avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Dragos_T

Activitate Dragos_T

Răspuns la discuția Permis suspendat
gi-jane2 a scris:

si pt ca ati depasit cu mai mult de 50 % viteza legala pt acel sector - 90 de zile



Da, daca era sector de drum cu limita maxima admisa de 29 km/h! #-o

@cioan

suspendarea dreptului de a conduce vi se aplica daca ati fi circulat cu 100 km/h


Nu! Cu 101, da. Nu e tot aia. De asta se specifica cu mai mult de 50 de km/h.

Răspuns la discuția Accident pe trecerea de pieton
O.U.G. nr.195/2002
Art.89.(5) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului, dacă victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.
Răspuns la discuția Stabilire vinovatie accident
Soferul dubei este vinovat. N-are relevanta ca duba nu era patrunsa total pe banda Skodei. Si cu o roata daca era patrunsa inseamna ca a schimbat banda/a virat stanga fara sa se asigure.
N-ati pomenit de existenta unor marcaje de directionare prezente inainte de intrarea in intersectie. Daca ele nu exista sau nu permit efectuarea virajului stanga de pe banda 2, atunci soferul dubei mai are o contraventie la activ, pe langa neasigurare la efectuarea virajului.
Daca nu exista marcaje/sageti care sa stabileasca directiile de urmat, atunci soferul dubei era obligat sa ocupe banda/sirul din stanga pentru efectuarea virajului la stanga.
Pentru a stabili daca viteza Skodei a fost neregulamentara este necesara o expertiza. Viteza nu se stabileste pe declaratiile martorilor.
Ce lege locala?! Este vorba de un autoturism stationat pe un drum public, deci despre legislatia rutiera. Legislatia rutiera este numai una: O.U.G. nr.195/2002 si regulamentul ei de aplicare: H.G. nr. 1391/2006!
Nu exista altele!

Sunteti usor confuza. S.P.I.R.(de fapt, aceasta denumire nici nu mai exista, ci doar SIIAS, SSIR si SIR) este o unitate speciala de interventie rapida a Politiei Romane (nu "Generale") si n-are nicio treaba cu parcarile ori cu politia locala. Iar politistii locali sunt simpli angajati ai primariei si nu au nicio treaba cu Politia Romana. Nu apartin de M.A.I. .

Unde a sustinut politia rutiera asa ceva? Cine v-a spus treaba asta? Asta-i culmea!
Poate nu spuneti tot. A existat vreun scandal major in locul ala?
@horatiusasu

Eu inca astept nerabdator acea hotarare, domnule Horatiu!
H.G. nr.1391/2006
Art. 143 – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;


Ati putea face altceva, fiind vorba de politia locala, adica de angajati ai primariei. Exista precedent (Oradea- avocata Florina Capus), dar e cu bataie mai lunga, iar rezultatul favorabil nu este garantat.

In mare, sa contestati dreptul unui agent local de a dispune ridicarea unei masini. O.U.G. spune ca doar politistul rutier poate dispune asemenea masura.
Atributia i-a fost data localului de o hotarare de consiliu local care nu poate fi in contradictie ori peste un act normativ cu putere superioara cum e O.U.G. .
Nu ati inteles.

D-voastra ati contestat procesul verbal si ati cerut anularea lui, NU ati facut contestatie la executare.
E o diferenta, iar judecatorul v-a spus ca acea exceptie poate fi invocata doar intr-o contestatie la executare.
Este, probabil, una dintre primele situatii invatate la scoala de soferi: daca ala din fata ta trece, este egal cu zero. Poate vrea sa se sinucida, poate este nebun, poate vorbeste la telefon si nu este atent, poate nu se asigura.
Deci este egal cu zero ce face ala din fata. Eu personal as lua-o ca pe o circumstanta agravanta: nu esti in stare sa decizi cand poti circula... nu ai ce cauta pe strada, la volan.
@horatiusasu

[ link extern ] /
[ link extern ] /

Uploadati imaginea pe unul din site-urile de mai sus, iar dupa upload, selectati link-ul oferit, copy-paste pe forum.

horatiusasu a scris:


Repet, eu am castigat in instanta aratand ca pietonul a pus piciorul pe banda 1 si eu am trecut pe banda 3.


Puneti aici hotararea definitiva si irevocabila prin care v-a fost admisa contestatia pe acest temei sau aratati o hotarare asemanatoare din tara asta.
Ca de povestit e foarte usor.


In ceea ce priveste discutia de mai sus, cu bordura: cum afli ca pietonul are intentia de a traversa? Spunea cineva ca nu poti sa prezumi ca are intentie. Pai exact la fel, nu poti sa prezumi ca nu are. Opresti si afli.
Omului ii este frica. Daca sta pe bordura inseamna ca nu este angajat in traversare, daca incepe sa traverseze, da lumea peste el ca cica nu s-a asigurat. In felul asta nu mai traverseaza nimeni niciodata. Ce se face mai ales cand sunt siruri de masini?
Nu-ti ia nimeni permisul daca ai oprit, iar pietonul nu vrea sa treaca. Astea-s baliverne si mituri.