avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate halesday

Activitate halesday

Multumesc foarte mult gi_jane2 si av_plac. O zi frumoasa va doresc in continuare.
Pentru ca am interesul sa trec masina la o valoare normala chiar un pic mai mare pentru amortizare .. vreau sa trec pe firma.. dar nici nu vreau sa fac un rau omului..
Chiar il vor impozita pentru ca si-a vandut rabla la 2000 euro? ..exista norma pentru a impozita un astfel de venit din instrainarea bunului propriu?
Buna,

Unde gasesc un normativ care spune in ce conditii se plateste IMPOZIT pentru instrainarea unui bun (in speta un autoturism)? .. sau daca e mai simplu spuneti-mi un procent sau o metoda de declarare si calcul a unui asemenea impozit.
La imobile am gasit in codul fiscal 2% sub 200000 ron, dar la instrainare bunuri mobile mai nimic..
Nu e vorba de tranzactii repetate. Omu' are 2 masini pe numele lui..unu cumparat recent si celalalt vechi vrea sa mi-o vanda, iar eu vreau s-o cumpar.
Problema pretului se pune daca el plateste impozit pentru venitul (contravaloarea masinii) sau nu..si cat.

Multumesc,
Multumesc "av_plac"..tocmai s-a mutat pe 2013 obligativitatea platii taxei auto daca am inteles bine... sau firmele au regim special la cumpararea auto?
Tocmai de asta am si pus intrebarea de mai sus.
Buna,
Situatie: Sunt SRL fara TVA. Vrau sa cumpar un auto second de la o persoana la valoarea de 2000 euro. (Nu e PFA nu e AF nu e II..e o persoana oarecare care-si instraineaza un bun propriu)
Procedura presupun ca e intocmirea unui contract de vanzare cumparare.
Omul radieaza masina in scopul inmatricularii. Anunta organul fiscal de la primarie sa scoata din evidenta (pentru impozit).
SRL-ul meu poate trece in contabilitate suma platita pe baza contractului de vanzare cumparare?
Sunt obligat ca sa inmatriculez imediat masina cum intra in patrimoniul firmei?
Necesita niste reparatii inainte sa duc la RAR, normal care se vor face pe cheltuiala mea..nu a firmei.
Nu stiu exact procedurile..trebuie dus la RAR inainte de radiere de pe numele vechiului proprietar?
Pot sa inmatriculez masina pe firma chiar daca are 20 de ani?

Cu stima,
Răspuns la discuția Vanzare apartament in familie
Clar. Multumesc.
Răspuns la discuția Apartament propriu si sediu firma
Clar. Multumesc.
Daca un apartament in acest moment se vinde undeva la pret de maxim 39000-40000 RON pretul pietei..iar am niste datorii mari catre mama mea si ca sa nu am discutii cu fratii..trec apartamentul prin contract de vanzare cumparare pe numele ei. Suma la care mi-a spus notarul ca poate face tranzactia e 25000 RON, ceea ce presupun ca e si pe "grila ei de evaluare" a imobilelor din zona.
Foarte multi martori pot demonstra ca mama m-a ajutat mult (a platit facturile mele de intretinere ani).
La aceasta diferenta de suma cineva vreodata va putea contesta sau cere anularea acestui contract pentru pret neserios? ..repet suma e cam pe grila notarului.. in lege scrie: "În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiza". Oricine..chiar si statul poate considera pretul stabilit de expertiza notarilor ca pret neserios?

Cu stima,
Răspuns la discuția Vanzare apartament
Da.. m-am exprimat incorect.. am vrut sa zic "baza de impozitare" 15000... dar intre timp am vorbit cu notarul..si chiar am avut surpriza placuta sa fie suma din "grila" mai mica decat ce am estimat eu ca pot vinde.
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Vanzare apartament
Da, raspund singur din lege: "Impozitul prevăzut mai sus se calculează la valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale. În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiză"

Deci trebuie sa ma duc la un notar sa-l intreb.. daca vrea sa-mi dea o tzeapa o poate face pentru ca nu am nici un indiciu de unde se porneste.

Se poate intampla ca imobilul valoareaza real 7-8 mii euro..si sa ma taxeze cu 15000 de euro?