Cel care a dorit sa nu mai plateasca gazul la comun, a suportat costul intregii tevi de gaz, de pe casa scarii, apoi si-a recuperat suma de la cei care s-au legat ulterior, aceia fiind nevoiti sa-i ceara acordul pentru a se putea bransa. S-ar putea aplica aceeasi procedura si pentru coloana de apa.
Doar in cazul in care cheltuielile cu furnizorii de utilitati si alte servicii, platitori de tva, au o pondere insemnata, e avantajoasa varianta cu tva!
Armaturile metalice ale peretilor unui apartament sunt legate de armaturile apartamentelor invecinate si, daca acestea nu sunt izolate, se pierde multa caldura pe acolo. Stim cu totii ca aerul cald se afla in partea de sus a camerelor. Ar trebui ca pardoseala sa fie calda de la apartamentul de sub noi, dar nu se intampla deloc asa. Referitor la spatiul pierdut prin izolarea pe interior, cred ca temerea e putin exagerata. Daca facem un calcul simplu, vom constata ca avem in camere multe obiecte care ocupa spatiu degeaba si, cu toate acestea, nu ne plangem, dar devenim foarte exigenti cand e vorba sa alocam spatiu pentru o izolatie mai buna!
Daca izolati prin interior, scapati de o multime de probleme! Izolarea exterioara are efect doar in cazul anveloparii intregii cladiri, altfel toata cheltuiala este inutila!
Cum poate fi obligat cineva sa-si dea acordul? Mai poate fi numit acord? Si-apoi, acordul anterior a fost pentru o anumita activitate, pentru o anumita societate, el nu poate fi invocat ca argument.
Este nevoie de acordul vecinilor de pe orizontala si verticala, acord dat pentru un anume obiect de activitate. Daca srl-ul schimba activitatea sau daca subinchiriaza, trebuie un nou acord. Cereti la primarie sa va comunice daca are autorizatie de functionare si daca, la eliberarea acesteia, a prezentat acordul vecinilor pentru actualul obiect de activitate.