avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate Suciu Camelia

Activitate Suciu Camelia

Răspuns la discuția Urmarit prin INTERPOL
Daca scrie pe aici nu l/au prins. Sau poate o fi vreun penitenciar care ofera internet gratis si telefon si facebook, si maseuze sau balerine la bara.
Minunat, visul oricarui barbat.
Răspuns la discuția Urmarit prin INTERPOL
Pai daca era interdictie de a nu parasi tara si era alerta prin INTERPOL, si odata si odata expira actele, cartea de identitate, pasaportul astea vor trebui schimbate si prin lege se pare ca se comunica respectiva fapta si pe la aia prin bazele de date si cand mergeti asa sa cereti va schimbati actele, ca pe la 5 ani asa mai expira, s/ar putea sa puna cosul pe dumneavoastra pe la iesirea din ambasada, dupa ce va dau pasaportul, spre exemplu.
Cica asa prevede legea. Si pentru ca ati incalcat interdictia de a parasi localitatea si tara, fiind fugar probabil, e posibil sa va mai adauge ceva mizilic acolo.
Poate va lamureste un avocat penalist, daca e bine sa stati fugar sau nu.
Pentru administrarea condominiilor, chiar si a chiriasilor la stat e aceiasi lege elga 50.
Chiar in aceasta lege se face referire si la chiriasi.
Oricum primaria ii poate lamuri mai bine. Dar din ce s/a prezentat nu primaria ii angajeaza.

Si cam care ar fi legea aia care reglementeaza administrarea condominiilor chiriasilor prin ANL?
Poate ma lamurit dumneavoastra.

A mai sustinut cineva ca e o alta lege pentru asociatiile care sunt inca de locatari.
Dar legea in vigoare la acest moment e una singura.

Astept raspuns cu mare interes. Vreau sa aflu o noutatea in acest sens.
Multumesc.
Pentru administrarea imobilelor exista o singura lege Legea 230/2007 care în art. 1 precizeaza ca se refera la administrarea condominiilor.
Ca e o scapare a legiuitorului faptul că nu are prevederi referitoare la asociatiile de locatari este una, dar tot aceea lege si anexa de la legea locuintelor vorbeste de obligativitatea transformarii in asocoatii de proprietari.
Ceea ce povestiti este o particularitate si ar trebui sa va adresati, asa cum au spus si alte persoane pe acest forum, Consiliului local cu nemultumirile pe care le aveti.
Pe de alta parte fie ca sunteti chiriasi sau proprietar puteti adresa o cerere chiar si administratorului in care sa ii cereti sa va spuna date despre cum s/a calculat intretinerea si orice referitor la ce se intampla acolo.
Cunosc ca la un moment dat Asociatiile au fost obligate sa se inregistreze la Fisc si au cif.
Pe de alta parte in vechea lege era o prevedere prin care Asociatiile de Locatari deveneau cam de drept Asociatii de Proprietari. Dar am spus la dumneavoastra e o particularitate.
Si pentru aceasta particularitate va adresati Consiliului Local caruia in temeiul Legii 230/2007 cereti explicatii.
Iar actuala lege, in toate formele anterioare e cam la fel, iar administratorii nu erau angajatii primariei ci al asociatilor de locatari. Si si pe vremea dinainte de 1989 exista presedinte, comitet executiv si comisie de cenzor care supraveghea toate activitatile din bloc si le aviza.

Tot ce povestiti dumneavoastra nu prea are o baza legala si nu stiu sa existe o alta lege decat cea citata, pentru că de vreo 4/5 ani am avut niste probleme pe aceasta tematica si am cam studiat toate legile, si cele in vigoare și cele trecute, pentru a ma edifica asupra unor lucruri.

