avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate gabriellafk

Activitate gabriellafk

Imi puteti spune cum trebuie procedat, in ce bază legală? Va mulțumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Nu opereaza transferul in aceasta situatie , in schimb se poate transforma postul din contractual in functionar public.

Se poate face transferul personalului contractual pe un post similar de functionar public, in cadrul aceleiași instituții publice, cu acordul primarului?
Eu sunt angajata ca asistent social debutant, functie contractuală pe o perioada de 6 luni in cadrul unei primarii, iar acum s-a scos la concurs, un post de consilier debutant in cadrul Compartimentului de Asistenta Sociala.
Se pot modifica raporturile de serviciu/ sau să nu mai particip la concurs, daca domnul primar este de acord să rămân eu pe acea functie publică?
Buna! Momentan lucrez in cadrul unei primarii in functia de consilier- asistent social debutant si am absolvit Facultatea de Asistenta Sociala. Printre timp am facut un masterat de 2 ani in Consiliere si Administrare in Resurse Umane, dar nu am mai dat disertația. Acum vreau sa dau disertația ca să finalzez si masteratul. Daca termin studiile de masterat, exista posibilitatea de avansare in grad, etc.. ?
Bună ziua! Urmează să deschid un SRL neplatitor de TVA și să aduc din China niște mașini-unelte. Potențialii clienți vor fi persoane juridice dar și persoane fizice. Mașinile respective costa undeva între 700-2000 de euro, le voi preda personal, dar voi trimite și prin curierat. Există vreo posibilitate astfel încât sa nu fiu obligat sa achizitionez casă de marcat, sa pot sa eliberez doar factură și chitanță, având în vedere faptul că e posibil într-o luna sa vând cinci mașini sau chiar una?
Bună! Am o nelămurire.. De săptămâna viitoare voi fi somera și îmi doresc sa înființez un SRL pentru a putea depune un proiect pentru fonduri nerambursabile la care voi fi unicul asociat și administrator. Întrebarea mea este dacă pot beneficia de șomaj pana în momentul în care voi obține acele fonduri (existând și varianta sa nu le obțin), SRL-ul va avea activitate doar din momentul obținerii fondurilor, dar eu vreau sa fiu sigura ca nu pierd indemnizația pana atunci.
Valdeval iti multumesc pentru raspunsurile date. Tata s-a interesat si nu se poate pensiona nici anticipat, inca nu are impliniti 60 ani si la vechiul loc de munca nu-l mai pot primi deoarece ei au incetat CIM legal. Astfel "a ramas pe drumuri" cum se zice fiindca niste functionari publici au dormit in papuci cand i-au calculat vechimea, in loc sa-si faca treaba :(
Buna, tata are o varsta mai mica dar s-a diminuat datorita faptului ca a lucrat in grupe de munca. Cred ca nu m-am exprimat prea bine, problema nu e faptul ca pensia/suma este mica sau nu, problema e ca Casa Jud de Pensii a calculat ca indeplineste anii pentru a se pensiona, i-au trimis decizia de pensionare, dar de fapt nu indeplineste anii, trebuie sa mai lucreze inca 2 ani ca sa se poata pensiona. Contractul de munca a incetat de drept din momentul in care a prezentat decizia de pensionare la locul de munca, de unde sa stie tata ca functionarii publici de la Casa de pensii dorm, totusi i-a venit o decizie semnata si stampilata cf. legii.
Buna, In urma cu cateva luni tatal meu si-a depus dosarul de pensionare pentru limita de varsta, el lucrand multi ani cu grupe si dupa doua luni a primit decizia prin care se admite cererea de pensionare cu nr. de inregistrare, stampilata etc.. Cum era si normal a dus decizia la biroul HR al locului de munca si i s-a spus sa nu mai vina de a doua zi la serviciu. Astazi a fost la Casa Judeteana de Pensii sa vada de ce nu i-au virat banii, drepturile fiind stabilite incepand cu data de 12.06.2017 si a avut surpriza ca functionarul public sa-i spuna ca de fapt ei au calculat gresit si abia peste 2 ani se poate pensiona si ca-i va veni acasa din nou o decizie. Intrebarea mea este cine si cum poate fi tras la raspundere in acest caz? Tata a stat acasa 3 luni fara nici un venit, plus ca nu se stie daca se mai poate intoarce la vechiul loc de munca. Va multumesc!
Dar nu am scris ca nu am studii superioare, pur si simplu nu am completat chenarul... Nu inteleg de ce nu pot depune chiar si cu studii superioare din moment ce am absolvit ceea ce cer ei, si anume BAC-ul.
Buna! In urma scoaterii la concurs a unui post de referent superior la DGASPC, la care se cereau studii medii finalizate cu diploma de bacalaureat, am completat pe cererea de inscriere ca am absolvit liceul si am depus copia diplomei de BAC, dar nu am completat si faptul ca am absolvit si studii superioare de scurta durata deoarece nu ma mai incadram sa-mi depun dosarul. In cazul in care voi lua concursul si se va afla ca am studii superioare absolvite din anul 2009 pot avea probleme? #-o