avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate danny61

Activitate danny61

Buna ziua. Intr-un bloc cu 9 apartamente proprietarii doresc instalarea unei camere de supraveghere la întrarea în imobil pentru protecția proprietății.
Dacă unul nu este de acord,ce se poate face?
Multumesc,cu stima
Buna ziua. Dacă am depus dosarul de pensionare,în cât timp ar trebui sa vina decizia, din punct de vedere legal?
Multumesc!
Discuție C.O. neefectuat
Bună ziua!
Dacă nu am efectuat decât partial concediul de odihnă pe anul 2018 până la 01.iulie.2019 mai pot beneficia de el ?
Multumesc ,cu stima
Bună ziua.
Problema mea este următoarea :
in decurs de vreo 5 ani am efectuat un serviciu la o centrală termică având calificarea de fochist, dar fiind ca sarcină suplimentară in fișa postului, nefiind angajat ca fochist si nici remunerat in vreun fel.
Fiind personal redus numeric ,s-au adunat foarte multe ore suplimentare pe care nu am putut sa le efectuez in cele 60 zile conform legii ,dar nici nu mi-au fost compensate in vreun fel. intrebarea e dacă pot cere plata orelor suplimentare efectuate si pe ce perioada ?
Aceste ore suplimentare sunt evidentiate in pontaje,grafice si registre de tura pe toata perioada de 5-6 ani.
multumesc,cu stima
Răspuns la discuția constructie neautorizata
Mulțumesc foarte mult.Să aveți o zi frumoasă!
Buna seara.Am si eu o problema cu o constructie a unui vecin si as vrea sa stiu daca pot reclama acest fapt:
Detin un apartament la parter intr-o cladire cu 9 apartamente in Busteni /Prahova.Problema a aparut cand vecinul si-a acoperit terasa cu platforma de lemn pe stalpi pusi peste balustrada de lemn existenta,acoperindu-mi partial vederea catre exterior .Are voie sa faca acest lucru fara autorizatie si/sau fara acordul celorlalti locatari?
Multumesc!
Răspuns la discuția legislatia muncii
multumesc,cu stima.
Buna ziua! Sunt angajat intr-o scoala ca pedagog cu program de lucru de 8 ore ,astfel : L-V 08 .00 -12.00 /18.00-22.00.
In fisa postului, (avand si calificare de fochist si fiind lipsa de personal ) am ca sarcini suplimentare acoperirea serviciului de fochist la centrala proprie pe timp de iarna -sau atunci cand e nevoie -precum si operatiuni de casierie la scoala respectiva.
Sarcinile suplimentare nu sunt remunerate ,beneficiez doar e ore de noapte si libere .
Cum aceste activitati se suprapun ,inevitabil ,as dori sa stiu daca le pot face pe toate din punct de vedere legal.
multumesc .
Răspuns la discuția Plata ore suplimentare
da,voi vedea ce se va intampla in situatia incetarii contractului de munca. deocamdata nu se pune problema. multumesc pt. timpul acordat.
Răspuns la discuția Plata ore suplimentare
da,asta stiu.nu a exitat posibilitatea recuperarii integrale a timpului de lucrat suplimentar.am luat doar o parte din acele libere. am intrebat pt. ca intr-un alt caz - la solicitarea unui angajat caruia nu i s-au dat libere duble la zilele de sambata ,duminica si sarbatori legale lucrate- ITM -ul a hotarat ca persoana in cauza sa primeasca aceste libere pe ultimii 3 ani.drept care este si acum in libere ,i-au iesit vreo 8 luni.intrebarea mea a vrut ,de fapt ,sa fie asa: daca eu plec din institutia asta , ar trebui platite aceste libere. in totalitate sau numai pe o perioada ( de ex.ultimii trei ani,doi ani,etc) ?