Buna seara,
alexa70 exista si procedura medierii. pe de alta parte te duci eventual la acelasi psiholog nu la 10 psihologi. Pe de alta parte pentru executarea hotararii in cazul minorilor, executorul va trebui sa se adreseze autoritatii pentru protectia copilului care v-a sesiza instanta, si care probabil v-a trebui sa constate de ce nu se executa sentinta. O fi si procedura cu 30 de zile, dar noul cod de procedura precizeaza ca cea care sesizeaza instanta este autoritatea pentru protectia copilului.
Eventual, ca parere personala, contactata autoritatea pentru protectia copilului si cerut sprijin pentru consiliere juridica la care sa participe si tatal. La mediere la fel. Si poate pricepe cum sta treaba.
pe de alta parte se poate cere instantei exercitarea autoritatii parintesti de un singur parinte, ori pentru asta trebuie cerut sprijinul autoritatii pentru protectia copilului pentru a constatat frica copilului fata de tata, sau mers chiar pana la a veni politia si a constatat ca acel copil nu doreste sa mearga la tata.
Faceti solicitari la cei de la autoritatea pentru protectia copilului si cereti sa va sprijine si sa faca consiliere cu copilul. Din cate stiu ei au personal specializat pe asa ceva si spatii adecvate pentru consiliere.
Insistati cu solicitarile pana primiti sprijinul. E o lupta surda, dar pentru copil, daca lucrurile se prezinta asa cum spuneti, merita sa faceti aceste demersuri.
Dupa ce faceti aceste demersuri va adresati instantei, care oricum v-a solicita o ancheta in acest sens, si cereti reducerea programului de vizitare, cu dovezile deja produse si exercitarea autoritatii parintesti, doar de dumneavoastra.
Cam astea sunt solutile, pe care le vad eu, sub rezerva ca mai pot fi si altele, dar merita incercat orice pentru binele si sufletul copilului.
Sunt si mame si tati in situatia dumneavoastra. Sunt tati asa cum spuneti, dar marea majoritate a persoanelor care nu respecta interesul superior al copilului sunt mamele. E regretabil, sa spun asta, dar instantele merg pe premiza ca mama e cea mai buna optiune pentru copil. Am mai spus pe undeva pe aici, ce mama poti sa fi cand nu mergi la medic cu propriul copil pe care il musca un caine si ii spui ca doar si-a bagat coltii in piciorul lui, nu l-a muscat, sau se loveste la ochi si vreo saptamana il lasi asa, iar cand te duci la doctor acesta se cearta cu tine si iti spune ca putea sa si orbeasca.
Si femeile si barbatii sunt oameni, si unii si altii gresesc in aceiasi masura, mai mult saui mai putin. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa rezolvati problema.
Daca nimic din ce sta scris pe aici nu considerati ca este util in rezolvarea problemei dumneavoastra, luati dumneavoastra codul civil, codul de procedura civila legea 272 pentru protectia copilului si vedeti acolo care sunt caile de urmat.
