avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate adrian37bv

Activitate adrian37bv

pt ca daca numerele erau expirate de 1 zi, masina se considera neinmatriculata. pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat (sau inmatriculat dar cu alte numere decat cele care trebuiau sa fie) pe langa faptul ca veti avea dosar penal e posibil sa vi se anuleze si permisul de conducere.
Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
imi cer scuze, dar mesajul referitor la legea 1/2011 a fost sters aiurea. va explic si de ce: studiile superioare (de 5 ani si de 4 ani) care erau pana la aparitia sistemului bologna sunt echivalate prin aceasta lege cu studii superioare (ciclul 1 bologna) plus master (ciclul 2 bologna). multi functionari publici nu cunosc acest aspect si se apuca sa mai faca un master. probabil noile modificari ale lui 215 si 188 vor reglementa mai clar aceste aspecte. a cauta raspunsuri la o intrebare doar intr-o singura lege e ca si cum te-ai uita la o singura frunza ca sa vezi cat de frumoasa este o padure.
Răspuns la discuția Candidatura la functia de primar
din cate cunosc, secretarii de uat nu pot participa la alegeri nici daca si-au suspendat raportul de servicu. o sa caut exact pasajul din lege si in cel mai scurt timp vi-l comunic.

l.188:
Art. 34
(1) Functionarii publici pot fi alesi sau numiti intr-o functie de demnitate publica, in conditiile legii.
(2) Inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot fi numiti in functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.
(3) Inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot candida pentru functii de demnitate publica numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.
sa zicem ca un conducator auto este depistat cu etilotestul cu alcoolemie peste limita de 0.4 aer expirat. acesta refuza recoltarea problelor biologice. oricum i se intocmeste dosar penal. numai ca:
-cercetarea penala se face pe baza rezultatelor etilotestului
-faptuitorul va avea o "pata neagra" in fatza procurorului
-daca faptuitorul mai e si un pic recalcitrant sau adreseaza vre-o injurie la adresa organului constatator o cam pune, agravandu-si si mai mult situatia.
in sfarsit cineva care stie ce vorbeste in domeniul networking.
infractiunile in mediul virtual sunt de 2 categorii:
1. extrem de usor de demonstrat - caz in care infractorul (sau presupusul infractor) este novice si a fost teribilist
2. extrem de greu de depistat/probat - caz in care ai parte de profesionisti.

una peste alta, ip-=ul nu se "fura" asa usor.

o zi buna in continuare!
Răspuns la discuția Candidatura la functia de primar
cel mai bine este sa asteptati modificarile ce vor fi aduce legii 215, 188 etc
se pare ca nu va mai fi nevoie ca functionarii publici sa isi depuna demisia pentru a participa la alegerile locale. va interveni numai suspendarea din functia publica pe perioada mandatului de ales local, cu posibilitatea de revenire pe functie. aveti grija totusi ca si suspendarea nu asigura 100% reintoarcerea pe post.
o zi buna in continuare,
Adrian BUZATU
Răspuns la discuția executare silita
executorul face ceea ce ii spune instanta. el duce la indeplinire o hotarare judecatoreasca. are termene in care trebuie sa puna in aplicare hotararea. cel mai bine cereti o audienta la presedintele camerei executorilor de care apartine executorul respectiv, acesta va va lamuri exact daca executorul a respectat sau nu procedura ce trebuia sa o indeplineasca.
Răspuns la discuția Fise post functionari publici
buna ziua!
din cate cunosc nu exista un model standard de fise de post. acest lucru se datoreaza faptului ca intocmirea unei fise de post se face pornid de la organigrama aprobata de anfp si de consiliul local, cu avizele de rigoare. atributiile fiecarui post (de executie sau de conducere) sunt stabilite de conducatorul unitatii. in cazul primariilor de catre primar, deoarece el isi organizeaza aparatul de specialitate. cel mai bine este sa luati legatura direct cu cei de la anfp, care ar trebui sa ma consilieze in mod direct si nemijlocit. un simplu telefon la anfp si sunt sigur ca problema se rezolva.
m-as bucura daca cineva ar putea sa imi explice punctual ce pasi ar trebui sa urmez de acum in colo, tinand cont de pasivitatea si tergiversarea organelor de ancheta? va multumesc anticipat pentru orice raspuns!