avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate alinacris

Activitate alinacris

Buna seara. Va scriu in legatura cu un credit contractat in anul 2008 la banca Raiffeisen. Am platit timp de un an, dupa care m-am aflat in imposibilitate de plata. In anul 2012 am fost executata silit si din octombrie 2012 mi se popreste 1/3 din salariu. In tot acest timp, in ciuda popririlor efectuate, suma mea a crescut ingrozitor de mult, crescand in 2 ani cu cca. 5000 euro (in 2012 era 13.000euro). Avand in vedere ca suma platita lunar nu acopera nici macar dobanzile si comisionele generate,am tot solicitat sa mi se ofere o copie a dosarului de executare si o detaliere a sumei de plata, ca sa pot vedea de ce anume suma creste atat de mult, insa de 2 ani nu am primit absolut nimic. As dori sa stiu daca suma de plata va crese asa la infinit? Chiar nu exista o lege prin care sa se limiteze suma la o anumita valoare maxima? Cu alte cuvinte, voi plati toata viata, probabil de cateva ori suma initiala, si tot voi ramane datoare?
Am tot auzit prin discutiile de pe forum, ca datoria se prescrie in 3 ani - oare daca nu voi mai figura cu venituri timp de 3 ani, as putea scapa de aceasta datorie? Chiar nu stiu ce sa mai fac, gandindu-ma ca voi plati toata viata la acest credit, neputand sa le ofer copiilor mei nimic stabil. Pana acum am sacrificat 2 ani din viata copiilor mei, stand departe de ei, din cauza acestei datorii.
In scurt timp ma apropii de suma contractata in urma cu 6 ani si moral, m-as achita de aceasta datorie. Ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii? Va multumesc!
Buna ziua!

Am rugamintea sa ma ajutati in legatura cu termenul de legalizare al unei hotarari de divort, dupa cum urmeaza : am primit Comunicarea in data de 03.08.2012, impreuna cu hotararea de divort, iar pe ultima fila a hotararii este mentionat termenul de 15 zile pentru drept de apel.
Intrebarea mea este daca hotararea de divort poate fi legalizata in termen de 15 zile sau 30 zile, de la data comunicarii? Ma gandeam ca cele 15 zile pentru drept de apel se respecta si ca termen pentru legalizare, dar nu sunt sigura de acest lucru si din aceasta cauza doresc sa ma ajutati! Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu o problema legata de intoarcerea la vechiul loc de munca, dupa terminarea concediului de ingrijiri copil, dupa cum urmeaza: eu am terminat CIC pe 24.08.2012 si dupa cum am citit in lege, trebuie sa ma intorc la vechiul loc de munca, in ziua lucratoare urmatoare zilei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, iar mie mi s-a spus de la locul de munca ca nu e problema daca mai amanam cateva zile, in sensul sa incep de la 1 septembrie, ca sa fie inceput de luna.
Intrebarea mea este daca pot aparea probleme legate de acest lucru, in sensul ca de la terminarea CIC-ului si pana la inceperea serviciului sunt 5 zile lucratoare in care "voi sta pe bara"! Multumesc!
Buna seara! Si eu ma aflu in situatia unui divort, in care trebuie sa dovedesc veniturile realizate in ultimile 6 luni; in prezent, pana in luna august a acestui an, ma aflu in concediu de ingrijire copil, iar intrebarea mea este cum voi face dovada veniturilor realizate, in conditiile in care eu am primit indemnizatia pe card si o primesc in continuare, fara a mai fi necesar cuponul? Multumesc.
Răspuns la discuția Termenul de prescriptie
Prolema este ca cei 370 lei reprezinta valoarea facturii mele, plus penalitatile acumulate in cei aproape ani de cand nu am platit, fata de compania de telefonie mobila; numai ca firma de recuperari a pus penalizari, la cei 370 lei datorati firmei de telefonie mobila, penalizari in valoare 1330 lei( penalizari calculate din septembrie 2011, pana in decembrie 2011), fapt ce mi s-a parut dubios, avand in vedere ca penalizarile sunt de 3 ori si jumatate mai mari decat suma initiala datorata, in numai trei luni; de aceea nu prea mi se pare normal sa platesc o suma atat de mare companiei de recuperari, avand in vedere ca eu mi-am achitat datoria pe care o aveam fata de firma de telefonie mobila. Cum ma sfatuiti? Multumesc.
Asadar, daca am platit suma de 370 catre firma de telefonie mobila, in decembrie 2011, termenul de prescriptie se va calcula din acel moment, iar eu voi fi nevoita sa platesc restul de bani pana la 1700 lei, firmei de recuperari creante, nu? Multumesc.
Va multumesc!
Buna ziua. As dori sa ma indrumati cu privire la o problema legata de o datorie catre firma telefonie mobila [EDITAT] - in septembrie 2011 am primit o somatie cu privire la o suma pe care o datoram catre [EDITAT], in valoare de 370 lei, suma pe care am si platit-o in decembrie 2011. Problema este ca la cateva zile, dupa ce am platit suma, am primit un plic de la o firma de recuperari creante, in care figura ca am de plata suma de 1700 lei, ca urmare a neplatii datoriei catre [EDITAT] in termenul mentionat pe somatie. Dupa ce am primit somatia in cauza, am sunat la [EDITAT] si mi s-a spus ca in noiembrie 2011, datoria mea a fost vanduta catre o firma de recuperari si ca trebuie sa vorbesc cu firma in cauza si mi s-a mai spus ca datoria mea era legata de o factura neplatita din februarie 2009.
Asadar, luna aceasta se implinesc 3 ani de cand am avut acea datorie de 370 lei. Din cate stiu, termenul de prescriptie al unei datorii este de 3 ani...In conditiile in care eu am platit datoria mea catre [EDITAT], dar totusi cu intarziere, acum sunt nevoita sa platesc si cei 1700 lei (care ar fi cei 370 lei din septembrie + penalizari pana in decembrie) catre firma de recuperari? Cum as putea face sa nu platesc o suma de patru ori mai mare fata de suma datorata, in conditiile in care eu mi-am platit datoria?

Multumesc anticipat!

Interventie moderator:
Am editat denumirea societatii deoarece regulamentul de postare nu permite mentionarea denumirilor SC. Multumesc pentru intelegere.
Răspuns la discuția NULITATEA CASNICIEI
Va multumesc mult pentru raspuns!