avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate vpreda2003

Activitate vpreda2003

S-o luam altfel:
Avem doi proprietari diferiti cu doua loturi alaturate distincte fiecare si cu capetele situate intre doua strazi principale. Vecinul din stanga, cu 7-8 ani in urma hotaraste sa-si imparta terenul in 8 loturi pentru a le valorifica mai usor. In acest sens, lasa si un drum de servitute pe partea dinspre vecinul din dreapta, drum constituit doar din lotul lui initial.
Acum, vecinul din dreapta se hotaraste si el sa isi parceleze terenul pentru valorificare.
S-o luam pas cu pas:
1. Pana in acest moment, proprietarul terenului din dreapta are vreun drept asupra drumului de servitute creat pentru loturile din stanga, el neparticipand initial cu nicio suprafata din terenul sau la momentu constituirii drumului de servitute?
2. Sa zicem ca loturile de pe terenul din dreapta se vand doar catre alte persoane absolut necunoscute. Vreunul din noii proprietari ai loturilor din dreapta pot sa aiba vreun drept asupra drumului de servitute creat pentru loturile din stanga?
3. Dar daca unul dintre proprietarii de loturi din stanga cumpara un lot din terenul din dreapta?
4. In ce conditii, proprietarii din stanga isi pot imprejmui cu gard drumul de servitute? Trebuie acordul tuturor proprietarilor sau 50+1?
PS: Ideal ar fi ca inainte de vanzare, respectiv impartire pe loturi a terenului din dreapta, proprietarul sa asigure un nou drum de servitute paralel cu cel existent deja. In acest fel s-ar face un singur drum comun cu o latime corespunzatoare si pe care sa poata intra usor si o masina de interventie si pe care sa poti sa faci si niste trotuare pietonale decente. Vorbim aici de constructie de blocuri de locuinte cu cel putin 8 niveluri si minim 50 de apartamente si nu de o simpla casa sau vila. Vorbim de trafic auto intens, strazile principale din capete fiind strazi cu sens unic.
Va multumesc inca o data pentru raspuns, dar ce legatura are noul lui terenul din dreapta cu drumul nostru de servitute? E problema lui daca are sau nu acces. Cand l-a cumparat nu trebuia sa se intereseze? Nu ar trebui sa i se asigure un nou drum de servitute paralel cu cel creat pentru loturile din stanga? Totusi, in cazul acesta are acces la drumul principal.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Si proprietarul lotului din dreapta are alta posibilitate sa ajunga pe proprietatea lui, in afara de drumul de servitute creat pentru loturile din stanga?

Multumesc pentru raspuns, dar probabil ca nu m-am facut inteles.
Drumul de servitute a fost creat strict pentru loturile din stanga. Proprietarul lotului din dreapta are vreun amestec? Au fost doua loturi de teren total diferite, cu prprietari diferiti.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Sigur ca da!
Orcare dintre proprietari trebuie sa aiba acces la proprietatea sa pe un drum de servitute, daca nu se poate direct din drumul principal.

Buna ziua,
Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea stanga de la un capat la altul, adica pe lungime. Fiecare propietar si-a construit sau inca construieste blocuri de locuinte. Intre timp unul dintre proprietari, detinator de drept de servitute pe acest drum, conform lotului detinut pe partea stanga, cumpara si un lot de teren aflat de partea cealalta a drumului, cu intentia de a construi si aici un bloc de locuinte, ai caror noi proprietari vor urma sa foloseasca acelasi drum de servitute prevazut doar pentru proprietarii de pe partea stanga. Este corecta aceastas abordare? Actaulul proprietar are drept de servitute pe acest drum, dar conform lotului vechi de teren, pe care deja construieste un bloc de locuinte, Pentru noul lot de teren, cumparat de partea cealalta a drumului, nu ar trebui sa asigure viitorilor proprietari un alt drum de servitute? Nu trebuie acordul tuturor proprietarilor de pe partea stanga? Cele doua loturi mari initiale nu au avut si nu au nimic in comun unul cu celalat. Drumul de servitute a fost creat doar din suprafata lotului mare initial din partea stanga, adica proprietarul/mostenitorii lotului mare din dreapta nu au contribuit cu nimic.
Va multumesc.
Buna ziua,
Am si eu doua intrebari:
1. Din cate am citit in articolele dvs. din casa se pot plati cash dividende in valoare maxima de 10000 de lei pe zi de persoana si fara fragmentare pentru sume mai mari. In cazul in care am de retras din firma dividende in valoare de 40000 de lei, pot retrage cate 10000 de lei pe zi in zile diferite din casa?
2. Spre finalul anului 2015 am tot facut retrageri de numerar din contul firmei prin bancomate, pentru cheltuieli personale, sperand ca imediat dupa depunerea bilantului sa imi pot face decontul integral pentru incasarea dividendelor din casa. Asta doar pe hartie, acesti bani neregasindu-se fizic in casa, eu find unicul actionar al societatii. Care ar fi suma maxima pentru care, in cazul unui control, nu as plati amenda, ci mi s-ar impune doar plata impozitului pentru suma care nu se regaseste cash in casa? Sau ce alta varianta as avea ca sa ajung cu casa pe zero?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

