avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate laura06laura

Activitate laura06laura

Discuție pensie urmas
Ma poate ajuta cineva va rog. Noi am fost 4 frati care am fost orfani de ambii parinti si aveam pensie de urmas. In 2011 ne-am depus doi dintre noi cerere de renuntare pt ca nu ne mai incadram (terminasem facultatile). De atunci a trecut un an si ei inca nu au recalculat pensia. Ii tot sun si mi se tot spuna ca speta s-a trimis si la Bucuresti (dosarul fiind la pensii in Alba). sau ma tot paseaza de la o persoana la alta si mi se spune ba ca a fost calculata gresit si noi trebuie sa primim bani, ba ca noi trebuie sa restituim. Unde as putea sa ma adresez, sa le fac plangerere sau ceva de genul asta ca sa aflu exact ce e cu dosarul. Ei tot dau vina unul pe altul in institutie.
Discuție transport
Am urmatoarea situatie. Un client a cumparat marfa second hand din Germania. Fratele lui i-a adus marfa din Germania si nu are nici un document de transport. Pot sa fac receptie pe factura si sa introduc marfa in magazin daca nu are documente de transport. Cum putem justifica la un control de ce nu are documente de transport.
Va rog sa ma ajutati
Ma ajuta cineva va rog cu modalitatea in care se face sortarea lunara a hainelor second hand! Ce document trebuie sa intocmesc sau cum arata o astfel de situatie. Sunt considerate deseuri si am nevoie un contract cu o societate de colectare a deseurilor. Va rog sa ma ajute cineva
Răspuns la discuția contract de munca
Va multumesc!
Buna ziua! Ma ajuta cineva va rog. Mi-am deschis o firma platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor. Am angajat o persoana cu contrat de munca. Dar imi poate spune cineva daca eu sunt asociat unic si administrator am nevoie de contract de munca ca sa pot vinde in magazin si eu. Mi-am deschis un mic magazin de second hand
Răspuns la discuția vanzare haine second hand
Marfa este luata cred din containerele alea de pe strada si aduse de fratele patronului in Romania. Nu am cu cine sa fac contract. Societatea este o microintreprindere infiintata acuma in aprilie. As vrea un temei legal daca se poate. Mai exact mi s-a spus de persoana de la garda ca pot sa trec in proces verbal ca a vut loc o curatenie de primvara sau vara si asa mai departe, dc am cmr de transport si cert de dezinfectie si dezinsectie pot sa fac receptie. Dar sincer e prima data cand aud asa ceva
Ma poate ajuta cineva va rog. Am un client care are un magazin second hand si are posibilitatea de a aduce marfa din Germania, dar nu va avea factura. Mi-a spus cineva de la garda financiara ca poate sa faca un proces verbal pentru marfa asta, sa ataseze cmr-ul de transport si certificatul de dezinfectie si pe baza asta se poate inregistra in contabilitate. Bineinteles se va face receptie. Ati avut asa caz?