avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate waspwasp14

Activitate waspwasp14

Răspuns la discuția recuperare permis
Buna seara, ma poate ajuta cineva cu in raspuns, la sentinta de mai sus, care s-a definitivat la 9 ianuarie 2015, permisul SE anuleaza? Dupa cat timp si care sunt pasii pentru recuperarea/redobandirea permisului. Am remarcat o serie de variante si nu stiu CEsa mai iau de bun. Daca condamnarea este de 1 an si s-a dispus amanarea pedepsei, inseamna CA nu esti condamnat?!!! Cand ma reabilitez?
Multumesc anticipate pentru raspunsuri!
O seara linistita
Constantin
buna seara,
rog raspuns daca permisul a fost suspendat si se poate recupera prin reexaminare auto sau nu a fost suspendat,pentru situatia urmatoare ?
¨in baza art. 396 aliniatul 1, 4 si 10 C. pr. pen., am fost condamnata la 1 an inchisoare, pt savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, prev. de art. 196 aliniatul 2 si 3 din C. pen. cu aplic art 5 alin. 1 din C. pen.
in baza art 83 alin 1 C pen., s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei inchisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit in conditiile art 84 C. pen., termen care curge de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari. "
Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Munca in folosul comunitatii
Pe site.ul curtii de apel apare ca apelurile sunt respinse ca nefondate. Si LA sfarsit "definitiva" . inteleg ca in acest Caz s.a terminat si pot lua legatura cu institutia unde mi s.a comunicat ca voi presta munca. Inca o intrebare, serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Ilfov, unde se afla ? Va multumesc si o seara linistita va doresc!
Buna seara, sunt inculpat intr.un dosar penal(accident de circulatie) si in urma condamnarii am de executat munca in folosul comunitatii. Ultima infatisare a fost la curtea de apel,nu stiu daca mai exista vreo cale de atac (mai exista?), Inca nu am primit nimic de LA tribunal. Va rog sa.mi spuneti daca pot executa munca in folosul comunitatii inainte de a se definitiva dosarul ? Multumesc anticipat!
va multumesc frumos sdi o seara linistita!
buna ziua,
lucrez ca gestionar la o firma de distributie, prietenul meu lucreaza ca sofer la unul din furnizorii firmei la care lucrez eu. Seful a aflat si a considerat ca nu este ok, astfel incat ca sa-si protejeze afacerea m-a trimis in concediu de odihna ca apoi sa intru in preaviz. Mentionez ca in contractul de munca nu exista nicio notificare in acest sens, nicio clauza de confidentialitate (nici nu era cazul, noi cunoscandu-ne inainte de a ma angaja) si nici nu a avut ce sa-mi reproseze legat de prestatia fata de job. Consider ca este o nedreptate, un abuz. Ce pot face pe cai legale in aceasta situatie?
Astept raspuns urgent.
VA multumesc!
multumesc pentru lamuriri. dar in privinta postei, ce pot face pt. a mentiona abuzul in privinta valabilitatii impuse?
buna ziua! am fost imputernicita prin procura sa-l reprezint pe nepotul meu la orice intitutie. Pentru a ridica alocatia copilului, posta mi-a cerut originalul, normal ca nu l--am dat, facand o copie legalizata. Dna. diriginta dand termen de valabilitate acesteia. Este posibil asa ceva, are dreptul de a da un termen valabil? Daca este o copie legalizata, deci este echivalentul originalului, care nu are specificat un termen/perioada anume. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie, unde ma pot adresa pentru a impiedica un abuz.
Va multumesc !
Va multumesc pentru raspuns, insa nu sunt de acord cu dvs., una la mana, pt. orice conducator auto este important sa aibe RCA. Doi la mana. nu inteleg de ce spuneti ca, culpa comuna este discutabila ? Asa cum conducatorii auto au reguli de circulatie, asa au si pietonii, sau acestora le este permis orice, asa, hai sa ne aruncam cu totii in fata masinilor, ca sa scoatem niste bani, ne jucam cu viata noastra !!! Este imoral, cu totii, fie conducatori auto, fie pietoni avem cel putin moral obligatia de a ne asigura, in orice situatie. De ce culpa ar fi exclusiv a conducatorului auto ? nu cumva pietonul trebuia sa mearga pe trotuar (trotuarul exista, si chiar daca n-ar fi existat, tot era pe sensul gresit de mers) si sa traverseze pe la trecerea de pietoni (pe langa care a trecut) ?
Nu inteleg partea cu "pensie pe viata", pentru ce, pe ce baza ? Ca pietonul nu are grija de propria viata ? nu cumva trebuia sa cobor sa o iau de mana sa o duc pe trotuar, ca apoi sa ma urc la volan si sa derapez ?!!! Moral, logic nu este corect.
Va multumesc!
Intr-una din diminetile in care mergeam catre serviciu la volanul masinii, fiind polei pe carosabil, intr-o intersectie am derapat, facand un S pe sosea. In diagonala cu mine, pe marginea soselei (pe sosea, nu pe bordura, nu pe trecerea de pietoni) se afla o femeie (atentie, fiind intersectie, nu era la capatul strazii doamna respectiva, era la 6-7 metri pana-n capatul strazii) care si ea se indrepta spre serviciu. Aceasta a observat ca am derapat si ma indrept catre ea, si a luat-o la fuga inspre trotuar. Mentionez ca trotuarul nu este imediat in dreapta soselei, intai este bordura, apoi este un spatiu verde si apoi este trotuarul, deci intre trotuar si sosea este un spatiu verde (sper ca m-am facut inteleasa).
Ea alergand inspre trotuar, fiind pe spatiul verde s-a impiedicat de trandafirii de acolo si a cazut. In acest timp eu ma indreptam inspre acest spatiu verde. Mai mentionez ca pe spatiul verde langa bordura se afla si o teava, pe care am luat-o cu masina pe partea stanga pe linia farului. Eu am ajuns-o din urma, ea fiind jos, eu m-am oprit cu masina (cu bara din fata, spoiler) deasupra ei. A fost operata : i s-a cusut splina (nu a fost scoasa), 4 coaste s-au faramat, una din coaste perforandu-i un plaman, astfel un lob a fost scos (plamanul creste la loc) si coastele i-au fost puse la loc. Dupa alte 3 saptamani a fost operata la plaman deoarece facea apa si nu se drena. Acum stiu ca este bine, inca nu stiu daca a fost externata. Mai mentionez ca am tinut legatura cu sotul doamnei, acesta cerandu-mi sa nu mai merg la spital, fiind de accord sa tinem legatura telefonic, ceea ce s-a si intamplat, insa in urma cu o saptamana am intreupt legatura deoarece sotul incearca sa arunce vina doar asupra mea.
Mentionez ca masina era utilata cu cauciuri de iarna, pe PV al politiei s-a specificat ca nu am adaptat viteza la conditiile carosabilului.
In situatia data, ce incadrare are accidentul ?
Nu este culpa comuna, atata timp cat doamna nu se afla pe trotuar si nici pe trecerea de pietoni (trecerea fiind la m de locul accidentului) ?
Care sun pasii de urmat in acest caz, ce drepturi am spre a cere politiei rezultat expertiza, probe sange (la etilotext a fost zero), daca s-a facut plangere ? La spital am dreptul sa cer care este situatia doamnei, daca s-a externat, etc.