avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate denes2012

Activitate denes2012

Buna seara.Am si eu o intrebare in legatru cu o factura de canalizare. In aprilie 2021 am primit o factura fiscala de la AQUSERV MAROS SRL ca am de platit o suma de 130,41 lei pe trei luni(Ianuarie,Februarie,Martie) pentru 2 persoane.Pina atuncea am platit la primarie intrun an pentru doua persoane 60 lei. In Ianuarie am gasit o hirtie aruncata peste poarta in care scria ca primaria de la data de 14 ianuarie 2021 a predat serviciul de apa si canalizare catre firma AQUASERV MAROS SRL care in curind va face contract cu consumatori.nu a venit nimeni nici sa faca contract nici sa ne informeze.Din intimplare in luna martie am aflat ca cine are apa din sursa proprie are nevoie de contor de apa ,ca dupa contor trebuie sa platim taxa de canalizare.Primul lucru15 martie 2021 era sa chem un specialist sa monteze un contor de apa.Pe factura pe care am primit in Aprilie 2021 scria ca cine are apa din sursa proprie si nu are contor de apa trebuie sa plateasca la canalizare 6,3 MC/persoane/luna .Intrebarea mea este daca aceasta cauza este corecta sa nu? Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Fara numar de inmatriculare
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Fara numar de inmatriculare
Am cerut o copie serox. De la posta nu am primit nici un proces verbal,nici la locul faptei nu am luat pentru ca mi sa parea prea mult mai ales ca stiam ca am si am pierdut in drum.
Buna ziua.As dorii sa pun si eu o intrebare. Saptamana trecuta am fost la primarie pentru ca trebuiau sa scot niste documente si mi-a zis doamna ca nu se poate pentru ca am o amenda de 2500 lei. :O Am rugat s-mi spune despre ce este vorba? Si am aflat ca este vorba despre o amenda neplatita din 03 05 2016 pentru ca nu aveam numarul la caruta. As dorii sa intreb:1) daca amenda asta este corecta sau nu? (pentru ca mi se pare cam mult) 2)prin ce art. trebuia sa-mi aplice amenda? Si daca mai existe vreo cale de iesire? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Amenda
Multumesc frumos!
Discuție Amenda
Buna ziua. Am o intrebare? Azi am condus o caruta pe DN13 fara nr de inmatriculare(mi sa rugat o doamna batrina sa o ajut sa ducem cartofi la camp ca sa planteze,caruta si calul era a dansei,sotul fiind bolnav eu conducem calu si caruta)am fost oprit si amendat de un echipaj de politie cu radar la 550 de lei,mi se pare cam mult.???(De la doamna respectiva nu am sufletu sa cer sa-mi plateasca amenda)
Va rog frumos daca exista macar o solutie sa-mi scrieti.
Va multumesc anticipant.

Buna. Am si eu o intrebare: Bunicul meua a avut x ha de padure in composesoratul comunei pe care a fost luat in timpul comunismului. Bunicu a decedat tot in timpul comunismului. Ia ramas in urma sotia si 4 copii. Dupa revolutie bunica a reluat toata partea asta fara procedure de mostenire si a beneficiat de bani acestia. In anul 2010 a dat toate partea cu contract de donare facuta la notariat la fiul lui si la o nepoata (fica ficei sale). Intrebarea mea este daca aceasta donare a fost legal? Nu trebuia inpartite intre toti cei 4 copii? Va multumesc pentru raspuns anticipat :)
Răspuns la discuția mostenire
bunica deja ia dat in scris pentru altcineva partea ei,acum daca eu nu pot sa plates partea lui poate sa daie casa la licitatie?
Discuție mostenire
Buna!Asi dorii si eu sa pun o intrebar:
Locuiesc in casa parinteasca cu mama,tatal meu a murit acum 6ani.Din aceasta casa 1/2 parta este pe numele tatalui meu si cealalta parte este pe numele lui bunica.Acum vine bunica sa platesc partea lui dar nu am bani de ajuns.(Ea de 13ani nu locueste in acea casa sau mutat la fiul lui)
Care sunt posibilitatile???(daca sa poate pe ambele parti)
VA MULTUMESC ANTICIPAT.......
Discuție impozit auto
Buna! am si eu o intrebare.
Am cuparat o remorca din germania nou nout din magazin in luna octombrie 2011 am adus acasa cu numar galben(adica numar de proba) si acum26.01.2012 cand am vrut sa inmatriculez am fost nevoit sa inregistrez la primarie iar acolo mi-a cerut sa platesc impozit de la data de cand am cumparat. Asta este legal???
Multumesc.