avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate barbulescuvioleta

Activitate barbulescuvioleta

Sunt medic de familie si asi dori sa stiu , un medic specialist medicina de familie la ce virsta este obligat sa se pensioneze? Cine hotaraste luarea acestei decizii? Casa de asigurari de sanatate? Colegiul medicilor? Directia de sanatate publica? Pun aceste intrebari pentru ca exiista destui medici de familie trecuti de virsta pensionarii si nu se gindesc la aceasta. In aceste conditii tinerii absolventi ai facultatilor de medicina isi cauta de lucru in alte tari. CU RESPECT.
In urma cu aprocsimativ 12 luni de zile a fost inhumat un decedat pentru care nu s-a emis un certificat medical constatator al decesului. Apartinatorii impreuna cu preotul din localitate si cu stirea primarului au recurs la inhumare. Acum s-au trezit ca nu au nici certificat de deces pe numele persoanei decedate. Oare este legal ce au facut?? Primarul si preotul nu sunt oare vinovati de incalcarea legii?? Cu respect.
Sunt medic de familie si in urma cu 10 luni am fost chemata sa consult un om in virsta de peste 70 de ani care nu era pacientul meu . Am mers la domiciliul pacientului , acesta era in coma , fusese
externat din spital la cererea apartinatorilor . A doa zi am aflat ca a decedat . Am fost intrebata de catre apartinatori daca pot sa eliberez certificatul medical constatator al decesului , am zis da , dupa 24 de ore de la deces , merg , vad cadavrul , constat decesul , si apoi pot sa eliberez certificatul medical constatator al decesului . Apartinatorii nu mi-au solicitat certificat medical constatator al decesului dupa 24 de ore de la deces . Persoana decedata ne fiind pacientul meu , am considerat ca au mers la medicul lor de familie si au solicitat acest document . Dupa aproximativ 3--4 zile am aflat ca mortul a fost inhumat . Acest lucru mi-a intarit convingerea ca au solicitat documentele necesare inhumarii unui alt medic . Dupa aproximativ 60 zile de la deces a venit la mine fiul decedatului si mi-a cerut certificat medical constatator al decesului cea ce am refuzat . A inceput sa-mi explice ca a rezolvat totul cu primarul ca stie si politia . De aici incepe cosmarul , am fost reclamata la colegiul medicilor , parchet , pe motiv ca refuz sa eliberez acel document . Dupa 10 luni de stres am fost chemata in judecata de catre primarul localitatii , acesta specificind ca eream obligata sa eliberez acest document din oficiu. Ce pot sa fac ?? . Cu ce sunt eu vinovata ?? . De ce au ingropat mortul fara documentele necesare ?? Cu ctima si respect .
Sunt medic de familie in mediu rural ,i-mi desfasor activitatea medicala intr-o cladire (Dispensarul medical) ce apartine comunei respective,cladirea avind o vechime de peste 35 de ani,fiind construita de cetatenii comunei.Mentionez ca forma de organizare a cabinetului este ,,Cabinet medical individual,, In prezent primarul din aceasta comuna ma obliga sa inchei contract de concesiune pe spatiul respectiv in care functioneaza cabinetul, obligindu-ma sa platesc chirie. Vreau sa stiu daca este legal ceea ce face primarul din aceasta comuna?. Deoarece si cladirea primariei este construita tot de comuna,iar primarul nu plateste chirie.Scoala din comuna este construita tot de oamenii din comuna si profesorii si invatatorii nu platesc chirie.Politistii din comuna nu platesc chirie si nici preotul.Oare primarul face abuz de putere?.Va multumesc.
Intr-un ziar local s-a scris un articol despre mine,ca a-si face parte dintr-un grup mafiot,sunt scrise acuzatii la adresa mea ,care daca ar fi adevarate,ar trebui sa suport sanctiunile legii. Va aduc la cunostinta ca tot ce s-a scris despre mine in acest articol este fara probe,totul este minciuna la adresa mea,acestea contribuind la stricarea reputatiei si a carierei mele. Mentionez ca aceste insulte si calomii sunt in plan profesional, Daca actionez in judecata persoana care a scris acest articol ,sunt suficiente ca probe in fata instantei: -Ziarul din acea data in care se gaseste articolul ce ma calomiaza????. - Extras de pe pagina de internet a ziarului respectiv, cu articolul ce ma intereseaza???. Vreau sa stiu daca aceste probe sunt suficiente si daca mai este nevoie si de martori???. Vreau sa stiu daca pot sa cer daune morale si materiale???. Va multumesc.
Vreau sa stiu daca insulta si calomia in presa se pedepseste ?.
Mai exact intr-un ziar local s-a scris un articol despre mine , ca a-si face parte dindr-un grup mafiot .Tot in acest articol sunt scrise acuzatii la adresa mea care daca ar fi adevarate ar trebui sa suport sanctiunile legii.
Vreau sa stiu daca fac plingere penala si dau in judecata persoana care a scris articolul calomios ampotriva mea am cistig de cauza? Va aduc la cunostinta ca tot ce s-a scris in acel articol este fara probe, totul este o minciuna la adresa mea,acestea facind sa-mi strice reputatia si cariera.Va multumesc.