avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Activitate seduardg@yahoo.co.uk

Activitate seduardg@yahoo.co.uk

Vrea să încarce fânul, să descarce lemne, etc., așa cum făcea înainte de dezmembrare și vânzare.
La București, apa rece costă circa 12-14 lei/mc, în sat la munte 2 lei/mc. Pare justificat, în primul caz e adusă de la 100 km cu multe tratamente, în al doilea caz, probabil trebuie doar filtrată și pompată. Comparația cu orașul reședință pare pertinentă, dar poate sunt niște situații particulare care nu au fost specificate.
Am o speță asemănătoare: am cumpărat o casă situată mai în spate de cea a vecinei, între colțurile lor fiind 4 metri (inițial ambele aparțineau aceluiași proprietar, construite acum peste 50 de ani). Dezmembrarea a stabilit (logic) hotarul la 2 metri de ambele case. Vreau să îngrădesc terenul meu pentru a-l proteja de urși, căprioare care fură legumele, vaci autonome care lasă murdărie, etc., dar vecina se opune, deoarece în 2 metri nu mai are acces auto la partea din spate a terenului (în partea opusă a casei ei este râpă abruptă).
Am obligația să îi acord drept de "servitute" pe terenul meu?
Chiar dacă prezentați bonul și cutia, nu puteți proba că cu acel bon a fost cumpărată acea cutie. Poate puteți dovedi cu un flagrant, să încercați să cumpărați același produs, dar e puțin probabil să primiți cu aceeași dată (expirat).
Farmaciștii pot fi iresponsabili: mi s-a reproșat acasă că nu am fost vigilent, am prezentat ca mostră flaconul cu ulei de in dar am primit ulei de pește, sau având Zona Zoster, prima farmacie nu a avut pe stoc decât pentru 7 zile, iar la a doua farmacie pentru restul de doar 3 zile am primit un teanc de pastile mult mai mare, deoarece prima farmacie îmi dăduse 200 mg în loc de 400 mg, dar cel mai grav a fost când, noroc că am verificat și am spus "nu am făcut facultatea de farmacie ca să înțeleg rețeta, dar parcă Napoton se scrie altfel", și mi-a dat în loc, corect, Glubifer, cerând scuze, că erau tot pastile galbene - ce ar fi pățit gravida care administra 3 Napoton pe zi conform adnotării farmacistei pe cutie?
Este permisă oprirea voluntară sub poduri? Nu. Dar autobuzul oprește voluntar, că acolo a stabilit Primăria locul de stație.
Este permisă PARCAREA (nu staționarea) în dreptul stației de autobuz? Stația PARCUL DRUMUL TABEREI pe str. Brașov. Teoretic nu, practic se parca perpendicular, ocupând banda 1 și parțial banda 2, iar autobuzul făcea stație între banda 2 și banda 3, blocând complet intersecția cu Dr. Taberei. I-am sesizat pe cei de la ridicări care erau în zonă, dar au răspuns că au fost sancționați după ce au ridicat autoturismele din stația de autobuz, deoarece amicul lui Udrea organizase acolo parcare cu plată, cu aprobarea Primăriei.
Am văzut autoturism ridicat pentru staționare ÎNAINTE de indicatorul de început al zonei de interzicere a opririi, zonă marcată ca parcare, pe motiv că la 50m în spate era un indicator drum îngustat, ascuns de către un microbuz, dar îngustarea era la 50m DUPĂ indicatorul de interzicere a staționării.
La Piața Unirii era un indicator parțial exfoliat, jumătate (oblic) Parcare cu plată, jumătate Oprirea interzisă.
Pe bd. Duca în fața gării, un polițist m-a solicitat să semnez ca martor că taxiul a staționat în stația de autobuz. Am scris "pe carosabil este inscriționat "TAXI", ceea ce era devărat.
Pe bd. Timișoara conform marcajului preselectezi pe banda 1 pentru viraj dreapta pe str. Romancierilor, dar după trecerea pietoni până la colț este stație de taxiuri, și indicatorul se aplică cu precădere față de marcaj.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locul rezervat pentru acces trebuia marcat cu X. Și am văzut borduri PUSE RECENT, coborâte, în dreptul unui gard de zid fără poartă. Se vede că acum zeci de ani poarta a fost zidită. Dar Dorel era obligat să respecte proiectul neactualizat, sau a păstrat configurația găsită. Marcajele au prioritate față de "relief".
Speța este următoarea: tatăl moare în 1990, mama supraviețuitoare, cu certificat medico-legal, împuternicind fiul, vinde în 2019 un teren și pe acest teren o casă neîntabulată construită prin 1970. Terenul este deținut de către mamă în urma unui partaj voluntar al imobilelor deținute de către mamă și o altă persoană prin moștenire, și prin uzucapiune de către alta, deci terenul nu este bun comun, ci moștenit. Sora pretinde drepturi asupra casei din partea tatălui ei, deși de 34 ani nu a dezbătut succesiunea. Se poate îndrepta împotriva cumpărătorului de bună credință, sau a fratelui? Poate fi proprietar pe clădire altcineva decât cel care a cumpărat terenul și clădirea de pe teren?
Excluzând autostrada și drumul european, este permisă remorcarea unui autoturism cu sistemele de direcție și frânare cu coardă elastică omologată?
Există condiție referitoare la MMTA trăgător și remorcat? Sau la masa remorcabilă și masa proprie a vehicului remorcat? Legat de categoria B versus B+E?
Există cerința categoriei B+E dacă remorca are 1 osie dublă, dar MMTA autoturism + MMTA remorcii cu frânare inerțială se încadrează în categoria B?
Am fost internat și am primit 2 concedii medicale, deoarece s-a schimbat luna calendaristică. Pe al doilea nu au pus codul de urgență. A sesizat contabilitatea la locul de muncă. Am justificat cu biletul de ieșire din spital. Mi-a calculat indemnizația cum ar fi trebuit, eu după circa 2 săptămâni am mers la 200 km la spitalul unde fusesem internat, care a adăugat codul, parafa, semnătura și ștampila și lucrurile au intrat în normal. În cazul meu trebuia adăugat, nu modificat.
Bună ziua,
(toate documentele sunt emise de către Primăria Sector 6)
Care este procedura de atacare a "Dispoziției de ridicare" în condițiile în care nu s-a întocmit proces-verbal de constatare, ci doar Factură pentru servicii de ridicare și transport vehicul?
Dispoziția invocă HCL 197/2017, cu o motivare care nu este nici una dintre cele prevăzute de acea hotărâre: situație de urgență, îngreunarea operatorilor de salubrizare, lucrări de utilitate publică, ci prevăzută de HCL 421/2002 referitoare la vehiculele fără stăpân, dar nu respectă procedura prevăzută de aceasta din urmă. Factura corespunde HCL 154/2022, neinvocat în Dispoziția de ridicare.
În ce termene și unde trebuie adresate plângerile sau alte căi de atac?
N.B. "Dispoziția de ridicare" emisă de Direcția generală de poliție locală este "act unilateral cu caracter individual"?
Se cere întâi Primăriei anularea actului unilateral, și în caz de respingere la Tribunal?