avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate summerwinter

Activitate summerwinter

Discuție Solutie dosar
Ca reclamant in dosar,am primit drept raspuns urmatoarele: "respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata de parat. Respinge cererea." Ce pot intelege?...
Răspuns la discuția Drept la pensie
Am trecut cu ~ 29 de ani in campul muncii. As dori o adresa de email, ca sa va pot trimite o copie dupa calculul facut, acum un an, de catre Casa de Pensii...
Discuție Drept la pensie
Nascut in 1951, avand o vechime de 29 ani, fara armata, din care 19 ani la grupa a II-a. As dori sa stiu daca am dreptul la pensionare? Eventual data la care m-as incadra conform legislatiei?
Sa inteleg ca nu pot face mai nimic?... Adica nu pot sa-mi recuperez restantele , pe care eu trebuie sa le achit in locul lor?

Am un apartament cu 2 camere, pe care l-am inchiriat unor tineri. intocmind o conventie contractuala intre parti. Acest contract nu a fost inregistrat sau declarat la institutiile abilitate. In urma cu o luna, chiriasii au parasit locuinta fara a ma anunta, lasand o datorie catre adminstratie... Exista vreun mod legal , pentru ai trage la raspundere , de suma restanta, tinand cont, ca intre noi a fost facuta doar o conventie scrisa?
Răspuns la discuția lichidare la zi (demisie)
Conform contractului individual de munca incheiat intre parti pe data de 02.10.2012 pe o perioada de 3 luni avand functia de confectioner-asamblor articole din textile, in data de 02.01.2013 s-a reinnoit contractul pe o alta perioada de 3 luni, mentinandu-se celelalte clauze ale contractului (calificare si salariul de incadrare).Specificate in actul aditional. Ulterior in decizia primita ca urmare a demisiei mele am sesizat ca eram trecut ca muncitor necalificat, respectandu-se doar salariul de incadrare. Mentionez ca nu am fost anuntat si nici nu am semnat vreun act doveditor in care imi era retrasa calificarea, dovedita la angajare prin Diploma de Design - creator Imbracaminte Vestimentara.
In acelasi comunicat de decizie imi e transmis ca in perioada lucrata am avut 5 zile de absente nemotivate, acest lucru fiind neadevarat.
Detin urmatoarele documente: contract individual, act aditional la prelungirea contractului si buletinele de plata pe perioada lucrata.
1. Cum pot dovedi ca nu am absentat, nemotivat?
2. Pe perioada contractului de 3 luni respectat, am avut dreptul la zile de concediu de odihna?
3. Legal imi putea modifica functia la locul de munca, fara a semna vreun act doveditor?
Am primit doua telefoane, la pret de unul, dar asta in 2007, iar contratul de atunci a fost de 2 ani, care ulterior a expirat ... dar am mers in continuare pe aceelasi abonament, iar anul trecut am schimbat obtiunea de abonament si s-a prelungit contractul pe inca 2 ani. Acum nu mai doresc abonament, caci nu mai e rentabil. La inceput a fost de 8 euro, iar acum cu noua prelungire e de 9 euro.
Buna ziua, sunt abonat la [EDITATA -incalca pct. 2.11 din Regulament] din 2007 si as dori sa renunt la abonament. Ultima prelungire de contract expira peste ~ 14 luni. Pot sa renunt, fara sa mai platesc anticipat cele 14 luni de abonament ramase?!... Care e procedura?!...
Multumesc anticipat.
azi 01.02.2013, mi-am depus cererea de lichidare la zi. Directorul a consemnat in cererea de lichidare la zi, ca se aproba numai in conditiile respectarii perioadei legale de preaviz... inmanunda-mi un act aditional prin care mi-se comunica ca daca nu m-a prezint pe data de 08.02.2013 la comisie, imi incheie activitatea prin desfacerea contractului de munca indisciplinar.Ce dezavantaje am?!... Poate sa-mi anuleza perioada pe care am muncit-o la ei?!... Adica perioada in care intre noi cele doua parti a fost intocmit un contract individual de munca (3 luni)
Am domiciliul la socri, sotia poate sa bage divort fara mine? Am inteles ca trebuie sa primesc si eu o citatie, dar cum eu am domiciliul la socri nu prea am cum sa o primesc. Cum as putea sa vad daca am primit vreo citatie? E vreo metoda ca sa schimb adresa de destinatie, ca sa le primesc la adresa unde stau cu chirie, de 5 ani? Mentionez ca nu am viza de flotant sau de luare in spatiu.