avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Sorina75

Activitate Sorina75

Buna ziua,
Povestea mea.
Am divortat in urma cu 4 ani, sunt tata a doi minori, minori care au fost incredintati mamei in sentinta de divort. Acum sunt stabilit in Canada, sunt permanent rezident si doresc sa aduc copiii in vacanta aici in Canada. Relatia mea cu mama copiiilor e foarte alterata deci cu sigiranta mama lor nu-mi va da acordul sa aduc copiii aici in vacanta.
In sentinta de divort s-a stabilit ca am dreptul de vizita o luna in vacanta de vara.
Care sunt demersurile ce ar trebuii sa le fac sa pot sa aduc copiii la mine o luna in vacanta de vara.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu pensia alimentara.
Fostului sot i se retinea pe stat de plata suma aferenta pensiei alimentare. Acum el s-a pensionat pe caz de boala.
Ce demersuri trebuie sa fac?...E posibil ca cei de la resurse umane sa fi transmis catre cei de la pensi si datoria fostului sot, odata cu actele necesare pentru pensionare?!
Multumesc.
Va doresc o zi racoroasa.
Răspuns la discuția CREDIT CU BULETINUL
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Exista un termen limita de la data divortului, din punct de vedere legal, in care trebuie sa se faca partajul?
Buna ziua,
Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, fostul sot a plecat din tara iar eu nu am momentan nici un venit, deci mi-e imposibil sa platesc creditul.
Am un apartament proprietete personala (dobandit inainte de casatorie, deci nu a intrat in discutie la divort).
Ce drept ar avea banca asupra apartamentului, ar avea dreptul si posibilitatea ca banca sa-si recupereze bani prin: sechestru asupra apartamentului sau alte metode?
Ce as putea face ca sa impart cu fostul sot obligatia asupra platii ratelor(creditul fiind luat in timpul casniciei).
Multumesc.
Mama a obtinut custodia celor doi copii iar tatal e plecat din tara,in SUA. Tatal e plecat din tara inca dinainte de a se pronunta sentinta de divort. La dosar s-a depus o adeverinta cum ca acesta nu are venituri, in consecinta tribunalul a stabilit pensia alimentara 1/3 din salariul minim pe economie.
In SUA tatal are contract de munca...exista vreo reglementare legala care da dreptul copiilor la cota parte din veniturile tatalui...si care ar fi acestea?
Multumesc.
buna seara,

va rog sa-mi scrieti parerea dumneavoastre....cand intram in spatiul Schengen?...
si dupa ce intram, va mai fi nevoie de viza pentru Canada?

multumesc
multumesc pentru sfaturi
buna seara,
am nevoie de un sfat in problema mea, si anume:
am plecat in concediu de odihna in SUA, am trimis pasapoartele la Consulatul Canadian cu dorinta de a vizita si Canata in aceasta calatorie. Raspunsul de la Consulat si pasaportul a sosit dupa 4 saptamani...timp in care am fost blocata in SUA si nu am putut sa revin in tara...implicit la serviciu.
Am trimis cerere catre angajator in care am solicitat concediu fara salar, cerere care nu mi-a fost aprobata.
Am ajuns in tara pe data de 25.01.12 si in aceasi zi am primit de la firma instintare sa ma prezint in data de 31.01.12 la discutii in apararea mea.
ok. o sa ma prezint in data de 31.01.12 ora 17, dar eu in aceste zile, pana la acea data CE SA FAC ? SA MERG LA SERVICIU? Ce ar trebui sa fac sa nu inrautatesc situatia si mai mult?
Si mi-ar prinde bine niste sfaturi care sa vina in apararea mea...am fost intr-o situatie fortuita.
Multumesc, astept sfaturi .