avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate Anca1011

Activitate Anca1011

Imi poate spune cineva daca mai eate obligatorie depunerea informarii la Anaf a informarii privind aplicarea adaosului comercial?
Cu cat timp inainte trebuie depusa?
Multumesc!
Răspuns la discuția timp lucru
as vrea sa stiu daca contactul se considera cu rimp inegal sau nu,intrucat munca e pe schimbiri 8ore
Discuție timp lucru
Buna seara,
As dori sa angajez doua persoane cu contract de munca cu norma intreaga (8ore),acestea vor lucra in 2schimburi. Contractul de munca va fii cu timp inegal iar in contractul de munca specific ca munca se va efectua in schimburi?
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns??Un angajat poate efectua 2ture de 12ore in doua zile consecutive ,urmate de doua zile de repaus consecutiv?
In afara de aceste doua zile consecutive de repais mai este nevoie sa i se acorde alte zile de repaus saptamanal?
Buna ziua,
Am si eu o mica problema..
Am depus declaratia 100 , pentru a achita impozitul pe dividende.Din neatentie am selectat impozit pr dividende achitate persoanelor juridice, ar fi trebuie sa aleg din lista impozit achitat persoanelor fizile. Declaratia am depus-o, acum as vrea sa o corectez cu ajutorul formularului 710.
Din punctul meu de vedere la suma initioala as trece suma completata gresit in declaratia 100 si 0 la coloana cu suma corectata. Trecand asa in declaratie imi apare total obligatii suma pe care am incadrat-o gresit.
Ma poate ajuta cineva, va rog?
Buna ziua,
Lucrez la o societate care se ocupa cu comercializarea combustibililor lichizi, solizi si gazosi, as vrea sa stiu daca am obligatia sa depun acea declaratie pe proprie raspundere in vederea scutirii de plata accizei!
Multumesc mult!
Anca Dragan
Cum se inregistreaza in contabilitate achizitionarea unui acumulator auto?
Societatea la care lucrez s-a divizat, s-a intocmit conventia de dare in plata. Cum se poate realiza inregistrarea in contabilitate a bunurilor primite pe baza conventiei de dare in plata?Trebuie sa se mai intocmeasca si un proces verbal de predare primire sau o factura (desi bunurile nu sunt vandute sunt doar cesionate catre ceilalti actionari)?

VA multumesc mult!
Anca Toma
Discuție teren
Am un proprietate de 1200 mp mostenita in anul 1996. Acum am facut cadastrul si au rezultat 1600 mp. am mers la primarie am luat anexa 1 si 2, dar am fost trimisi la un anume notar care a incheiat si acul de succesiune in 96. acesta ne-a spus ca respectivele documente trebuie sa stea la primarie 30 zile, conform legislatiei actuale.(desi noi avem anexa 18 semnata de toti vecinii din vecinatati)Cine ma poate ajuta...asa este?
exista vre un articol in lege care sa stipuleze ca o compensare intre 2 societati trebuie sa se realizeze in limita unei anumite sume?