avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate popaionut2002

Activitate popaionut2002

Buna ziua,

Tatăl meu a decedat în spital, de coronavirus, la secția UPU a spitalului județean Buzau, unde a stat tot timpul internat, fizic. Se pare ca scriptic figura intr-o sectie dintr-un alt spital anexa a spitalului județean (spitalul de boli infecțioase Garlasi), prevazut cu secții pt pacienti covid. Nu știu de ce a fost asa, dar cert este ca, pentru a putea fi ridicat trupul de la IML, au trebuit niște hartii de la Garlasi, unde se pare ca figura internat, dar repet : el fizic nu a fost transferat acolo. Am aflat ulterior ca oricum la Garlasi se întra cu pile, din mai multe surse. A doua zi, după ce a decedat, s-a externat de la Garlasi o persoana care spunea ca salonul unde a stat era aproape gol. Am rămas cu o durere sufleteasca imensa și cu întrebări fără răspuns. As fi vrut sa știu ce investigații i s-au făcut, ce analize, ce tratament i s-a dat. Cat a stat la UPU nu a putut fi vizitat, nu am putut discuta cu nici un medic, informații despre starea lui primeam doar dacă sunam acolo și erau foarte vagi. De ex: e la noi, îl ținem sub supraveghere. Nu știu pe cine sa întreb. De la Garlasi, telefonic mi se spune ca nu se dau aceste informații. La UPU nu am cu cine sa vorbesc. Cui ma pot adresa sa aflu aceste informații?

Mulțumesc.
Buna ziua,

In 2011 am achizitionat un teren de 700 mp. In favoarea acestui teren aveam drept de servitute asupra a 2 terenuri (unul rest de 100 mp din proprietatea initiala de 800 mp, celalalt drumul de acces initial). In 2012 proprietarul acestor 2 loturi de teren asupra carora aveam drept de servitute a facut 2 acte la notar. Unul de alipire intr-un singur lot de teren a tuturor terenurilor asupra carora era trecut drept de servitute. Acest act a fost intabulat si a reiesit un singur numar cadastral. Celalalt act (facut la acelasi notar ulterior primului act) a fost de renuntare la dreptul de proprietate asupra acelui lot mare (nu se spefica in favoarea cui- probabil a primariei locale) Acest ultim act notarial nu a fost dus la ANCPI pentru inregistrare nici de catre notar, nici de vechiul proprietar.
Am aflat aceste lucruri incercand sa vand terenul de 700 mp anul acesta. Practic notarul a spus ca nu pot vinde pana cand actul acesta de renuntare la proprietate nu este intabulat. (adica, din ce am inteles, sa se radieze din extrasul de carte funciara mentiunile cu privire la vechile 2 loturi cu drept de trecere)
Ce pot sa fac in situatia asta? Am gasit cumparator, dar nu pot face actele cu el, si il voi pierde de cumparator deoarece va pleca din tara, nu are timp sa stea pana gasesc o solutie.
Va rog sa ma ajutati cu orice informatie puteti.
Multumesc,
Am deja contract de munca norma intreaga, pe perioada nedeterminata, in domeniu privat. Pot avea, conform legislatiei in vigoare, un al doilea contract de munca, norma intreaga, pe perioada determinata, la stat?

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj daca imi dau demisia de la locul de munca.

Multumesc
Buna ziua,

Doresc sa va aduc la cunostinta ceea ce eu consider ca reprezinta acte de vandalism si rele intentii. In zona blocului unde locuiesc,chiar in dreptul ferestrei mele, isi parcheaza, autoutilitara un cetatean, de la alt bloc, care "scapa" din "greseala", in repetate rânduri piciorul pe pedala de acceleratie si a infundat de mai multe ori poarta care s-a pus acolo tocmai pentru a opri intrarea in gradina a autovehiculelor. I-am atras atentia acestui cetatean, atat eu cat si alti vecini din bloc, dar fara rezultat, deoarece este o persoana recalcitranta, un om cu, care nu te poti intelege. Pe langa autoutilitara mentionata (pentru care am facut plangere la primarie deoarece nu are dreptul sa stationeze pe domeniul public, da fara rezultat deoarece locuieste in zona) cetateanul respectiv mai detine 2 masini, care le parcheaza langa peretele blocului meu, cu pretentia ca sa nu i se ocupe locurile de parcare atunci când este plecat. S-a intamplat de mai multe ori sa am discutii contradictorii cu cetateanul acesta pe seama faptului ca i-as fi ocupat locul "lui" de parcare. La un moment dat chiar a manifestat intentii de agresiune fizica. Se intampla deseori ca, daca pleaca cu una din masini, sa ocupe cu una din celelalte doua locuri de parcare pentru a se asigura ca nu sunt ocupate. Ultima data dupa ce am ocupat locul de parcare care considera ca este al lui, a intrat intentionat, din razbunare in poarta de langa bloc, pe care aproape ca a daramat-o, avariind-o grav. Aceasta poarta am pus-o eu, in continuarea gardului viu care imprejmuieste gradina blocului. Primaria nu concesioneaza locuri de parcare. Cum as putea actiona eu impotriva acestui individ?
Multumesc.
Am cautat pe portalul respectiv si nu am gasit la pagina "cautare citatii" nici un rezultat. Am folosit numele intreg, partial (doar un prenume), cratima/fara cratima, numele scris cu litere mari, litere mici... niciun rezultat. In acelasi mod am cautat si dupa numele vecinului si tot niciun rezultat.... Am cautat atat la judecatorie, cat si la tribunal. Am identificat corect judecatoria/tribunalul de care apartin. Nu cred ca informatiile sunt actualizate. E posibil sa gasesc vreo informatie relevanta, daca solicit un extras de la Oficiul de Cadastru pentru informare?
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Am descoperit in cutia postala o citatie de prezentare la tribunal pentru lamurirea unei succesiuni. Citatia era pe adresa mea, dar adresata pe numele unui vecin din bloc care locuieste in alt apartament. Am pus citatia respectiva in cutia postala a acestuia. Pe vecinul respectiv nu l-am intalnit ca sa discut despre aceasta citatie.
As dori sa stiu in ce fel ma poata afecta aceasta citatie pe mine? (ma ingrijoreaza faptul ca e trecuta adresa mea- s-ar putea sa fie o problema legata de proprietate, preluare ilegala a proprietatii din partea altcuiva?)
Unde pot sa aflu daca apartamentul meu se afla in vreun litigiu, face obiectul unui proces sau orice alta problema de natura juridica?

