avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate maryglobal

Activitate maryglobal

Răspuns la discuția Divort de un sot alcoolic
Proprietarii actuali sunt parinti mei in urma actului de donatie facut de noi in favoarea parintilor.Dar el ma ameninta ca daca vreau sa divortez sa-i dau parte din casa altfel ii da foc.Am dorit sa stiu daca poate sa aiba vreo pretentie la casa,Multumesc mult pentru raspunsuri.
Pe casa si teren am facut noi act de donatie in favoarea parintilor.Multumesc
Stiu lucrul asta,dar totusi as dori sa stiu daca la partaj ar trebui sa impartim casa in situatia mai sus amintita.Multumesc
Buna ziua.Sunt casatorita de 17 ani si am 2 copii minori.Sotul meu consuma alcool in fiecare zi si din aceasta cauza fata cea mare(17 ani)sta la mama mea si refuza sa vina acasa:nu mai vrea sa il vada toata ziua beat.Din acest motiv vreau sa divortez.Momentan locuim in chirie.Avem o casa construita cu ajutorul parintilor mei in mare parte,cu act de donatie pe numele parintilor mei.El spune ca daca vreau sa divortez sa impartim casa si pe urma divort.As dori sa stiu daca e posibil ca la partaj sa trebuiasca sa impart casa cu el.Mentionez ca dispun de documente cu care sa dovedesc ajutorul parintilor.
Buna ziua.
Va rog daca imi poate spune cineva cum as putea suspenda activitatea la un srl avand doar calitatea de administrator,in situatia in care sunt 2 asociati ,unul dintre ei fiind sotul meu iar celalalt asociat fiind o persoana straina care a ridicat toti banii din conturile firmei si nu mai raspunde la telefoane.Multumesc
Buna ziua.
Tatal meu a muncit in spania cu contract de munca in constructii.Acum este in somaj dar cand l-a dat in somaj trebuia firma respectiva sa ii plateasca o anumita suma in functie de anii lucrati legal cu contract de munca,acolo se numeste finiquito;dar firma nu i-a platit aceasta suma.
Se poate de aici din romania sa actioneze in judecata firma respectiva sau trebuie din spania.
Mentionez ca a vorbit aici la cluj cu un avocat si initial i-a spus ca da se poate,si dupa 6 luni l-a anuntat ca el nu poate sa rezolve acest caz.
Ce poate sa faca tatal meu in aceasta situatie pentru a recupera acei bani.
Multumesc
Buna ziua.
O sa incerc sa descriu pe scurt situatia in care ne aflam eu si sotul meu.Sper sa ma poata ajuta cineva cu sfaturi.
Sotul meu impreuna cu alta persoana de nationalitate spaniola au infiintat un srl in care respectiva persoana are 55% din actiuni si sotul meu 45% iar eu sunt trecuta in actul constitutiv ca si administrator neasociat;la banca toti trei aveam drept de semnatura.In actul constitutiv este specificat ca asociatii si administratorii au puteri depline si pot lucra separat avand obligatia de a se informa reciproc cu privire la activitatile intreprinse.Luna trecuta asociatul spaniol a venit la Bucuresti si a golit conturile firmei fara sa ne anunte si nici nu mai raspunde la telefon.
Va rog daca imi poate spune cineva ce as putea face sa rezolv aceasta situatie.
Multumesc
Buna ziua.Va rog daca poate sa imi spuna cineva ce trebuie sa fac in cazul in care am pierdut o mapa cu fotocopii legalizate acte firma(act constitutiv,certificat inmatriculare srl,etc),una dintre stampile si fotocopie carte identitate;pentru a anula aceste fotocopii.
Multumesc anticipat.