avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate simoc_adina

Activitate simoc_adina

Buna ziua
Am amenzi roviniete neplatite din 2011, dar doar cei 28 euro neplatiti ,amenzile de la finante sunt platite.
Am inteles ca dupa 3 ani se prescriu.
E valabil si in cazul meu ?
Daca nu , atunci in ce consta executarea silita ?
multumesc

Buna ziua
Asi dorii o lamurire in privinta unor amenzi de rovinieta
din anul 2011. Am circulat timp de 6 luni (iulie - decembrie ) fara rovinieta, din ianuarie am inceput sa primesc amenzi tot timp de 6 luni ,. primele 6 amenzi le- am platit iar la 9 am facut contestatie . In urma contestatiilor celor 9 amenzi 3 dintre ele ne-au fost acceptate sa nu le platim .In urmatoarea perioada am achitat toata suma celor 6 amenzi ramase . Problema este urmatoarea:la toate cele 12 procese verbale de amenzi noi am achitat doar amenda in sine nu si cei 28 de euro care reprezinta contravaloarea tarifului de despagubire pentru fiecare amenda in parte.
Acum am primit dupa 3 ani somatie prin care ni se cere ca in termen de 1 zii de la instiintare sa achitam suma aceea de 28 euro pentru un singur proces verbal si suma de 221.85 plus 53.24 lei tva reprezentind onorariul executor judecatoresc si cheltuieli de judecata. Suntem amenintati cu executaea silita daca nu achitam aceste sume. Intrebarea este :aceste cheltuieli de judecata si onorariile le voi plati la fiecare in parte sau este pentru toate? am vreun drept sa nu mai platesc acesti 28 de euro pentru toate cele 15 amenzi din 2011?
iar daca refuz sa le platesc ce se intimpla? Va multumesc si daca se poate asi dorii u numar de telefon pentru a discuta mai in detaliu si pentru a cere si alte sfaturi.
bunaziua
am un card cu descoperire o linie adica un salar si nu l-am acoperit de foarte mult timp din 2007 .
am fost la banca iar acolo mi sa spus ca a fost preluata datoria de catre o firma de recuperari dar nu stiu la care . eu vreau sa platesc acum si nu stiu la ce firma sunt
cum pot afla ce firma de recuperari este eu avind acum alta adresa .
la vechea adresa nu stiu daca am primit instiintare
va rog sa ma ajutati.multumesc
Buna,
asi dori sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema:
daca eu primesc aproape lunar bani din alta tara , pe numele meu prin sistemul de Western union dar care nu sunt ai mei si cu care trebuie sa achit acelei persoane o rata la banca , eu o sa apar la finante cu venituri nedeclarate ? trebuie sa depun cumva decl;aratie de venit??????trebuie sa platesc cumva impozit?
este adevarat ca daca nu este semnata stampila de pe procesul verbal atunci acesta este nul adica nu e valabil? si ca atare mi sa spus de catre un jurist sa fac contestatie
Buna ziua,
asi dori sa-mi spuneti daca este valabil procesul v . de constatare pentru plata rovinietei- constatarea a fost facuta pe data de 16.07.2011 iar pv. a fost emis pe data de 11.01.2012 si l-am primit pe data de 26.01.2012.
Eu stiu ca am avut rovinieta platita dar nu mai am bonul fiscal de le peco.
Exista undeva o evidenta unde sa verific acest lucru? daca pot sa vad cind am cumparat ultima data rovinieta?
Va multumesc .