avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2037 soluții astăzi
Forum Activitate Aeiou

Activitate Aeiou

Bună ziua! Pot renunța unilateral la un contract de comodat (administratorul firmei refuza prezentarea la notar) făcut la notar între proprietar de masina și firma de transport persoane? Sau dacă nu, daca pot deține 2 contracte de comodat pe același auto cu 2 firme diferite de transport persoane?
Va mulțumesc pentru răspuns!
Buna ziua! Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, pe lângă condiția reînceperea activității cu minim 60 de zile înainte de a împlini copilul vârsta de 2 ani, vreau sa întreb dacă trebuie sa fiu angajata cu norma întreaga sau se poate și cu angajare de doar 2 ore?
Bună ziua,
Sunt în concediu de maternitate din domeniul hotelariei/turismului, iar în 8 mai as dori sa ma întorc la munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție. Am discutat cu angajatorul și mi-am exprimat dorința de reintrarea în activitate, însă mi s-a transmis ca în acest moment nu mai are nevoie de mine, în condițiile în care lucrează cu minim de personal, iar alți colegi sunt în șomaj tehnic. Ce pot face în condițiile acestea? Are obligativitate de reangajare? Ar trebui sa fac o cerere în scris pentru înregistrarea solicitării de revenire la munca? Menționez ca pe funcția mea nu a angajat pe nimeni în acești aproape 2 ani.
Buna seara,
Baietelul meu in varsta de 2 ani si 10 luni, in timpul programului de camin a suferit un accident la baie, care s-a soldat cu vatamare corporal.
As dori sa stiu care sunt procedurile de urmat si etapele premergatoare.
Doresc sa subliniez ca nici o persoana din personal nu a stiut ce s-a intaplat decat cand l-au intrebat pe copilul, care nu mai putea de durere.
Copilul nu a fost supravegheat, chipurile, ca doamna era in mijlocul altor copii care se stropeau la chiuvete, baietelul meu fiind la toaleta.
Intrebate de ce nu l-au sunat si pe sotul meu sa anunte incidentul, dupa ce eu primisem doar un apel telefonic la care nu am raspuns, au raspuns ca " Pai nu l-am mai sunat si pe el".
Copilul a trebuit sa fie vazut de un chirurg si cateva zile trebuie sa stea acasa.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Identificare hoti
Prin urmare, daca sunt chemata trebuie sa ma prezint.
Nu inteleg de ce as fi martor. Am citi cadrul legal referitor la calitatea de martor si nu mi se pare ca ma incadrez in acesta categorie. Eu doar am cazat turisti. Ei ma cheama pentru a identifica daca ei sunt cei pe care i-am cazat. Nu am fost martor la savarsirea infractiunii. Cand cazez nu ii intreb de cazier. E ilogic.
Răspuns la discuția Identificare hoti
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Idea este ca problema legata de cazarea celor cautati s-a intamplat acum vreo cateva luni si imi aduc aminte doar putine lucruri despre ei. In acest timp am fost sunata de un anume comisar pe telefonul mobil de 2 ori si chestionata, iar de fiecare dat mi se spune ca va reveni pt a stabili o intalnire, lucru care mi se pare foarte deranjant. Este normal acest lucru? Ma gandesc ca ar trebui sa primesc o hartie acasa, iar inca un lucru care nu il stiu este acela de rolul pe care il am eu in toata aceasta poveste. Care este calitatea mea in acest dosar? Eu eram la munca si imi faceam datoria. As vrea sa nu mai fiu deranjata la telefon din timpul meu liber, ar fi o problema daca i-as raspunde in acest fel Dl. comisar? Nu ar trebui sa fie o procedura, stiu eu, pt ca nu mi se pare ok sa ceara detalii la telefon.
Si inca o intrebare: sunt obligata sa ma prezint la Politie daca nu am primit ceva in scris sau mai bine zis care sunt situatiile cand sunt obligata sa ma prezint?
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
Buna ziua,
Lucrez ca receptioner la un hotel; in fiecare zi se trimite o copie a fiselor de cazare la politie si se pare ca unul dintre clienti era urmarit pentru escrocherie. Prin urmare, deoarece eu i-am cazat, am fost chemat la politie pt. ai identifica pe baza unor poze.
Intrebarea mea este: care este procedura urmatoare in cazul in care ii identific, adica e posibil sa fie nevoie sa dau vreo declaratie sau sa fiu citata la tribunal? Cum as putea proceda, legal, pt a fi cat mai putin implicata in acesta situatie deoarece nu vreau ca pt viitor sa fiu nevoita sa ma tem ca cineva imi va face rau mie sau familiei mele. Va multumesc.
Răspuns la discuția Amenda pentru apel la 112
Am depus plangerea contraventionala si am fost citata pentru data de 02.03.2012. M-am prezentat si mi s-a adus la cunostiinta ca s-a facut o intampinare si mi s-a dat un alt termen pentru a lua la cunostiinta intampinarea-06.04.2012. Puteti sa imi spuneti ce se va intampla la acesata data-este posibil sa nu se faca incheierea?
Răspuns la discuția Amenda pentru apel la 112
Am semnat PV, dar cu specificatia ca nu sunt de acord cu cele mentionate. Repet intrebarea: Voi avea nevoie de avocat daca fac contestatie?
Va multumesc!