As dori sa stiu daca, in urma participarii cu societatea mea la o licitatie organizata pe SEAP privind cererea de oferta, in urma acceptarii propunerii noastre tehnice si a restului de documentatie depuse, insa fiind eliminati in urma evaluarii financiare datorita acceptatii si a altor participanti care, teoretic nu s-ar fi incadrat ca si propunere tehnica, insa fiind lasati intentionat sa treaca mai departe de evaluarea tehnica, noi, ca si participanti putem cere oficial analiza propunerii tehnice si a documentatiei depuse de catre castigator, pentru initierea unei eventuale contestatii!
Este un caz real, in care alte doua societi nu au in propunerea tehnica un part number exact al produsului ofertat sau lasa loc de interpretare, putand oferi si variante mai ieftine, insa, neoficial stiu ca vor fi lasati sa treaca de etapa de evaluare tehnica, sperandu-se la descalificarea mea pe criterii de pret.

Va multumesc anticipat!
Discuție Sediu social
Buna ziua,

Se poate ca in Bucuresti, intr-un apartament cu o singura intrare, dar cu doua camere decomandate, total separate, fiecare cu usa ei, sa existe doua societati comerciale? Ma refer aici doar ca si adrese de sediu social, niciuna dintre firme nu desfasoara activitati la sediul social. Mentionez ca la aceasta adresa au existat doua firme inregistrate, cea mai veche dintre ele fiind radiata prin 2010, iar cea care inca exista fiind infiintata prin 1997. As vrea ca in locul celei radiate sa aduc o alta firma infiintata deja, care are sediul in Giurgiu.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am nevoie de certificare ISO 9001. Sunt atatea firme care emit astfel de certificate. Care ar fi principalul criteriu in alegerea unei anumite firme? Am inteles ca si firmele emitente sunt acreditate de catre cineva si nu as vrea sa ma trezesc ca platesc cateva sute de euro pentru un carton printat color.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Demersuri Teren
In primul rand va multumesc pentru raspuns. Am consultat deja trei notari. Toti trei au spus ca nu se poate face decat prin act de vanzare-cumparare. Pare un pic suspicios din moment ce ar fi vorba de 4 acte de vanzare-cumparare in plus fata de cel privind cesiunea partilor sociale. Ce ar trebui sa cer notarului? Cum se numeste acel act privitor la retragerea unui asociat?
Discuție Demersuri Teren
Buna ziua!
Am o firma impreuna cu fratele meu. Pe aceasta firma sau cumparat 4 loturi de teren si s-a incheiat un contract de consultanta. Acum, amandoi dorim ca: fratele meu sa iasa din firma cu terenul iar eu sa raman cu firma si contractul de consultanta. Firma nu are activitate sau profit. Dorim o alta solutie decat cea de vanzare-cumparare, ceea ce ar presupune incarcarea firmei cu un venit din vanzarea terenurilor. Mai mult, la momentul actual ar insemna sa facem la notariat minim 5 acte dintre care 4 pentru vanzarea terenurilor. Se poate ca in schimbul cedarii partilor sociale ale fratelui meu, firma sa-i cedeze terenul? Deocamdata terenurile nu au intrat in evidentele contabile pentru ca speram sa facem si alipirea lor. Contractele de vanzare-cumparare s-au facut la notariat si sunt intre persoane fizice si firma, dar terenurile au fost cumparate cu bani din venituri proprii, firma neavand niciun profit.
Va multumesc!