Problema e ca trebuie sa ai nervi de otel si sa urmezi tot ce scrie acolo pentru a reusi.
Daca trebuie 100 de petitii pana se misca lucrurile faceti 100 de petitii, dar se vor misca.
Impotant este sa produceti aceste probe, chiar si cu riscul de a fi amendat daca altfel nu se poate.
Probabil sunt si sceptici, care vor spune ce s-a spus mai sus, sau imi vor da dreptate.
Stiu caz in care persoana care nu respecta hotararile instantei le respecta doar cand era un proces pe rol, pentru a convinge instanta ca e o persoana ok. Numai ca nu vei putea convinge instanta la nesfarsit despre niste lucruri care la un moment dat vor fi evidente si pentru instanta, iar atunci oricati avocati bine pregatiti vei avea, pe instanta nu o vei mai putea convinge despre cat de bun esti tu, ca ulciorul nu merge la nesfarsit la apa. Adica iti da dreptate odata, dar daca tu persisti in greseala nu vei mai avea credibilitate.
Multa bafta si puterea de a lupta.
Buna ziua,
Asociatia Nr.1
Puteti sa iesiti din asociatia mare si sa va faceti o asociatie mai mica pe condominiu daca sunteti separati pe bransamente.
Puteti sa conduceti si prin comitetul executiv, cu obligatia ca unul dintre membrii sa preia activitatea de casierie (incasari si plati, intocmire lista).
Numai ca trebuie sa va faceti statut act constitutiv si toate cele, si sa cereti asta la judecatorie. De asemenea puteti notifica furnizori sa va trimita facturile si/sau contractele din care sa rezulte ca sunteti separati pe condominiu. Si din ce am vazut instantele accepta.
Puteti urma toata procedura, sa va gasiti cativa care sa se inhame la caruta si sa traga, sa faca totul ca la carte.
Cunosc o situatie in care asa s-a procedat si s-au gasit bani de de toate, fond de reparatii, fond de rulment (care nu fusese actualizat de vreo 12 ani), si multe altele, si lucrurile s-au miscat.
Cei care au facut asta au mers pe voluntariat, fara a fi platiti.
Sigur, peste tot veti gasi grupuri de oportunisti, care spun nu sunt bani.
Daca exista o decizie a Adunarii Generale, convocata legal, si oameni care sa vrea sa fie gospodari,vor exista de toate.
Daca nu, nu se va face nimic. Am mai spus iti trebuie nervi de otel si incapatanare, dar se poate, toate au o rezolvare.
Aia cu nu sunt bani, este o falsa problema.
Spre exemplu, ca si in cazul dumneavoastra, au spus ca nu sunt bani, iar cand oameni au capatat incredere si au vazut ca lucrurile se misca in sensul bun, au inteles necesitatea efortului, si l-au acceptat.
Răspuns la discuția Are sau nu are acest drept???
coraz a scris
dar: EU AM NEVOIE DE AJUTOR PENTRU COPILUL MEU. daca e cineva dispus sa ma indrume, eu sunt dornica sa remunerez acest ajutor



