coraz a scris
dar: EU AM NEVOIE DE AJUTOR PENTRU COPILUL MEU. daca e cineva dispus sa ma indrume, eu sunt dornica sa remunerez acest ajutor
Buna ziua,
Este de luptat cu institutiile statului si mare lucru nu se prea obtine.
Nu se implica nimeni.
Este o mare problema a societatii romanesti.
Numai ca in noul cod de procedura civila cei ce trebuie sa se implice sunt Autoritatea pentru protectia copilului prin intermediul unui executor judecatoresc.
Autoritatea va trebui sa se implice si sa sesizeze instanta de judecata, potrivit noilor reglementari.
Problema e ca oricare dintre autoritati care au atributii, sarcini, competente si responsabilitati in domeniul protectiei copilului nu asigura pe cineva in prezenta caruia sa predati si sa preluati copilul.
O idee ar fi sa incercati sa faceti lucrul acesta printr-un mediator. Prin intermediul lui sa il predati si sa il preluati, acesta fiind si o persoana autorizata si pe care sa o puteti ruga sa incheie si un proces verbal asupra modului cum predati copilul si cum il preluati. Iar acest proces-verbal este recunoscut de instanta.
Pe de alta parte faceti mai multe evaluari psihologice, psihiatrice si altele de acest fel, la intervale de o luna pe care sa le folositi apoi in instanta, cerand instantei ca la randul ei sa dispuna o astfel de evaluare, pentru a confirma sau infirma o astfel de evaluare.
Pastrati si reclamatiile deja facute si le depuneti si pe acelea in instanta.
Incercati si pasii acestia, pentru ca de procesul-verbal incheiat la mediator instanta va tine cont. Este o instituitie noua, dar fara de care din august acest an nu prea mai ai ce cauta in instanta.
Si daca tot exista uzitati-o.
Personal cunosc un caz in care mama nu se ocupa de copil, l-a muscat un caine si nu s-a dus sa-i faca injenctia la spital, a fost cu ochiul vanat saptamani intregi, si dupa doua saptamani, cand a mers sa vada un medic copilul, acesta s-a ingrozit si a spus ca putea sa ramana fara acel ochi.
Cu toate astea este o mama minunata, care se ocupa de copil si tot ce se observa de cei din jur sunt fabulatii si in continuare procedeaza la fel, pentru ca nimeni nu face nimic, ca si in cazul dumneavoastra.
Probabil autoritatile statului asteapta acele cazuri cand acesti copii sunt mutilati ca sa faca ceva. Abia atunci se oripileaza toata lumea, devin cazuri de presa doua saptamani si nimeni nu mai zice nimic apoi.
Asa ca incercati si asa, pentru ca pe mediator odata ce l-ai platit, poti stabili o intalnire cu el si duminica seara cand vine din programul de vizitare, sau din vacanta. Ii explicati situatia si v-a intelege. Macar sa incercati doua luni la rand si pe urma initiati o actiune in instanta pentru un program de vizitare mai supravegheat, avand toate aceste dovezi. Eventual la intalniri sa participe si un avocat.
Multa bafta.