avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate mirela01

Activitate mirela01

Răspuns la discuția recuperare creanta
Este vorba despre acea sc. nonbancara credit cu buletinul,iar ei spun ca,contractul e cu titlu executoriu
Buna ziua
Am o intrebare:o anumita firma de recuperare -nu stiu nici eu cum se numeste ,pentru ca duduia de la telefon s-a prezentat foarte rapid-mi-a cumparat creanta de la o sc. nonbancara ,fara ca eu sa fiu instiintata.Au acest drept?Nu trebuia sa fiu si eu instiintata?Daca nu platesc ,ma ameninta ca vin cu executorul bancar ,fara hotarare judecatoreasca sa ma execute.E legal?Asa poate oricine sa vina peste mine in casa si sa se dea executor si sa-mi ia din lucruri.Eu am platit produsele luate de la ei,dar mai vorbani si eu nu le mai dau fara decizia instantei,iaca asa... .Ce ma sfatuiti?Poate fi asta o intimidare?
Este un grafic in care sunt trecute:taxe si comisioane 30 ron pentru intarziere,5%comision depasire limita credit,dobanzi pentru retrageri numerar si pentru cumparaturi cu palta la comercianti,dar eu nu am facut operatiuni cu cardul -retrageri de numarari si cumparaturi 0(zero),asta apare in actele lor.Ei s-au incurcat in limita de credit pentru ca eu neavand cod pin nu am activat limita.Si de aici a inceput nebunia,motiv pentru care ei mi-au sters depasirea limitei.Ce pot face, pentru ca eu am platit in aceste 5000 ron ;val. produselor,penalitatile de 30 ron apoi 45 ron-eu am semnat cu 30 apoi ei au marit la 45-(penal.de1500 ron)si raman nejustificati900 ron pe care eu le-am dat in vant
Buna ziua
Am primit actele de la sc.nebancara si m-au scutit de comisionul de 5 %cumulat in 5 ani.Mai am de plata o diferenta de 2200 de ron care nu-mi sunt detaliati asa cum mi-au fost detaliate taxele si comisioanele.Acesti 2200 ron sunt dobanzile dar eu am platit luna de luna rata iar in acazul in care nu plateam minimul de plata eram penalizata ,dar rata pe in luna respectiva tot o plateam.Daca mi-au sters penalizarea de 5%, nu era normal sa -mi stearga si dobanzile la penalizari?l
Discuție sechestru
Buna ziua
Banca poate pune sechestru si pe bunurile -mostenire-sotiei sau numai a sotului care este titular de contract imprumut?
Răspuns la discuția nu am primit raspuns oficial opc
Am fost la opc ,iar ei mi-au spus ca de fapt aceasta ar fi solutionarea:faptul ca firma incearca sa ajunga la o intelegere cu mine.Mentionez ca reclamatia trebuia solutionata la Bucuresti eu fiind din provincie.In cazul asta ar trebui sa primesc o rezolvare-scrisoare- de la opc Bucuresti? Cei de la Botosani nu stiu nimic.
Buna ziua
Am facut o plangere la opc si nu am primit nici un raspuns oficial de la ei.Firma reclamata a luat legatura cu mine pentru o solutionare amiabila ,dar eu nu sunt multumita ,astept raspuns de la opc.Oare o sa-l mai primesc?
Buna ziua
In situatia ta sunt si eu ,numai ca eu am luat produse in val.de 1700 ron si am platit 5000 si mai vor inca pe atat.Am facut pangere si eu la opc iar cei de la firma mi-au injumatatit soldul.Vezi ca sunt niste banditi,mi-au sters penalizarea de 5%care cumulata era undeva la 2700 ron ,dar dobanda?Totul e de la limita de credit pe care chiar daca nu o folosesti, o activeaza ei.Iti retrag ei acei 30-45 ron si tu trebuie sa intregesti suma limita de credit.Si cum?....Pai plateste 45ron +dobanda de la limita credit.Eu nu am recunoscut aceasta limita pentru ca nu am avut cod pin la card si nu am avut cum sa o verific daca a existat vreodata pe card.Normal daca ai intarziat cu minimul de plata ,dar ai platit pana la ultima data scadenta din luna-ei au 2 date scadente,una cu minim de plata si alta cand trebuie sa dai restul din rata-se percepe o penelizare de 30-45ron.de unde dobanda?Numai ca asa fac:se baga in limita de credit si tu trebuie sa platesti si dobanda.Mi-au trimis actele cu detalierea taxelor si comisioanelor ,dar fara dobanzi.Pai nici nu au cum.Spune-mi te rog cat te-a costat onorariul la avocat,pentru ca ,cu cei de la opc m-am lamurit.....Nu au facut nimic decat sa ajung cu firma la o intelegere amiabila.S-o creada ei ,nu le mai dau un ban!Daca mai ai vreo idee sa-mi spui te rog si mie.O zi buna
Buna ziua
Am un autoturism care l-amcumparat cu act de mana.Nu am facut acte pe numele meu si vreau sa stiu daca pot concesiona un loc de parcare la adresa din buletin.Am actul de mana precum si niste amenzi pe numele meu cu nr. masinii pe care o am
Nu fac eu petitia.Un vecin care a uitat ca a copilarit in terenul de joaca,vrea sa il transforme in loc de parcare ,si pentru asta umbla pe la vecinii cu auto pentru semnaturi.Eu am copil si nu vreau acest lucru.Are vreo sansa?