avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate constantin2408

Activitate constantin2408

Se poate trece granita(calatorii) cu copilul minor ,ce printr-o hoptarare de divort i-a fost incredintat mamei.
Este nevoie de acordul mamei?
Precizez ca ,minorul are 13 ani ,si detine pasaport.

Exista posibilitatea desfacerii casatoriei de catre un Notar public?
Mentionez ca,in aceasta casatorie este vorba si despre un copil minor de 13 ani.
Se poate face si partajarea bunurilor?

Buna seara,

Exista o prevedere legala pentru concedierea angajatului inapt fizic?
Concret ,la controlul periodic,s-a intocmit o noua fisa de aptitudini,si angajatul este inapt fizic pentru postul ocupat,iar postul oferit de catre companie a fost refuzat.
Cum se procedeaza in aceasta situatie?

Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta?
Am comis o infractiune (conducerea unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat,art.86 alin.2) ,iar incepand cu 06.04.2012 am fost scos de sub urmarirea penala.
Politia rutiera mi-a trimis instiintare ,cum ca,ca datorita comiterii infractiunii ,dreptul de a conduce mi se suspenda pentru 90 de zile,perioada care se prelungeste cu inca 30 de zile daca nu sustin un test de verificare,sau daca nu promovez testul de verificare.
Infractiunea am comis-o pe raza altui judet decat judetul de domiciliu,si ma intereseaza unde trebuie sa fiu testat,si in ce consta aceasta testare.
Precizez ca instiintarea am primit-o din partea Politiei Rutiere pe raza careia am comis infractiunea.
Astept cat mai multe detalii de la cunoscatori.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Scoatere de sub urmarire penala
destela a scris:

Incercam doar sa va ajut. Am trecut prin aceeasi situatie. Ganditi-va logic. Cum puteti conduce fara permisul in buzunar? Pentru o INFRACTIUNE sunteti pedepsit de doua ori: instanta si politie. Nici cand veti platiti un avocat nu veti avea o GARANTIE ca ati fost informat 100% corect. Eu va garantez ca in acest moment aveti permisul suspendat. Nu trebuie sa mergeti oricum la politie dupa permis? Va recomand sa nu conduceti pana cand va veti recupera permisul de la politie! Multa bafta!

astazi am fost la Politia Rutiera.
doar incepand de maine au program de lucru normal.
ofiterul de serviciu mi-a spus ca,Politia imi suspenda permisul pt. o perioada de 120 de zile,iar suspendarea a inceput de la data comiterii infractiunii(fac mentiunea ca nu am avut dovada cu drept de circulatie ,in perioada cercetarii penale).
perioada de suspendare se poate reduce cu 30 de zile daca voi da o testare.

Răspuns la discuția Scoatere de sub urmarire penala
multumesc pentru raspuns,dar doresc si alta opinie de la o persoana ce cunoaste foarte bine legislatia.
Buna ziua,

am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta:
in data de 30.01.2012,am comis infractiunea prev. de art.86 al.2 din O.U.G.195/2002 rep(conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata).
Fac mentiunea ca am avut suspendat permisul pt.30 de zile,pana in data de 24.02.2012.
In data de 06.04.2012,am fost scos de sub urmarire penala ,prin Ordonanta data de catre procuror,in temeiul art.11 pct.1 lit.b rap. la art.10 lit b1 C.pr.pen,si mi s-a aplicat sanctiune administrativa in cuantum de 1000 lei.
Intrebarile mele sunt : am dreptul de a circula cu autovehiculul ,acum dupa scoaterea de sub urmarire penala,sau Politia rutiera imi va aplica o sanctiune complementara(asa am auzit de la anumite persoane) constand in suspendarea dreptului de a conduce,pentru o perioada de 90 de zile?
Daca se aplica aceasta sanctiune ,de cand intra(sau a intrat) in vigoare?De la data scoaterii de sub urmarire penala sau de la data expirarii suspendarii anterioare?
In Ordonanta,procurorul nu a prevazut sanctiune pe linie de circulatie,dar este specificat faptul ca,Politia va primi un exemplar cu Ordonanta.
multumesc.
Răspuns la discuția stagiu de cotizare
da,pentru ccc.
va multumesc pt.raspuns.
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta:
avem o angajata care .este insarcinata .
are 12 luni lucrate ,dar o luna din cele 12 ,a fost in concediu medical.
intrebarea mea este :se considera stagiul de cotizare si acea luna in care a fost in CM?

Răspuns la discuția procedura contestare CM
multumesc pentru raspuns.
mai am o singura intrebare:cum trebuie sa procedeze angajatorul pentru verificarea la domiciliu?