Multumesc,
Buna ziua.

As dori sa stiu care ar fi problemele de natura legala cu, care m-as putea confrunta daca iau persoane in spatiu. (spre ex: daca persoanele respective ar avea amenzi de platit, ar veni pe adresa mea? Si cum ma afecteaza pe mine acest lucru?
Sau: m-ar afecta la plata intretinerii, daca mai multe perosane locuiesc in apartament, se considera ca am venituri suplimentare, desi nu cer chirie...)

Multumesc.
Buna ziua,

Am o problema cu unii din vecinii de la un alt bloc apropiat. In orasul Buzau, unde locuiesc, sunt probleme (asa cum sunt probabil si in multe alte localitati din Romania) legate de locurile de parcare (prea multe masini, prea putine locuri de parcare). Acesti vecini (din care 2 poseda cate 3 autovehicule fiecare), isi parcheaza masinile langa peretele blocului meu, si au pretentia ca, atunci cand pleaca, locul de parcare ramas gol sa nu fie ocupat de alta masina, deoarece considera ca locul le apartine lor. Mai mult, daca au mai multe masini, isi parcheaza alta masina si pe locul ramas gol, adica pe doua locuri. Din 9 locuri de parcare de langa peretele blocului meu, doar 1 e ocupat de masina unui vecin din bloc. Mi se pare normal ca sa imi parchez masina langa blocul meu pentru a o supraveghea mai bine, acces mai rapid etc.. Dar daca indraznesc sa procedez asa, imediat ma aflu in conflict cu acesti vecini, care se cearta cu mine, ma ameninta... (ca ei parcheaza acolo de zeci de ani -total fals-, ca ar fi bine sa imi caut in alta parte...) M-am adresat primarului orasului, explicand-ui situatia, iar acesta a raspuns ca identifica solutii pentru noi locuri de parcare (dar tot identifica de ani buni si nu gaseste nicio solutie). Nici nu doreste sa introduca o lege locala (sau alta forma legala) privind plata pentru locurile de parcare pentru cei care doresc sa posede propriul loc. Am strans chiar semnaturi de la vecinii din bloc, prin care toti isi dau acordul ca eu sa parchez intr-un anumit loc de langa geamul meu, chiar si asociatia si-a dat acordul, dar fara rezultat deoarece primaria nu recunoaste actul.
Eu stiu, cum sunt sigur ca si acesti vecini cunosc faptul ca, daca nu platesti pentru locul respectiv de parcare, atunci pe acel loc are dreptul sa parcheze oricine. Insa acest lucru nu ii impidica pe acesti vecini sa se certe cu mine, sa incerce sa ma intimideze cu amenintari, violenta verbala.
As dori sa stiu care ar fi o forma legala de a combate pe acesti vecini care au un simt exagerat si fals al proprietatii.
Unele din aceste masini sunt de transport marfa sau taxi - exista o lege care interzice parcarea masinilor de firma in locuri rezidentiale?

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns!
As mai avea o nelamurire: daca, din motive ce tin de buna crestere a copilului, acesta avand doar 4 luni si necesitand mai multa ingrijire din parte mamei, nu pot sa intru in CCC din perioada preavizului, pot sa intru in CCC din perioada somajului?

P.S. Referitor la pct 1. al raspunsului dvs de mai sus, mentionez ca la actualul loc de munca am o vechime de aprox 8 luni, anterior (fara intrerupere) am lucrat aprox 10 luni la alta companie, de unde am inceput dupa aprox 3 luni de somaj.