Buna seara,
Am doua proprietati cu acte doveditoare la care platesc impozit pe imobile si pe terenurile aferente. Locuiesc la un singur imobil putand dovedi acest lucru, inclusiv cu martori, pe la celalalt trecand de doua ori pe an pentru a vedea ce s-a mai "darapanat" pe acolo ( acesta aflandu-se in alta localitate). Am fost la primarie sa platesc impozitul pe teren si pe imobil pentru proprietatea nelocuibila si m-am trezit cu restante, desi stiam ca sunt la zi cu toate. Am solicitat o informare de plata din care reiese ca nu mi-am platit taxa de salubritate de trei ani ( 40 de ron/an ) !!!!! Am solicitat mai multe informatii la ghiseu; "taxa a fost infiintata prin hotarare de consiliu local si s-a aplicat retro pe doi ani..........pe bune ? Pentru ca nu locuiesc acolo si nu produc gunoi am solicitat sa complectez cerere in acest sens, sa nu platesc in doua locuri salubritatea, dar mi s-a raspuns ca nu se aproba. Intrebarea mea este daca se poate face vreun demers in acest sens si cui trebuie sa ma adresez in acest caz. Sunt cu toate taxele la zi, imi platesc impozitele pentru toate bunurile pe care la detin, dar mi se pare aberant sa dau niste bani ca asa vrea primaria. Daca s-a mai intalnit cineva cu asemnea problema, sau daca cineva cunoaste vreo rezolvare in cazul meu, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc anticipat.
Buna,
Am vandut acum cativa ani un teren valoros catre frati, situatia financiara obligandu-ma la acest gest, dar si rugamintile lor de a nu instraina bunurile din familie. Considerandu-i de buna credinta si la acel moment relatiile dintre noi fiind unele bune, am facut mai mult de atat; am lasat la aproape jumatate din pretul pietei, pretul platit de ei pe acel teren. Surpriza apare dupa cateva luni, cand in dreptul respectivului teren am citit stupefiat pancarta prin care se incerca instrainarea acelui teren. Am pus pe cineva sa sune iar pretul pe care l-am auzit, dublu fata de pretul pietei din momentul achizitionarii, ma determina sa-i consider niste imorali, iar pe mine un "destept". Totusi, intrebarea mea: nu ma intereseaza cu cat vand ei terenul, mai pot face ceva ( prin justitie ma refer ) sa recuperez diferenta de pret pe care am lasat-o de la mine pentru fratiorii mei?
Buna ziua,
In fiecare luna fac raportari de ambalaje catre mediu cantitatea totala de marfa vanduta pe piata, pe fiecare categorie in parte; carton, plastic,etc. As dori sa stiu in ce lege si care articol stipuleaza asa ceva, pentru ca nu am primit nici un raspuns de la cei care au venit in control de la garda. Ambalajele produselor pe care le platesc ca si deseu ajung la consumatorul final, care le arunca la gunoi si la randul lui plateste la o firma de salubrizare pentru ca i se ridica gunoiul. Este normal sa se plateasca pentru un deseu de doua ori ?
Buna seara,
Platesc de 20 de ani impozitul pe un imobil si pe un teren agricol ( 2 ha ), desi proprietari suntem trei persoane ( respectivele proprietati sumt dobandite prin mostenire ). De ceva timp sunt in litigiu cu ceilalti doi proprietari si am solicitat celor de la administratia financiara sa platesc 1/3 din suma, adica atat cat mi se cuvine, iar pentru restul sa le trimita instiintare celorlalti. Mi s-a raspuns ca instiintarea de plata, ca de altfel si somatia ca nu am platit darile catre stat, vine pe numele celui care locuieste la adresa respectiva, urmand ca ulterior sa-mi recuperez suma de la ceilalti proprietari. Cum asta nu s-a intamplat in cei 20 de ani, as dori sa stiu daca se poate face ceva LEGAL in acest sens, adica sa-si plateasca fiecare impozitul.
Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Buna,
Multumesc mult pentru sfat. Am inteles acum ce am de facut ! Toate cele bune !!!
Buna tuturor,
Pentru investitia pe care am facut-o, judecatorul a solicitat sa platim taxa judiciara de timbru, o suma destul de consistenta, bineinteles, functie de valoarea investitiei. Am depus o notificare impreuna cu cheltuielile aferente si am solicitat reducerea taxei judiciare de timbru sau plata esalonata. Am primit o comunicare in care mi s-a explicat ca ma incadrez, conform declaratiilor de venit pe care le-am depus la dosar si conform legii, la o reducere de 50% din totalul taxei, dar nu mi se acorda acest ajutor public judiciar, intrucat instanta a tras concluzia ca avand o asemenea suma de investit intr-un imobil, mai realizam si alte venituri decat cele declarate !!! Daca se anuleaza actul de vanzare-cumparare, cum imi mai pot recupera suma investita, in conditiile in care nu voi plati taxa??? Ce garantie am ca daca platesc aceasta taxa mi se va recunoaste de catre judecator investitia facuta, odata ce acesta se bazeaza pe presupuneri personale nefondate si neargumentate, atunci cand mi-a respins cererea de ajutor ???
Buna,
Am cumparat o proprietate de la o ruda care detinea o procura de la ceilalti frati si ei proprietari ai casei, prin care respectivul putea vinde oricui si la orice pret imobilul. Am platit pretul convenit de comun acord pentru respectivul imobil si taxele aferente pretului, incheid un contract de vanzare - cumparare in baza acelei procuri. Dupa aproximativ un an, timp in care am investit in imobilul respectiv o suma consistenta acesta suferind o transformare radicala, ne-am trezit chemati in judecata de catre fratii cumparatorului, atat noi cat si vanzatorul. Acestia solicita anularea actului motivand ca au uitat de acea procura, ca pretul de vanzare este prea mic si ca sub acest pret se ascunde de fapt o donatie. Mentionez faptul ca datorita unor litigii intre vanzator si fratii acestuia, nu li s-a platit suma care li se cuvenea conform procurii. As vrea sa stiu daca se poate anula actul pe care-l detin
in baza motivelor invocate de acestia. Cum pot demonstra acestia ca nu am platit suma respectiva si pe ce baza pot stabili ei suma de vanzare ? Cum mai pot eu demonstra ca respectivul imobil era intr-o stare avansata de degradare si ca, daca stau sa ma gandesc am dat cam mult pretul pietei la cum arata ?
Astept sfaturile si opiniile dumneavoastra