-na care vrea sa-mi vanda mie detine 500mp trecut in titlu de proprietate (in titlu la observatii scrie ca este in devalmasie).
Răspuns la discuția teren in devalmasie
Multumesc pentru rapiditate.
am fost la un notar si mi-a zis ca nu pot face act de vanzare cumparare.
as dori sa cumpar un teren care este in devalmasie. Nu se poate face act de vanzare cumparare pentru ca nu se poate face inscrierea la cadastru. Exista vreo alta varianta ca proprietarul sa-mi transfere mie dreptul de proprietate?
Daca imi cumpar a 2 masina tot pe numele meu, voi plati impozite mai mari?
Cat pot creste , ca si procent, penalitatile de intarziere intr-un contract de telefonie mobila? am avut un abonament care din greseala unui angajat al societatii, a fost reinnoit , fara acordul meu. protectia Consumatorului a intervenit si ia obligat sa inchida abonamentul. in timpul scurs pana la rezilierea contractului eu am tot incercat sa reziliez printru0un formular contractul de la cosmote si tot imi spuneau ca nu se poate.
Acum a fost cesionata creanta catre SC si as vrea sa stiu ca riscuri imi asum prin neplata?
cunosc un avocat care are pe rol un proces tocmai pt un fost client care nu si-a platit suma restanta si i-a scoasa la licitatie locuinta.

Multumesc!
Buna ziua!

Am rugamintea la dvs dea ma ajuta cu un sfat: tatal meu are un pfa deschis si nu a platit contributia la sanatate timp de 5 ani. in luna august a primit acasa instiintare de plata ir suma nu este neglijabila.
o data cu infiintarea caselor private de sanatate , e posibil ca aceasta suma datorata casei nationale de sanatate sa se anuleze? ma sfatuiti sa platesc acum in decembrie suma datorata sau sa mai astept?

Va multumesc mult pentru ajutor!