Buna ziua,
Este de luptat cu institutiile statului si mare lucru nu se prea obtine.
Nu se implica nimeni.
Este o mare problema a societatii romanesti.
Numai ca in noul cod de procedura civila cei ce trebuie sa se implice sunt Autoritatea pentru protectia copilului prin intermediul unui executor judecatoresc.
Autoritatea va trebui sa se implice si sa sesizeze instanta de judecata, potrivit noilor reglementari.
Problema e ca oricare dintre autoritati care au atributii, sarcini, competente si responsabilitati in domeniul protectiei copilului nu asigura pe cineva in prezenta caruia sa predati si sa preluati copilul.
O idee ar fi sa incercati sa faceti lucrul acesta printr-un mediator. Prin intermediul lui sa il predati si sa il preluati, acesta fiind si o persoana autorizata si pe care sa o puteti ruga sa incheie si un proces verbal asupra modului cum predati copilul si cum il preluati. Iar acest proces-verbal este recunoscut de instanta.
Pe de alta parte faceti mai multe evaluari psihologice, psihiatrice si altele de acest fel, la intervale de o luna pe care sa le folositi apoi in instanta, cerand instantei ca la randul ei sa dispuna o astfel de evaluare, pentru a confirma sau infirma o astfel de evaluare.
Pastrati si reclamatiile deja facute si le depuneti si pe acelea in instanta.
Incercati si pasii acestia, pentru ca de procesul-verbal incheiat la mediator instanta va tine cont. Este o instituitie noua, dar fara de care din august acest an nu prea mai ai ce cauta in instanta.
Si daca tot exista uzitati-o.
Personal cunosc un caz in care mama nu se ocupa de copil, l-a muscat un caine si nu s-a dus sa-i faca injenctia la spital, a fost cu ochiul vanat saptamani intregi, si dupa doua saptamani, cand a mers sa vada un medic copilul, acesta s-a ingrozit si a spus ca putea sa ramana fara acel ochi.
Cu toate astea este o mama minunata, care se ocupa de copil si tot ce se observa de cei din jur sunt fabulatii si in continuare procedeaza la fel, pentru ca nimeni nu face nimic, ca si in cazul dumneavoastra.
Probabil autoritatile statului asteapta acele cazuri cand acesti copii sunt mutilati ca sa faca ceva. Abia atunci se oripileaza toata lumea, devin cazuri de presa doua saptamani si nimeni nu mai zice nimic apoi.
Asa ca incercati si asa, pentru ca pe mediator odata ce l-ai platit, poti stabili o intalnire cu el si duminica seara cand vine din programul de vizitare, sau din vacanta. Ii explicati situatia si v-a intelege. Macar sa incercati doua luni la rand si pe urma initiati o actiune in instanta pentru un program de vizitare mai supravegheat, avand toate aceste dovezi. Eventual la intalniri sa participe si un avocat.
Multa bafta.
Vedeti prin legea invatamantului concret care sunt reglementarile. Si s-ar putea sa gasiti si ordine ale ministrului educatiei in acest sens. Cautati pe marele internet ca trebuie sa fie ceva.
Eu am o problema, dar la gradinita si am cautat si am gasit atat legi, cat si ordine de ministru care reglemantau problema.
Pe de alta parte semnatura copilului de 9 ani nu are nici o valoare juridica, fara semnatura parintelui-reprezentantului legal.
Copilul ala nici nu constientizeaza ce este aia o semnatura. Ori fi unii genii, dar marea majoritate sunt copii normali.
Semnatura ca a fost acolo si ca a luat la cunostiinta. E fara nici o valoare.
Personal consider ca trebuie sa ii spui parintelui ca acesta sa vorbeasca cu el sa ii explice, daca il intereseaza de copil, daca nu reactii precum cele de mai sus. Si cand se trezesc ca sunt chemati parintii pe la scoala ca nu stiu ce s-a intamplat, atunci vor intreba daca li s-a adus la cunostiinta una, alta si atunci vor constientiza valoarea semnaturii lor. Parintele raspunde pentru tot ce face minorul, si de bune si de rele.
In sociatatea romaneasca pana nu crapa, nu misca nimeni nimic. Cand se intampla varii si deverse lucruri, ca de exemplu ultima stire de presa cu minorul care a fost aruncat de colegi de la fereastra, atunci ne lamentam, incercam sa musamalizam si altele din astea.
Poti sterge datele de prin calculatoare, dar nu asa definitiv. datele pot fi recuperate. Decat daca ai program special (care e undeva la cateva mii de euro -10.000 -20000 eur) atunci poti sterge definitiv totul de pe un disc.
Iar parola nu este obligatoriu sa o stie seful.
A fost un caz mediatizat in care de pe calculatorul unei angajate fusesera trimise documente, iar aceasta era in concediu.
Deci cat ar fi de sef, nu are voie ea la calculatorul angajatului.
Ca cei de la compartimentul IT pot restrictiona aceesul la serviciile de internet, e altceva.
Dar ce a facut respectiva sefa nu prea e la locul lui. Pentru ca s-ar putea sa va treziti si cu alte lucruri mai grave.
Mare lucru nu stiu daca puteti face, ca asa cum au spus si alti pe aici, s-ar putea sa va faceti singura rau. E trist, dar e purul adevar. Cine stie ce idei le mai vin si ce mai gasesc. ca atunci cand vrei sa gasesti unuia ceva, se gasesc o gramada de binevoitori.
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.(Citizen Badea)
Răspuns la discuția noul cod de procedura civila
Dispozitiile noului cod se aplica cererilor noi introduse incepand cu 15.03.2013, precum si in caz de casare cu rejudecare.
Cererile aflate pe rolul instantelor li se aplica vechiul cod.
Sunt prevederi exprese in cod.