avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate birle

Activitate birle

Da, am primit mai multi bani in urma calcularii eronata a dobanzii .
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua.Am si eu o intrebare,daca ma poate ajuta cineva.
Am solicitat restituirea taxei auto de la finante.Mi s-a restituit taxa de poluare +dobanda aferenta ,care s-a calculat de la data achitarii taxei(data de pe chitanta) pana la restiturea efectiva a sumei.Am primit banii conform deciziei de restituire.
Dupa 3 luni m-au sunat de la finante ca s-a calculat eronat taxa si trebuie sa platesc diferenta de dobanda de 3518 ron.Am primit decizia cu posibilitate de contestatie de 30 zile.
Intrebarea mea ar fii ca: exista vreo lege prin care pot sa cer esalonarea sumei de 3518 ron in cel putin 3 rate?
Multumesc!
Răspuns la discuția intrerupere vechime in munca
Multumesc!
Buna seara.Am fost angajat la o firma 12 luni,dupa 3 zile de la desfacerea contractului (individual) de munca ma-m angajat la alta firma unde lucrez de 3 luni.Intrebarea mea este daca pot sa ma trimita firma in somaj?,acele 3 zile se considera intrerupere in vechime?
Multumesc!
Buna ziua.Am cumparat o masina in februarie.Ieri am parcat in fata magazinului meu,am oprit masina si am cautat ceva in masina.Dupa 10-15 secunde,a aparut o masina a politiei rutiere langa mine.Vazand ca sunt cu masina inmatriculata in alt judet mi-a cerut actele.Nu aveam actele la mine in afara de certificatul de inmatriculare pe care l-am prezentat.Politistul mi-a adus la cunostinta ca imi da o amenda pentru netranscriere cu retinerea talonului si unul pentru ca am uitat actele acasa.Mi-a completat pv. pe care nu am semnat.Mentionez ca pe talon era trecut data instrainarii.
Intrebarile mele sunt urmatorele:
-daca politistul m-a controlat legal fiind ca nu eram oprit in circulatie de catre ei fiind in parcare cu motorul oprit?
-daca nu am prezentat contact de vanzare-cumparare ii permite legea sa retina talonul?
-instrainare este = vanzare?
-cum sa procedez sa depun plangere la politie?
Multumesc
Buna ziua.Vreau sa iau in chirie un spatiu ,ca persoana fizica de la o persoana fizica .Intrebarea mea este ca ,contractul de inchiriere incheiata intre noi este legal(adica pot sa apelez la instanta in cazul in care locatorul nu indeplineste cele inscrise in contract) sau trebuie legalizat la un notar public?
Multumesc
Buna.Am cumparat un magazin dintr-un complex comercial. Complexul este format din corp A si corp B. Corpul A este format din 2 magazine unul l-am cumparat, celalat a ramas la proprietar.Corpul B a fost vandut in intregime la altcineva.Acest complex se afla pe 3000 mp teren(proprietar statul roman).Proprietarul are drep de folosinta asupra terenului de 3000 mp conf CF.L-am rugat sa ne trasmite dreptul de folosinta asupra terenului aferent, la transcriere.El mi-a zis ca dreptul de folosinta a terenului nu se poate transmite.Va rog sa-mi ziceti ce trebuie sa fac ca sa am drept de folosinta la teren ,si daca este necesar sa fac apartamentare?